Smash Finland Foorumi

Full Version: PAL tier list 2015
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.

mayhem_

Ollu jo pari päivää ulkona mut laitetaa ny tännekki kuitenki.

PAL Tier List 2015

SS:
Fox

S:
Marth
Falco

A:
Jigglypuff
Sheik

B:
Peach

C:
C.Falcon
Ice Climbers

D:
Samus
Pikachu
Yoshi
Dr. Mario

E:
Luigi
Ganondorf
Mario

F:
Link
Donkey Kong
Young Link

G:
Mr. Game & Watch
Zelda
Mewtwo
Roy

H:
Ness
Bowser
Kirby
Pichu

http://smasheurope.com/europe/smasheurop...#more-1189

Tässä viä linkki erittelyyn siitä mitä kukakin äänestäny esim minun ja pekin votet siellä:
http://smasheurope.com/files/2015_PAL_tier_list.pdf

Ice laittanu Yoshin 3. ja Amsah laittanu Sheikin 8. >_>

TaisteluJaska

peki oli kyl linkannu tämän jo tuonne toiseen aiheeseen, mut periaatteessa ihan jees et tällä on omakin.

Saat kyl peki perustella miks Doci on Luigin yläpuolella tollasen äänestyksen jälkeen. Mitä ite oon jyystäny noita kahta hahmoa varsin pitkään voin sanoa, että docilla loppuu vaihtoehdot huomattavasti nopeammin kuin luigilla useissa matchupeissa (eläimet, pallo, sheik, ehkä marsu, peach varsinki...)

EDIT: mayhemin lista varsin jees muiltakin osin. Bowser on mäti, ja sit ehkä pichuakin huonompi Roy. Vaan se että kiinnostaako ketään vessankäynnin jälkeen että tuliko ripulipaska vai siirappipaska niin siinä mielessä bottom 8.lle on aivan sama.

mayhem_

Aijaa enpä ollu syystä tai toisesta huomannu tai sit vaa unohdin >_>

Oltii peki kaa pääpiirteittäin hyvin pitkälle samoilla linjoilla et kauheen suuria eroja ei ollu sijoissa mut top 6 on käytännössä kokonaa erilailla. Itekkin sitä mieltä et luigi on parempi kuin doc ja oon sitä jo monta vuotta sanonu.

bËst

Mayhemin lista vaikuttaa pääpiirteittään suth identtiseltä kun peilaan omaan mielipiteeseeni tierauksesta. Itse en edes sanoisi Luigin olevan kovinkaan selkeästi Docia parempi, vaan saattaisin jopa väittää Docilla olevan korkeampi potentiaali pidemmällä tähtäimellä. Mutta mene ja tiedä. Molemmista hahmoista ei oo niin syvällistä exploittia kuin esim Vilulla, mutta jonkun verran kokemusta kuiten.

Also, kuten Vilukin sano niin bottomtier tuskin ketään kiinnostaa, mutta kerrottakoot silti, notta en pichu ei omasta mielestäni ole todellataan the worst of all. Siis mäti se on, mutta myös todella unexploitattu hahmo. En sano että mihinkään low-tieriinkään tulee pääsemään, mutta ihan mahdollisesti bottomtierin kärkeen näkisin sen yltävän.

mayhem_

Oma lista tehty pelkästään sillä ajattelulla miten hahmo pärjää turnauksessa ja siihen ei vaikuta ollenkaa minkälaiset matchupit on muita huonoja hahmoja vastaa. Siitä johtuu esim se miks Roy oli mun listalla 20. vaikka se häviääkin noita bottomtier matchuppeja niin pärjää fastfallereita vastaan huomattavasti paljon paremmin kuin muut bottomtier hahmot.

Pichu ei kyl oikeen noita parempia hahmoja vastaan tee mitää. Vaikka onkin suht nopee hahmo niin sillä on niin huonot iskut että niillä ei top 10 hahmoja vastaan tee yhtikäs mitää.

bËst

Pichu on "yllättävän" legit puffia vastaan. Ja samalla laillahan tuo jugglaa top fast fallereita kuin esimerkiksi Roy tai GW tai Mario tai Yoshi tai DK jne. Oppeningin saaminen ku kaikilla yllättävän haastavaa. Pichu vaan kykenee siihen muissakin kentissä kui laatalla. Ja bottomin puolella pystyy out playaan suth "kivuttomasti" nessin, Zeldan, GW:n, Kirbyn, DK:n, M2:n ja Royn.

TaisteluJaska

Ei kyl se vaan näyttäis olevan niin, että vaikka Docin gimb jutut ja ilmanopeus voittaa luigin, niin yleispelissä ja hyvissä vaihtoehdoissa varsinki approachin kanssa (pl. falco matchup, missä docilla approach ehkä helpompaa) doci jaa alakynteen luigiin verrattuna.
Vaan silläpä tuskin väliä hirveästi että kumpi on kumman yläpuolellla.

Se millä nyt on väliä ehkä enempi on, että mihin sijaan yoshi kuuluu. Hahmo sai todella isoja äänestyseroja, ja periaatteessa jos jonssi ois korkeammalla ja se sais kovia sijoja muiltaki kui aMSalta, niin ehkä se motivois porukkaa valitsemaan useammin sen hahmon.

Ja todella virkistävää jos näin olis, peli kuiten yli 10 v. vanha ja alkaa tupsahteleen uusia hahmoja joilla voi pärjätä turnauksissa. Top5 apexissa tarkoittaa käytännössä että hahmo on legit. Eihä se edes ollu hirveen kaukana että Mango ois kaatunu. Tyyppi, jota pitkään pidettiin maailman parhaana.
Ehkä se top 8 voi olla Jonsillakin tässä parin vuoden sisällä mahdollista?

bËst

Yoshi on jotenkin niin uniikki hahmo. Vaatii molosti luotettavaa tech skilliä ja hahmon potentiaalin maksimointia. Toki, perfect control on koko ajan keskiverrosti yleisempää ja yleisempää joten absoluuttisen potentiaalin ulos saaminen ja sitä kautta hahmon metagamen totaalinen kehittäminen on odotettavissa muiltakin hahmoilta. Marthista odotan seuraavaa 20xx-tyylistä ilmiötä, kun hahmosta saadaan oikeasti kaikki irti.

Mutta kolikon kääntöpuolelta löytyy aina sitten sekin, että kun yoshin potentiaali on tuttu useammalle pelaajalle, niin myös sitä vastaan pelaaminen helpottuu ja tierillinen romathaminenkin on täysin realismia.

mayhem_

Ainoo ero siinä Pichulla on et vaikka jugglaakin joo yhtälailla niin ei sillä kyl mitenkää tapa niitä >_> Mut tosissaa se nyt on oikeesti joku top 13 hahmon jälkee ihan yks hailee mikä se hahmo on koska niillä ei oo minkäänlaista potentiaalia voittaa jos pelaajat on tasavertasia. Luigi/Doc on mun mielestä viimeset hahmot millä voin kuvitella jollain ihmeellä jonkun voittavan ison turnauksen.

Se mikä on oikeesti hyvä et viimeinkin selvästi porukka alkaa tajuaan kuinka huono hahmo reiska on >_>

Veikkaan et Yoshi tulee pysyyn tossa noin 10. sijan paikkeilla, koska kyllä sillä ihan oikeesti on paljon tosi hyviä juttuja. Suuri osa aMSan menestyksestä on kuitenkin sitä, että kukaa muu kuin japskit ei osaa pelata sitä vastaa nii en usko et nousee ylemmäs enää. Eihän siitä oo kauaa ees ku se oli joku tyylii 13. Japani only turnauksessa.

Oon sanonu sitäkin jo pari vuotta että Marth on pelin paras hahmo ja nyt alkaa yleistyyn sekin kanta. Pitää sekin muistaa, että pelin elinkaaresta Marth on ollu se dominoivin hahmokin (Ken alku-2006, M2K 2007-2008 ja ehkä nyt PP?). Toki oli pitkä downswing menestyksessä mut M2K on kuitenki aika hyvin pärjänny tässä välissäkin Marthilla. Nyt alkaa Marthien nousu se o iha varma.

Moppe

(03-26-2015, 08:40 AM)mayhem_ link Wrote: [ -> ]Se mikä on oikeesti hyvä et viimeinkin selvästi porukka alkaa tajuaan kuinka huono hahmo reiska on >_>
Reiska ftw! Ei saa morkata pelin parasta hahmoa!!  >:(

bËst

Enpä näe muillakaan bottomeilla olevan pichua parempaa tappopotentiaalia ja IMO Pichun heikkous on eritoten sen recovery, mitä ei pysty sweetspottaamaan muuta kuin ekalla agilitylla ja toinen sen mahdollisimman surkea paino / falling speed mikä tekee siitä matalilla kuolevan combosäkin. Combo gaming, nopeus, jugglaus ja edgeguard on pichulla yllättävän legittejä. + crouch joka dodgee suth monta grabia. Anyways, bottom on bottom, mutta pidän silti pichun potentiaalia niistä parhaimpana.

Ite näkisin tässä tulevaisuuden ennusteen (varsinkin NTSC:ssä), että nyt kun fox dominoi, niin sitä ruvetaan counteroimaan marthalla. Sit kun Marth on saanut parrasvalot niin Sheikit alkaa yleistyä. Sitten kun sheikkejä alkaa olemaan niin tulee taas Fox tai ehkä jopa Puffi. Sit siinä välissä häärii aina ja ikuisesti Falco.

Odotan myös, että tulisi joku oikeasti korkean tason muikku, joka masterois sen tech chase gamen ja tekisi Muikusta varteenotettavan turnausmenestyjän.

peki

docin ja luigin pistin näköjään väärinpäin, mutta tuskinpa se nyt ois lopputulokseen vaikuttanu. en usko et luigi on yoshia parempi kuitenkaan. :-*
näin jälkeenpäin ku kattoo listaa niin ite muuttaisin: ic smugen yläpuolelle, luigi docin yläpuolelle, dk linkin yläpuolelle, ja ehkä ylink asteen ylemmäs.

(03-26-2015, 08:42 AM)Moppe link Wrote: [ -> ][quote author=mayhem_ link=topic=436.msg38050#msg38050 date=1427359219]
Se mikä on oikeesti hyvä et viimeinkin selvästi porukka alkaa tajuaan kuinka huono hahmo reiska on >_>
Reiska ftw! Ei saa morkata pelin parasta hahmoa!!  >:(
[/quote]reiska on kyllä ollu pitkään ihan selkeesti pelin yliarvostetuin hahmo royn kans. >_>

(03-26-2015, 08:47 AM)bËst link Wrote: [ -> ]Ite näkisin tässä tulevaisuuden ennusteen (varsinkin NTSC:ssä), että nyt kun fox dominoi, niin sitä ruvetaan counteroimaan marthalla. Sit kun Marth on saanut parrasvalot niin Sheikit alkaa yleistyä. Sitten kun sheikkejä alkaa olemaan niin tulee taas Fox tai ehkä jopa Puffi. Sit siinä välissä häärii aina ja ikuisesti Falco.
ntscssä fox - marth on paljon tasasempi kun palissa, eikä marth - sheik ole ihan niin hyvä sheikille kun moni ajattelee.

TaisteluJaska

Marth on kans siinä mieles kiva hahmo että sillä on mukava pelata, vaikka turpiin sillä yleensä ottaa ku sillä pitää pelata iha eri mentaliteetilla kuin esim. letkupenalla.
Sitä, ja hahmoa opetellessa...

Sori vaan moppe, reiska imee. On se silti selkeästi parempi kuin DK, Link ja mitä niitten alapuolella on...  Jöröstä ja Maliosta en taas tiiä, ne saattaa jopa 20xx tasolla olla parempia.

EDIT: ja se miten (niinku mayhemi antoi ymmärtää) luigilla vois potentiaalisesti voittaa semi-ison turnauksen, ois oikeasti mestaroida luigi rankaisupeli äärimmilleen. Approachit sillä ei järin hyvät ole, mutta hyvällä DI.llä ja fiksulla pelillä luigia on silti hankala combottaa pitkään. recovery on mitä on, mutta toisaalta luigin kenttäpeli on hyvä, ja jos opettelis optimaalirankaisut upB.lle, niin luigi voi pistää hyvin nopeasti stockin vastustajalta poies. jne. jne.
Fox ja Falco matchupit on sellaisia, mitä pitää vaa treenata ja treenata ettei tule shinegimpatuksi ja laser-tapetuksi liian pahasti.

Docilla mun mielestä ei ole selkeää "ässä hihasta" temppua millä se vois pärjätä kovan tason matseissa pitkällä välillä, niin en oikein näe docia voittamassa mitään isoa, edes teoriassa. Kun neutraalissa se ei vaan tahdo pärjätä.  docilla tarvii luigia enemmän "hard readeja" että joskus saa edes jotain sisään. Luigilla on helpompi pistää vastustaja kivi-paperi-sakset tilanteeseen.

Turukkilainen kerma sotarumpu.

EDIT2: itse asiassa en edes tiedä onko reiska parempi kuin jöpö...
Tiimihahmona reiska tuntuu toimivan, kuten doc myös.

mayhem_

Meinasin eka jättää Docin pois tosta mutta koska en oo niin paljoo pelannu Docilla tai sitä vastaa niin en ruvennu tarkemmi arvioimaan voisko sillä voittaa jotain isoo mut eipä varmaa kyl. Mut tosiaa Luigin punishgame on tosi epäoptimaalista vielä. Suurinosa hyvistäkin Luigi pelaajista tuntuu aika päättömästi nakkelevan smasheja ym ilman sen kummempaa suunnitelmaa. Esim DI trappeja ja techtrappejä käytetään tosi vähän mikä avais Luigilla kyl ihan törkeen paljon lisäpotentiaalia punisheihin.

Top 8 on ne mitkä näen hahmoina joilla kaikilla voi turnauksen voittaa ja ei mun mielestä voi valittaa MU ongelmia (Peach vs pallo poikkeus). 9-12 (Doc ja Luigi eripäin) on ne hahmot joilla mun mielestä on mahkut voittaa turnaus sopivilla matchupeilla, mutta voi tulla sellasia tilanteita joissa secondary melkein pakollinen. