Smash Finland Foorumi

Full Version: Challonge
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2

peki

juuh elikkäs. tein smashfinlandille oman sivun tuonne challongeen jota kannattaa käyttää sitten brackettien luomiseen. ei tarvis enää miettiä turnauksissa sitten milläs koneella se tio olikaa ja jälkeenpäin olis tulokset helposti tallessa tuolla samalla sivulla. minä voin antaa ihmisille oikeudet tehdä ja hallita turnauksia tuolla sivulla, ja olis ihan jees jos muutama luotettava henkilö (ainaki esim. best ja paju jotka muutenki niitä bracketteja on säätäny) tekis tuonne tunnarit, niin olis sitten aina turnauksissa vähintään yks sellanen, jolla on oikeudet tuonne. miittien järjestäjät vois kans tehdä tilit.

ei mulla muuta. moi. :-*

http://smashfinland.challonge.com/

mayhem_

mayhem_

mayhem_

Näytti kyl aika pätevältä toi systeemi ja varsinkin helpottas sen swissin käyttöä jota mun mielestä ois kyl aihetta kokeilla suomessakin kun nopeuttais noiden poolien menoa ja niiden etu on se, että kaikille on aina selvä pari kenen kaa pelata niin jos joku lähtee poolien (eli tässä tapauksessa swisspoolien) aikana hortoileen niin se huomataan paljon nopeemmin ja jos ei ala näkyyn niin voi DQ.

peki

mjoo. yks ongelma mitä huomasin tuossa swiss pooleissa oli että, jos vaikka top 3 pelaa keskenään ristiin (ja voittanu kaikki muut pelit), niin joku voi saada enemmän pisteitä sen takia, että yks niistä on voinu joutua pelaamaan vaikka top 5 pelaajaa vastaan ja toinen top 8, jolloin se joka joutu pelaamaan top 5 pelaajaa vastaan voittaa, koska sillä oli periaatteessa vaikeempi vastus. tietty jos on tarkotus pelata bracket vielä tuon jälkeen niin siinä ei oo mitään ongelmaa, mut pelkkää swiss turnausta mä en lähtis vetämään. tai sitten pitää pelata tarpeeksi monta roundia.

Paju

Ite kannatan kyl kans tiosta challongeen siirtymistä, sillä se viimeisin tion versio on menty pytyämään huolella + kätevämpi kun kaikki resultsit on heti netissä kaikkien nähtävillä. Oma tunnus tuolla on Paju. Ja yleensä swissejä pelataan vaan sen verran, että saadaan halutun monta jatkoon menijää eroteltua muista ja sit seedataan DE bracket tulosten mukaan.

mayhem_

Juuri tollein sen kuuluukin toimia. Mut yleensä sitä pelataan vaan sen verran että saadaan se bracketillinen selville jonkunlaisilla seedeillä. Eipä oo bracketissa oikeesti suuri ero ootko 1. vai 3. seed.

Ja joo ei tietty pelkkää swiss.

peki

nojoo, mut en kyl siti tykkää et noin voi käydä, kun se ristiin pelaaminen voi sattua just siihen bracket rajan kohdalle, jolloin toinen joka on saanu periaatteessa parempia pelaajia (jotka pitäis silti voittaa, koska ne on kuitenki huonompia) pääsee jatkoon.

http://i.imgur.com/bIJPDNv.png

bËst

Nimimerkki bEsti

mayhem_

Siis tuollanen tiebreak on vaan ton oletuspisteytyksen ehdottama systeemi. Jos ei halua sillä tavalla vetää niin jos tulee tasasijoja niin voi myös pelata ihan vaan ne tiebreakkerit pois.

Omasta mielestä tuo swissin normaali tapa on kyl ihan yhtä reilu systeemi kuin tuo nykynen roundrobinissa että vaikka ois sama voitettujen ja hävittyjen pelien erotus eli vaikka 2 (8-6 esim) niin se voittaa jolla enemmän voittoja (9-7>8-6). Nää tiebreakit on aina vähän sellasia, että ei oikein sellasta joka tilanteessa reilua systeemiä ole.

bËst

Jotenkin en ite oo tuosta swissistä yhtään innostunut. Sitä kokeiltiin joskus back in 2008 ja oli systeeminä aika ailahteleva. Ainakin se herätti paljon kränää. Joskin, pitäisi varmaan kokeilla uudestaan ennen kuin tuomiota lähtee julkistamaan. Ite kuitenkin puollat pools formaattia. Loppujen lopuksi paljon "turnausviablempi" systeemi.

peki

mut testailkaa ihmeessä tuota systeemiä. mulla ei toiminu chromella tehdä turnausta tuonne smashfinlandin alle, vaan se meni automaattisesti sille käyttäjälle. en tiedä sit onko vaan chrome special vai meikän päässä vika.

