Smash Finland Foorumi

Full Version: Video kritiikki aihe
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.

Salevits

Tein tälle Mayhemin yleiseen SSBM keskusteluun aloittamalle ilmiölle oman ketjun nyt ettei asia huku kaiken muun siellä höpistävän alle.

Tässä mayhemille nämä zlazherin setit joita et pystynyt twitchistä:

Jekku vs Zlazher

Sale vs Zlazher

mayhem_

Koska en oo kauheen hyvä docilla nii en tee play by playtä sanon vaa jotain yleisiä huomioita.

Doc on siitä jännä hahmo et sillä on monta hyvää asiaa, mutta ei oikeestaa juurikaan semmosia missä ois todella hyvä ja iso miinus on range. Et docin vahvuudet on hyvät edgeguardvaihtoehdot, smashit ja moneen hahmoon jonkinlainen chaingrab. Tästä voi suoraan vetää yhteen mun ekan huomion, että vaikka saitkin chaingrabeja niin et päättäny niitä juurikaan smasheihin et sais edgeguardeja. Varsinkin sheikkiä vastaan kannattaa pyrkiä saamaan vastustaja ulos aina kun mahdollista kun saa ilmasia rankasuja.

Doc on myös tosi huono tuleen alas ilmasta joten kannattaa välttää platformeille joutumista, otit siitä runtua pariin otteeseen että et päässy tulee helposti alas. Sit docilla on mun mielestä aika hyvä käyttää samanlaista kikkaa mitä ite käytän foxilla paljon että saada näytään tilanne siltä et vastustaja tippuu maahan ja yrittää sit techaa, mutta sit tekeekin viä esim docilla nopeen uairin että se techi ei onnistu ja rankasee sit smashillä. Teit yhessä matsissa semmosen batllefieldin oikeessa reunassa, mut en nyt timestamppia ottanu ylös. Niitä lisää.

Mut tosiaa ne mihin kiinnittäisin eniten huomioo on chaingrabien opettelu viä paremmaksi, sit pyrkiä päättään punishit siihen et vastustaja lentää ulos kentältä ja kuten tuli todettua et doc ei oikein oo hyvä ilmassa niin myös siihen keskittyä et pelaa mahdollisimman paljon maassa.

Nii ja siitä viä et kuten tos sanoin että docilla on huono range niin pitää joko pitää etäisyyttä ja laittaa pillereitä tai sit mennä ihan iholle ja vaikka ottaa isku vastaan CCllä ja sit rankasta. Doc kestää yllättävän paljon runtua jos DI on kunnossa nii voi huoletta tradee %.

Jekulle semmosta lisähuomioo että docia vastaan kannattaa tosiaan spacetella aerialeja koska sen range on niin surkee. Esim bair voittaa melkein kaiken mitä doc voi tehdä. Ja docia vastaan toinen hyvä taku on vaan saada se ilmaan koska sillä on niin vähän hyviä vaihtoehtoja ilmasta. Sit kannattaa olla tekemttä itsareita joka matsissa :D

Novi

Jotain nopeita huomioita

Zlasher:

-Dash attackia ei kannata käyttää matalissa prosenteissa koska se on niin heikko ja helppo cc:ttaa, etenkään neutraalissa tilanteessa
-Treenaa Docilla ala-b mäshäys kuntoon, pidentää recoveryä tuntuvasti
-Opettele spacettamaan dsmashin ensimmäinen hitti, jos vastustaja on takana niin kääntyy ja tekee dsmashin. Yhdessä kohtaa kävi niin että Jekku teki spotdodgen jolloin toinen hitti ei osunu eli sen varaan ei kannata laskea.
-Sheikkiä vastaan edgeguardaamisessa fsmash on varmaan parempi kuin dsmash, ehkä.

Jekku:

-Treenaa Sheikin short hoppia, full hoppaat aika paljon. Muutenkin sh ff l-cancel aerial-spacetusta kannattaa harjoitella (pääosin bair/fair), kuulin Salelta huhun että sh autocancel fair on kova. Yks hyvä tapa harjotella on yrittää tehdä dash heti l-cancelin jälkeen ettei jää laskeutuessa jumiin. Ja tosiaan 20xx:ssä pystyy hyvin harjoittelee spacetusta vastustajan suojaan. Etenkin bairin spacetusta kannattaa harjoitella, spacetit sen pari kertaa aika huonosti (tiedän tästä kaiken)
-Opettele reverse needle cancel ledgelle
-Käytät tosi helposti tuplahypyn ilmassa vaikka et ois uhattuna, se on huono habitti josta parempia pelaajia vastaan tulee runtua. Ei kannata vaistovaraisesti aina käyttää tuplahyppyä kun joutuu ilmaan vaan kattoa vähän miten vastustaja tulee rankaisemaan.
-Käytä enemmän ftiltiä

Salevits

Salevits VS Peki (Falco) BO5

Youtube

Twitch

TaisteluJaska

Salelle.
Ekan minuutin perusteella (ja ekan stockin).
aika erikoisia shieldgrabyrityksiä pari ainakin. Toisessa vastustaja takana ja toisen saamisen edellytys olis ollu, että peki ois kussu l-cancelin.
+tekkausrankaisut ei iha optimaalisia.

