Smash Finland Foorumi

Full Version: Match up keskustelu
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3

peki

Fox vs Samus. Matkaan bulbasaur. Muistaki saa kysellä ja puhua, mutta tuola toisessa ketjussa oli tästä puhe niin alotetaan tällä. :-*

Samus ottaa pannuunb.

alottakaa joku joka osaa kirjottaa jooko

mayhem_

Fox-samus on aika pultti matchup pelata, koska teoriassa foxilla on etu mutta koska samus voi crouch canceloida foxin nairin varmaan johkin 70% asti niin ei pysty oikein approachaamaan. Mixuppina voi tietty approachata dairilla, mutta se häviää smashDIlle ja sille, että samus tradee jollain iskulla.

Toinen vaikee asia on se, että jos foxiin osuu upb, dtilt tai dsmash niin melkein aina samus saa joko platformilta jatkettua comboa tai vaihtoehtosesti saa edgeguardin ja samuksella on yks parhaista edgeguardeista spaceanimaleja vastaan.

Se mitä foxilla kannattaa tossa matchupissa mun mielestä tehdä (oon ite kyl huono toteuttaan tätä) on se, että lisää laserilla prosentteja aina kuin mahdollista, mutta myös samalla kokoajan pitää semmosen paineen yllä, että samus ei voi ampua raketteja. Tää toimii siinä mielessä vähän erilailla kuin esim peach MU, että ei voi vaan juosta karkuun. Samuksella on niin hyvät optiot katkasta karkuunjuoksija, että se ei tule toimiin pidemmän päälle. Semmosia pelaajia vastaan jotka ei CC hirveesti niin jab on kans hyvä isku koska se on yks ainoista setupeista upsmashille foxilla tässä matchupissa. Tietty vaikka CC paljon niin voi tehdä muita asioita paljon ensin niin ei osaa odottaa jabia.

Kokonaisuutena sanoisin, että teoriassa foxilla hienoinen etu, mutta käytännössä ihan tasan tämä matchup.

EDIT: Ja missä muualla oli tästä puhetta :O

bËst

Mayhem sano hyvin siihen suuntaan kuin iteki matchupin näen. Ja jos tuota aikasempaa chattia ei enää oo, niin tuon uudelleen esiin kenttien merkityksen match upissa. Meinaan, siinä missä YS, BF ja PS on suhteellisen 50:50 ja dreamland kanssa, joskin laserhappya fongea on tosi vaikea saada rankaistua tuolla. Vastaavasti FoD on smaukselle 60:40 pienen tilan, boostatun recoveryn, korkean ceilingin ja hyödynnettävissä olevien platformien vuoksi. Mutta FD:ssä samus on aikamoisessa alakynnessä kun ei ole platformeja niin missile pressure kärsii, combot menee kuumille ja upb OoS ei ole kannattavaa pressuresta ulospääsemiseksi.

Mutta vaikka samusin CC on matchupissa hyödyllinen, niin pelkällä CC:llä ei pahemmin approachata. Matchupin suurin ongelma samusin näkökulmasta on tehokkaan approachin puute. Missileillä pseudopressurea ja wd jab/ftilt käytännössä ainoat optiot.

Eli en näe matchuppia ainakaan mitenkään selkeästi samusin eduksi kuten tuossa aikaisemmassa yhteydessä tuotiin esiin

mayhem_

Ois kiva nähdä tää aiempi keskustelu mut ilmeisesti joku pistäny ketjun förbi tai jotain?

Samus voi aika helposti estää foxin liikkeen platformeilla fairilla. Se kestää niin pitkään, että ajotus on helppo ja se coveraa ison alueen. Lisäksi tekee hyvää dmg osuessa joten vaikka fox onnistuis pari kertaa väistään ja sit saa pari laseria lisää niin samus jää helposti edelle noissa tilanteissa. Samuksella ei tosiaan hirveen hyviä approacheja ole, mutta ero foxiin on siinä, että foxilla ei oikein oo hyviä defensiivisiä vaihtoehtoja niitä muutamia asioita vastaan mitä samuksella voi tehdä. Esim spacetetut ftiltit tai utiltit on foxille tosi hankalia rankasta millään tavalla.

Ja suuri tekijä myös on se, että samuksella tarvii tosi harvoin committaa todella suuresti mihinkään tässä matchupissa, että just tilteillä pystyy pitkälti coveraan suuria alueita ja osuessa niillä saa usein tehtyä aika suurta vahinkoa. Foxilla sen sijaan tarvii tehdä aika merkittäviä päätöksiä kun aikoo mennä päälle ja jos samus on valmiina ja osaa odottaa approachia niin defensiivisillä vaihtoehdoilla pystyy helposti kääntään tilanteen samuksen eduksi.

Mut edelleen toistan kyllä sitä, että tämä on teoriassa foxin etu. Käytännössä ihmisten pelattuna tää on mun mielestä tasan, koska foxilla virheet maksaa niin paljon enemmän koska foxilla käytännössä combolla ei 30% enempää saa melkein ikinä samukseen.

peki

mä poistin sen, mutta siinä nyt ei ollu montaa viestiä, eikä oikeestaan mitään asiaa. et jääny mistään paitsi. >_>

mayhem_

Ok. Tästä kommentoin sen verta näkemättä viestejä, että mun mielestä ketjujen/viestien poisto pitäs jättää väliin ellei kyseessä ole jotain flamettavia tai toisia kohtaan herjaavia viestejä.

bËst

Joo ei ollu flamea. Ainoastaan eriäviä näkemyksiä tuosta samus-fox match upista. Ja kuten peilasinkin, niin oon aika monessa asiassa Mayskan kanssa tässä samoilla linjoilla. Defensiiviset optiot samusilla counteroi aggre foxin suhteellisen tehokkaasti, mutta ongelmakohdaksi muodostuu helposti defensiivisesti vahvat foxit. ja tämä korostuu nimenomaan laatalla ja DL:ssä, jossa samusilla on tosi suuria vaikeuksia saada fox pysäytettyä heikon aerial mobilityn vuoksi.

bËst

Tuplatusaus.

Nostan esiin myös toisen tuolla Paragonissa puhuttaneen match upin esiin. Eli joo, pallo on pultti peachille, ei liene yllätys. Mutta lähinnä kiinnostaa että yhtyykö muut peachpelaajat vaikka täällä suomen maalla siihen, että Pallo on Mahdoton match up peachille. Armada kehui, että on viime aikojen jälkeen täysin vakuuttunut siitä, että pallo-peach on korkean tason hahmojen välisistä matchupeista ainoa oikeasti mahdoton. Muut ovat vain vaikeita.

mayhem_

Siis sanotaanko nyt niin, että vaikka munkin mielestä kyseessä on todella hankala matchup niin se, että maailman paras pelaaja kyseisellä hahmolla sanoo matchupin olevan mahdoton muokkaa ihmisten mielipidettä aika paljon siihen suuntaan tietysti. Muistaakseni kuitenkin esimerkiksi DoH ja MacD on pärjänny paremmin kuin mitä Armada tuossa matchupissa.

Hankala matchup on siis kuitenkin sitä en lähde kiistämään, mutta mahdottomaksi kutsuminen on mun mielestä vähän turhan härski väite.

Armada käytti tosi paljon fairia vaikka ainakin omien huomioiden perusteella bair coverais paremmin sen alueen mihin pallo yrittää iskeä? Lisäksi Armada jäi aika paljon jumiin shieldiin. En ite osaa niin hyvin peachin asioita, mutta kuvittelisin, että tuossa matchupissa se ei oo kauheen hyvä asia, että joutuu shieldaamaan niin paljon.

peki

mä väitän et peach vs pallo on about samaa luokkaa ku peach vs ic. helvetin vaikee muttei mahdoton. peachilla ei oo oikeestaan yhtään comboja palloon ja tradeeminen ei oo pidemmän päälle peachille edullista.

TaisteluJaska

Marthin huonoin matchuppi? Ilmeisesti marth vs. eläimet on about 50-50
Luigilla on taas eläimien kanssa kentästä tietysti riippuen, mutta sellainen keskiarvo jotain luokkaa 70-30 (tai ehkä 60-40). Tai voi olla etten vielä täysin osaa matchuppia tarpeeksi hyvin edes suhteutettuna omaan yleiseen pelitaitoon.
Siinä mielessä Marth vois olla hyvä secondary, koska eläimet on aika lailla luigin huonoimmat matchupit. Varsinki PALissa sheik voi olla jopa luigille etu, KUN sen matchupin opettelee perhanan hyvin. käytännössä about 50-50. NTSC voi olla vähä huonompi, mut toisaalta luigi ei tule chaingrabatuksi kuiteskaa (siis 100% varmasti, tottakai voi esim. baitata nairin ja ottaa uuden rapin)

Luigi vs. peach tuntuu olevan myös hyvin pelattavissa. Ainoastaan armadalle ei märjää ollenkaa vielä, mutta siinä tuleekin pelaajatasoero vastaan, ei matchup. Sitäpaitsi beast 5ssa sain armadan 2 stockiin, vaikka tein lähes 0 % itsarin.

Luigi vs. IC ehdottomasti pelattavissa.
Luigi vs. Jiggly onkin jännä. Thomasin kanssa meni vikaan matsiin, ja mielellään pelaisin esim. hboxia vastaan tätä, niin tietäis mitä huippupallolta voi tulla vastaan. Luigilla on kuiten se nopeus maassa millä se voi pelata maassa sitä mitä pallo tekee ilmassa. Ja tapot lähes aina alle 100 %
Varmaan aika tasainen tämäkin, ehkä 60-40 pallolle.

Samus vs. luigi en oikeastaan osaa kunnolla sanoa muuta kuin että varmasti pelattavissa jokatapauksessa.

Mitäs näitä muita hyviä hahmoja. No Muikku vs. luigi on varmaan kans about 50-50. Molemmilla aivan hitosti sontaa toisiaan vastaan.


Eli TL;DR

oisko Marth hyvä secondary luigille? Sillä on kuiten kiva pelata...

mayhem_

Marthin hankalimmat matchupit on mun mielestä sheik ja pallo (tosin jos osaa heitoista reaktiolla tehdä pivot tippereitä niin tämä helpottuu). Yleisesti ottaen pidetään, että CF ois kans hankala matchup, mutta omasta mielestä se on loppupeleissä aika simppeli matchup pelata marthille koska ei ole kuin yks tavote eli työntää vaa vastustaja ulos kentältä tavalla tai toisella jonka jälkeen tappaminen on melkein autopilotilla pelaamista.

Mutta tosiaan ainakaan spaceanimalit ei ole huonoja matchuppeja marthille. Omasta mielestä marth voittaa (tyyliin 53-47 >_>) molempia vastaan, mutta tästä on tosiaan yhtä monta näkemystä kuin on pelaajiakin. Jos marthilla on punishit kohdallaan niin jokanen rankasu on foxin ja falcon vastaaviin verrattuna ihan eri luokkaa. Neutraali positio on marthilla vähän heikompi kuin foxilla ja falcolla, mutta vain ihan lievästi ja tosiaan noi kovat rankasut (erityisesti FD ja PS) kyllä paikkaa sen enemmän kuin tarpeeks.

Että jos susta tuntuu, että kaikki muut hahmot kuin eläimet pystyy luigilla hoitaan niin todellakin kannattaa nimenomaan marth ottaa secondaryksi tai itseasiassa dual main tässä tapauksessa koska eläimiä on noin puolet kaikista pelaajista >_>. Marthilla on silleen, että ei kyl oo mitään hahmoja vastaan mitään älyttömän hyviä matchuppeja mutta mitään vastaan ei oo oikein huonojakaan.

peki

marthin huonoin matchup on aika selkeesti sheik, vaikka ei sekään ole ku jotain 40-60 varmaan. smuge on kans aika paha.

marth vs falco about tasan, marth vs fox lievä etu marthille (ntscssä ehkä tasan)

ntsc sheik vs luigi on ihan järkyttävän huono luigille, kun sheik saa aina grabista tappoiskun

kyl marthilla voi kuitenki pelata mitä tahansa hahmoa vastaan. kaikki matchupit on tosi tasasia, kunhan osaa pelata tosi huolellisesti. jos counterpickiksi haluat sen ottaa niin sillon harjottelisin chaingrabit ja combot eläimiä vastaan. wavedash reunalta ulos -> b isku on hyvä. :-* :-*

mhm: mitä teet fox vs marsu neutraalissa

bËst

Marth vs. Pallo/IC -> Huolellisuus kunniaan, koska muuten tulee helppoja rankasuja tuolta kaksikolta.

mayhem_

Fox vs marth neutraali perustuu pitkälti siihen et tiedostaa mille etäisyydelle marth voi tehä dashin jälkee dtiltin kun kukaan ei käytä pivot dtiltejä. Pysyy sen rangen sisällä sillon kun on lähellä, mutta kuitenkin sen verta kaukana et kerkee reagoida marsun grabeihin. Sitten kun saa marthin tekeen jotain niin rankasee. Sit marthilla on loppupeleissä aika heikko OoS peli et shieldpressure toimii suhteellisen hyvin.

Eli lyhyesti laserilla pakottaa marthin päälle ja si vaa pysyy tietyllä etäisyydellä ja rankasee liikkeistä. Random fsmashit marthilta ottaa kyl pannuun tossa matchupissa.

Toi on yks matchup mikä on mulla vähä heikompi ku suomen marsut on aika huonossa jamassa nyt kun oikeestaa kukaa ei sillä pelaa. Onneks itellä on kokemusta siitä toisinpäin niin oppinu siten asioita hyvin.

TaisteluJaska

(01-21-2015, 12:15 PM)KRN | peki link Wrote: [ -> ]ntsc sheik vs luigi on ihan järkyttävän huono luigille, kun sheik saa aina grabista tappoiskun

En usko että matchup on järkyttävän huono, en niin millään tietäen aika hyvin molempien hahmojen mekaniikat. Jos tuolla unionissa on NTSC setup niin olen kyl valmis ottaan luigi vs sheik manimatsin, best of 5.

peki

(01-21-2015, 03:45 PM)TaisteluJaska link Wrote: [ -> ][quote author=KRN | peki link=topic=421.msg36815#msg36815 date=1421842528]
ntsc sheik vs luigi on ihan järkyttävän huono luigille, kun sheik saa aina grabista tappoiskun
En usko että matchup on järkyttävän huono, en niin millään tietäen aika hyvin molempien hahmojen mekaniikat. Jos tuolla unionissa on NTSC setup niin olen kyl valmis ottaan luigi vs sheik manimatsin, best of 5.

[/quote]lähinnä meinasin verrattuna paliin, ku luigin suuri etu on se ettei monella hahomlla ole siihen comboja, mutta ntsc sheik saa aina tapon jos saa grabin ~120% kohalla

TaisteluJaska

Sitä en kiellä. Mutta jos skillitasot on samaa luokkaa niin siinä vaiheessa kun sheikki alkaa ottaa luigista rapia ja rosentteja yli 100 % niin luigin pitäs olla jo stockijohdolla B-)

Crouch cancelit pienissä prosenteissä, sheikin combotettavuus ja semivahva edgeguard takaa sen että tää matchup pitäis olla pelattava ntsc.ssä
Voin toki olla väärässä, ja pelaamalla tätä MU.ta paljon ntscllä vois ehkä avartaa mua.

peki

(01-21-2015, 04:11 PM)TaisteluJaska link Wrote: [ -> ]Sitä en kiellä. Mutta jos skillitasot on samaa luokkaa niin siinä vaiheessa kun sheikki alkaa ottaa luigista rapia ja rosentteja yli 100 % niin luigin pitäs olla jo stockijohdolla B-)
[Image: 976SjLy.gif]
sheik ottaa heti nollista grabia ja saa aina 2 iskua siitä, tai tappaa korkeemmilla. tää match up muuttuu ihan törkeesti versioiden välillä, ihan niinku kaikki sheik vs low tier matchupit.

TaisteluJaska

Hyvä ku yrittää pitää keskustelun järkevänä niin tulee tollaisia nokkelia provoja.
Manimatsia kehiin. Siinä vaiheessa kun luigi saa upsmashin tai dsmashin riippuen prosenteista, niin siitä saa helposti jatkettua uudella smashilla/utiltillä/dair/fair. Joskus downb.lläkin saa sheikin just kivasti luigin yläpuolelle utilttiä varten. Tämä tosin harvemmin toimii hyviä sheikkejä vastaan.
luigin edgeguard on tosi tehokasta joko nopeilla aerialeilla tai sit pakottaan sheik takas kentälle josta upB tappaa nopeaa, tai jos sheik on fiksu ja menee platformille niin dairia ja yleensä siitä edgeguard jatkuu.
En kiistä rapeja ja niiden tehokkuutta, mutta ei kannata aliarvioida luigin sontaa sheikkiä vastaan myöskään.
Ja netissä voi väitellä maailmanloppuun asti (tai kunnes netti loppuu =maailman loppu joillekkin), mut luulen että monta matsia hyvien pelaajien kesken antaa aika hyvää kuvaa mikä toimii ja mikä toimii paremmin.
Pages: 1 2 3