Paju

minä pystyin kyl luomaan tonne turnauksen, mutta en voi jonkin takia poistaa sitä.

mayhem_

(06-10-2014, 11:20 AM)bËst link Wrote: [ -> ]Jotenkin en ite oo tuosta swissistä yhtään innostunut. Sitä kokeiltiin joskus back in 2008 ja oli systeeminä aika ailahteleva. Ainakin se herätti paljon kränää. Joskin, pitäisi varmaan kokeilla uudestaan ennen kuin tuomiota lähtee julkistamaan. Ite kuitenkin puollat pools formaattia. Loppujen lopuksi paljon "turnausviablempi" systeemi.

Siis swiss systeemihän perustuu tavallaan siihen, että jätetään turhat matsit pelaamatta. Kun kärkipään pelaajat erottuu massasta nopeasti niin ei tarvitse pelata läpi kaikkia niitä top seed vs bottom seed matseja, joilla ei lopputuloksen kannalta ole merkitystä. Loppupeleissä uskon, että koko porukan swiss antaa jopa tarkemman tuloksen kun tää nykynen tapa seedata etukäteen pelaajat koko turnaukseen ja jaotella RR pooleihin koska sillon jää monta tasasten pelaajien matsia pelaamatta jolloin seedaus brackettiin on epätarkempi.

Esim shakissa pelataan käytännössä aina swiss koska se antaa tarkemmat tulokset jos ei pelata koko porukan round robinia joka on todella hidas tapa järjestää turnaus.

Eli en kyl allekirjoita tätä "turnausviablempi" juttua.

bËst

En ole tosiaan perehtynyt, mutta tuo meni enemmän tai vähemmän "mielivaltaisuuden" kautta aikoinaan tuo swissin tekeminen. En oo ehtinyt tutustua, mutta ehdottaako tuo challengo suoraan seuraavat match upit ja kuinka määritetään, että montako kierrosta swissiä pelattaisiin? Koska noillakin asioillaa on loppujen lopuksi painoarvoa. Jotenkin tuntuu näin ajatustasolla, että 40:nkin pelaajan swississä match uppien määräytyminen tuntuu aika haastavalta. Ja eikö swissiäkin varten pidä alussa seedata pelaajat kuten poolejakin ajatellen?

peki

roundien lukumäärän saa valita, matchupit tulee itestään. enempää en osaa sanoa yhtäkkiä.

mayhem_

Swissiin seedataan pelaajat joo alussa, mutta sen jälkeen "seedit" vaihtuu sen mukaan miten pelit menee. Ja ei todellakaan ole mielivaltainen vaan aina ne joilla on sama tulos pelaa vastakkain jos se vaan on mahdollista ja tuo challonge oli siitä hyvä just, että se tekee ton kaiken automaattisesti eli ei itse tarvi tehdä muuta kuin alussa seedata pelaajat ja määrittää ne parametrit mitenkä toimitaan eli just monta kierrosta, onko eroa voittaako 2-0 vai 2-1 jne. Eli ei tule sitä ongelmaa, että tarvis kenenkään päättää ketkä pelaa vastakkain.

Yleensä kierroksia pelataan niin monta, että tää kaava pitää paikkaansa 2^x>pelaajamäärä.

bËst

Okei. Vois laittaa jossain pienemmässä turnauksessa koetukselle. Pitäis nähdä käytännössä miten se toimii kun omat kokemukset tuolta 2008 ei oo kauhean positiivisia. Toki silloin ei ollut ohjelmaa joka sen luo vaan pelaajat päättivät match upit niin tuntui hyvin mielivaltaiselta.

peki

bËst

Kokeilin vähän tuota challengoa. Ihan hyvin näyttää toimivan. En ihan sisäistänyt tuota swissin pisteytyssysteemiä vielä, että pitääkö siinä olla paino matsi vai settivoitoilla. Erillista pooliinjakoa en myöskään äkkiseltään löytänyt, että pitääkö jokaista poolia varten vaan tehdä oma tuommoinen kaavionsa?

Muuten hyvin toimiva formaatti, joskin tulosten korjaaminen jos esimerkiksi typottaa niin ei onnistunut vaan piti resetoida koko kaavio.

peki

(06-13-2014, 12:46 PM)bËst link Wrote: [ -> ]Kokeilin vähän tuota challengoa. Ihan hyvin näyttää toimivan. En ihan sisäistänyt tuota swissin pisteytyssysteemiä vielä, että pitääkö siinä olla paino matsi vai settivoitoilla. Erillista pooliinjakoa en myöskään äkkiseltään löytänyt, että pitääkö jokaista poolia varten vaan tehdä oma tuommoinen kaavionsa?

Muuten hyvin toimiva formaatti, joskin tulosten korjaaminen jos esimerkiksi typottaa niin ei onnistunut vaan piti resetoida koko kaavio.
kyl siin on editointi.

[Image: EVcOfeO.png]

jokaselle poolille pitää tehä oma kaavio, et siinä toi ei oo mikään hyvä, mut tuolla ohjelmalla pitäs kai pystyä jossain vaiheessa tekemään paremmin
Pages: 1 2