Toka minuutti.
tossa kohtaa ku peki teki kentän ulkopuolella, mut lähellä reunaa upB.n. En oo varma mut oisko refut riittäny siihen että ois vaan juossu päin ja fair?
+hyvää upB stallia. osasit lopettaa ajoissa, mistä kans plussat.

kolmas minuutti
lensit tosi korkealle yhessä kohtaa (hyvä DI), ja sulla oli hyppy tallella. Oisko ehkä ollu ideaa hetkeksi muuttua zeldaksi?
ankara pyty, mut sitä tuskin tarttee erikseen huomauttaa...
jne. matsin lopussa osasit välttää crouch cancel ansat, vaikkei voittoa ihan tullutkaan.

En tiiä oliko vain mauskan tarkoitus kommentoida, mut tällasta ekan matsin perusteella.




mayhem_

Yhden suoran katselukerran jälkeen:

+ recovery
+ grabien määrä
+ spacetus

- edgeguardit
- techchaset
- powershield

Sait riittävän paljon paikkoja joka matsissa voittaa pelit mutta et rankassu riittävän lujaa. Se mitä aikasemminki sanoin niin sun kannattaa tutkia noita sun edgeguardeja, että miten saisit niitä tehokkaammiksi. Se hyödyttää paljon enemmän että pohdit ite sitä kuin että sanon että tee näin koska en voi ees kaikkia tilanteita kattaa vaa kertomalla ja parhaiten oppii itse miettimällä. Powershieldaaminen on sheikillä kaikista helpointa kun voi abusee kyykkyä niin siihen kannattaa myös panostaa ja hyödyntää enemmän.

Saakos siinä 20xx versiossa cpu techaa randomisti? Jos saa niin kannattaa techchaseja viä kans työstää ne on meinaa sheikillä ihan pakko saada vietyä niin pitkälle kuin vaan mahdollista.

Ainoo yksittäinen juttu mikä jäi mieleen näin nopsaa katottuna oli 2:29 edgeguard. En tiä teitkö tahallee nairin mut weakhit bair ja si reunasta kii ja sen jälkee alas ja stronghit bair ois tappanu varmasti. Et siinä oli jo varma tappo mut nairin takia et saanu enää reunasta kii nopee niin kuolitki ite.

peki

meikän mielestä nyt ku pelattiin ni salen techchaset oli aika kohilllaan, mutta tuossa setisäs se nyt ei välttämättä näkyny jos  en antanu kauheesti grabeja.

meikän peliä saa kyl kans kommentoida :-*

mayhem_

Siis salella on suomen tasolla sheikillä hyvät techchaset mut listasin siihen asioita minkä kehittämisellä vielä paremmaksi on suurin vaikutus siihen kuinka pärjää. Kun vertaa vaikka M2K tai KK sheikkeihin niin punishit on aika vaisuja. Ite viime aikoina keskittyny siihen puoleen paljon et sais mahdollisimman tehokkaita ja yksinkertasia tappoja ja comboja ja salellekkin se tois selvästi eniten hyötyä että rankasuja kehittää.

Joo voin zoomaa sunkin peliä jossain kohtaa, mut nyt tulee lätkää.

TaisteluJaska

pakkohan se o vaa parhaimpii verrata, jos kehittyä meinaa.
Harmi ettei itsellä ole kovin tuoreita videoita että sais palautetta. No jos on ilman videoita antaa vinkkejä niin niitä saa toki antaa :)
(Marth on opettelussa, mut ens turnaus menee kyl luigilla)

NamiNami

Sen mitä ite katoin niin pekin peli näytti varsinki ekassa matsissa ihan mun peliltä, kun koko ajan puskee vaan päälle. Mutta reunapeliä vois parantaa kun recoveraa ledgelle, jos Sale on siinä lähellä niin esim uus kuolemattomuus ja sideB kentälle. Monta kertaa tuli turpaa noissa tilanteissa. Sheikkiä vastaan myös dtilt on tosi hyvä, kannattaa käyttää sitä enemmän ku dsmash.

Tykkäsin Salen edgeguardista 8:00 kohalla. Et heittäny neuloja tavan mukaan jolla aiemmin setissä sait tapon/tappoja, ja nyt peki viivytti hyppyään varoen neuloja. Hyvä vaihtelu.