Smash Finland Foorumi

Full Version: Melee Back Room tyylinen jutska -keskustelua
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3

RTpmwe

Niin itse olisin tälläisen kannalla. Täällä vois siis keskustella säännöistä hahmoista jne. Tietyillä ihmisillä vaan kirjotusoikeus, mutta lukuoikeus tietenkin kaikilla. Tuostakin voidaan keskustella että pitääkö kaikkien saada kirjoittaa vai ei. Ensiksi kuitenkin kuka on tälläisen kannalla? Sit toinen juttu että ketä sinne päästetään kirjoittelemaan. Ehdotuksia.

-LzR-

En pidä ideasta, että vain tietyt saisivat kirjoittaa. Se heti ensimmäisenä jakaa porukan kahtia siihen ketkä tietävät kaiken ja ketkä eivät tiedä mitään.

RTpmwe

(10-05-2011, 03:30 PM)-LzR- link Wrote: [ -> ]En pidä ideasta, että vain tietyt saisivat kirjoittaa. Se heti ensimmäisenä jakaa porukan kahtia siihen ketkä tietävät kaiken ja ketkä eivät tiedä mitään.

>_>

Lueppas uudestaan. KAIKILLA on lukuoikeus, mut jos tarkotat sitä että osa lajiteltaisiin kuka tietää pelistä ja kuka ei niin onhan täällä esim. PR josta näkee ketkä ovat parhaimpia pelaajia eli eikös sekin vähä jaa porukkaa?

-LzR-

Mutta miksi estää muita kertomasta oma kantansa asiaan? Eivätkö he siis olisi tarpeeksi hyviä perustelemaan kantansa? Sitä tässä meinaan, ett varsinkin kun kyse on pienestä suomesta niin ei tarvitse alkaa rajaamaan porukkaa.

bËst

Mielestäni kaikkien tulisi saada oikeus kirjoittaa, mutta asiattomien kommenttien laukomisesta (tähän siis kaikki "k", "Viileetä" "mitä täälä tapahtuu" jne tyyliset mitään sanomattomat kommentit) saa vapaalipun pois topicciin kirjoittelusta. En tiedä miten se käytännössä järjestyisi, mutta mielestäni olisi hyvä jos sen yhden topicin vois pitää puhtaana spämmistä ja pitää sitä sellaisena aidosti keskusteluun/väittelyyn/pelin kehittämiseen keskittyvänä asiana. Kannatan asiaa, mutta homma pitäisi saada oikeasti toimimaan, eikä sais syttyä mitään helvetin syyttelyketjua jos joku sais noottia siitä että kirjoittelis jotain mikä ei liity mihinkään millään muotoa.

mallu000

(10-05-2011, 03:37 PM)bËst link Wrote: [ -> ]Mielestäni kaikkien tulisi saada oikeus kirjoittaa, mutta asiattomien kommenttien laukomisesta (tähän siis kaikki "k", "Viileetä" "mitä täälä tapahtuu" jne tyyliset mitään sanomattomat kommentit) saa vapaalipun pois topicciin kirjoittelusta. En tiedä miten se käytännössä järjestyisi, mutta mielestäni olisi hyvä jos sen yhden topicin vois pitää puhtaana spämmistä ja pitää sitä sellaisena aidosti keskusteluun/väittelyyn/pelin kehittämiseen keskittyvänä asiana. Kannatan asiaa, mutta homma pitäisi saada oikeasti toimimaan, eikä sais syttyä mitään helvetin syyttelyketjua jos joku sais noottia siitä että kirjoittelis jotain mikä ei liity mihinkään millään muotoa.
Näin, mulla ei tosin ole mitään MBR-tyylistä ratkasua vastaan. Imo on hyvä että Suomessa on periaatteessa aika omat kuviot kenttien ja muiden suhteen, eikä tarvi välittää kauheasti siitä mitä jossain Smashboardsilla puhutaan, kun eri versiotakin pelistä pelataan. Sen takia kannatan tätä, että jos tulee jotain väittelyä vaikka stageista, niin ne voidaan hyvällä alustalla käsitellä ja vaikka sopia joku standardi verrattuna siihen, että erikseen joka turnauksen kohdalla painitaan samoista asioista tms. ja sitten asioista puhutaan missä sattuu.

RTpmwe

No tuollasen alueen luominen kestää n. 5min jonne kaikilla on lukuoikeus, mutta vain tietyllä kirjoitusoikeus, äänioikeus voidaan antaa myös kaikille. Kuitenkin ne jotka saavat kirjottaa niin niiden nimen alle tulee tietenkin jokin merkintä, kuten swf:ssä ja sitä ei voi kiertää vaikka haluaisikin.

Salevits

Syitä kirjottajien rajaamiseen on monia. Yksi tärkeä syy on, että keskustelut pysyvät sopivan lyhyinä, jolloin ei tule ei tule tl;dr ilmiötä, niinkuin esimerkiksi tämänhetkisessä kenttäkeskustelussa. Jos nyt alettaisiin keskustella kentistä niin kukaan ei jaksaisi käyttää vähäistä aikaansa (mitä töistä/opiskelusta jää jäljelle) koko ketjun läpi lukemiseen. Kirjoittajien rajaamisen seurauksena jaksettaisiin oikeasti panna ajatusta muiden viesteihin ja asioita saataisiin keskusteltua päätökseen. Faktahan kuitenkin on, että jotkut ihmiset oikeasti tietävät ja ymmärtävät pelistä enemmän, eikä se tee muista huonompia, vaan vähemmän perehtyneitä.

Kannatan tuossa muodossa kun RT alotusviestissä ehdotti. Siihen en ota kantaa (ellei erikseen minulta pyydetä), että kenelle kirjoitusoikeudet. Alle 10 henkilöä kuulostaa järkevältä.

peki

mun mielestä kaikkien halukkaiden pitäis ainaki pystyä sanomaan mielipiteensä.

RTpmwe

Tämän hetkisillä admineilla (minä TK ja pepi) on automaattisesti oikeus kaikkeen ja moderaattoreilla (best loota ja vilu) on oikeus postata minne tahansa. Mut jos esim. mua ei sinne haluta postaamaan niin voin kyllä olla postaamattakin, ei se tuota minulle ongelmia, mut jos mut sinne halutaan niin mielelläni voin kirjottaa sinne, koska kuitenkin osaan kirjottaa myös serious juttuja >_>

Paju

(10-05-2011, 04:12 PM)pepi link Wrote: [ -> ]mun mielestä kaikkien halukkaiden pitäis ainaki pystyä sanomaan mielipiteensä.

Tämä.

(10-05-2011, 03:34 PM)RTpmwe link Wrote: [ -> ]KAIKILLA on lukuoikeus, mut jos tarkotat sitä että osa lajiteltaisiin kuka tietää pelistä ja kuka ei niin onhan täällä esim. PR josta näkee ketkä ovat parhaimpia pelaajia eli eikös sekin vähä jaa porukkaa?

Tosiaan vaikka pelissä ei pärjäisikään yhtä hyvin kuin joku muu, ei se tarkoita että se paremmin pärjäävä pelaaja tietäisi pelistä automaattisesti enempää kuin se huonommin pärjäävä. Siks kaikilla pitäisi mun mielestä olla oikeus sanoa oma mielipiteensä.

bËst

Se on aika vaikea rajata, ketkä olisivat ne henkilöt joilla olisi "parhaat ja perusteluimmat" ja yleisesti parhaat näkökannat peliin. Pro perspektiivejäki on niin monia. Joku teknisellä tasolla, joku metagametietämyksellä, joku pelaajakemioissa, joku match upeissa, joku on pro taustatiedoiltaa, joku pelitaidoiltaan... ammattilaisena on niin mulukun monta perspektiiviä että en todellakaan tiedä miten saataisiin joku valittu jengi rajattua

udikku

Vähä vaikee on rajata mitään, ainakaan syrjimättä pahemmin ketään. Ehkä joku x-määrä turnauksia tai vuosia smashin parissa tai jotain? Käytännössä tuollanen ois sitte vaan melko turha, kun valtaosa on ollu jo useemman vuoden mukana.

Samochan

En kyllä lähtisi tekemään aluetta jonne vain tietyt henkilös saisi postata ja muut kyylätä. On kuitenkin vähissä muutenkin suomen smash skenessä yleensäkin postaajat että porukan jakaminen olisi imo aika turhaa. Tulisi vaan turha eripura.

Jos jotain aluetta valvotaan ja säännöt sun muut tiedetään, niin mun mielestä sinne vois postata kuka vaan kellä olisi jotain rakentavaa asiaa.

bËst

Modet ottaa vaan siellä sen linjan, että kaikki turhaksi tuomittava posti katoaa kuin poista.napin iskusta. Ja päätöksistä ei napiteta. Eiköhän tuo spämmin ehkäisy toimis jos kaikki ei aina jossai rcis tai muualla lähtis avautumaan "että mun viesti poistettii vaikka siinä oli täyttä asiaa"

Lanttu

(10-05-2011, 07:24 PM)bËst link Wrote: [ -> ]Modet ottaa vaan siellä sen linjan, että kaikki turhaksi tuomittava posti katoaa kuin poista.napin iskusta. Ja päätöksistä ei napiteta. Eiköhän tuo spämmin ehkäisy toimis jos kaikki ei aina jossai rcis tai muualla lähtis avautumaan "että mun viesti poistettii vaikka siinä oli täyttä asiaa"

Periaatteessa avautumista voisi vähentää sekin, jos viestin poisto tarvitsisi kahden moden mielipiteen (lukuunottamatta aivan selvää spämmiä). Eipä voisi valittaa olevan kiinni yhden henkilön oikkuilusta. Mene ja tiedä.

Turso

(10-05-2011, 03:30 PM)-LzR- link Wrote: [ -> ]En pidä ideasta, että vain tietyt saisivat kirjoittaa. Se heti ensimmäisenä jakaa porukan kahtia siihen ketkä tietävät kaiken ja ketkä eivät tiedä mitään.

ei mul muutako et ssbb:n puolel pr keskustelus rupesit ite rajaan porukkaa et ketä saa keskustella. >_>

-LzR-

(10-06-2011, 04:34 PM)Turso link Wrote: [ -> ][quote author=-LzR- link=topic=286.msg19545#msg19545 date=1317828610]
En pidä ideasta, että vain tietyt saisivat kirjoittaa. Se heti ensimmäisenä jakaa porukan kahtia siihen ketkä tietävät kaiken ja ketkä eivät tiedä mitään.

ei mul muutako et ssbb:n puolel pr keskustelus rupesit ite rajaan porukkaa et ketä saa keskustella. >_>
[/quote]

Kyseessähän oli MK ban discussion mistä vain halusin rajata silleen ettei tule niitä tyypillisiä perusteettomia viestejä kokemattomammilta pelaajilta.
Enkös ruleset puheissa niinkuin kentissä sun muussa ole aina painottanut kaikkien mielipiteet samanarvoisina riippumatta tasosta?
Jos en niin pahoittele koska ei ole hyvä juttu.

Laatikko

(10-05-2011, 04:08 PM)Salevits link Wrote: [ -> ]Yksi tärkeä syy on, että keskustelut pysyvät sopivan lyhyinä, jolloin ei tule ei tule tl;dr ilmiötä
>_>

Keskustelut eivät todellakaan ole täällä venyneet sellaisiin mittoihin. Miksi muutenkaan pitäisi kieltää perusteellinen mielipide asiasta?

TaisteluJaska

Alkaa tuntua että Samus on todella yliarvostettu hahmo, sillä ei kukaan ole saanut paljon mitään aikaan. Ja sillä monet matchupitkin on täyttä sontaa. Varsinki Marsu.
Jos on vähäänkään kylmä pää pelatessa niin pitäis pystyä counteroimaan suurin osa mauksen projectilesonnasta ja ilmaiskuista. Mokoma lerpattaa niin pahasti.

Ja Luigi taas. Sillä ei ole yhtään matchuppia pelissä (ainakaan PAL) joka olis huonompi kuin 60-40. No marsu ehkä 65-35 tai jotain max. mutta toisaalta ku senkin matchupin opettelee luigilla eikä yritäkkään pelata sitä vastaan ilmasta niinku esim falcoa vastaan niin helepottaa huomattavasti.

Väitänkin että Luigi on parempi kuin Samus. Ja parempi kuin Doc myöskin, varmaan parempi kuin ganonikin pitemmällä tähtäimellä mutta tuota en kirjoita kiveen vielä.
Pages: 1 2 3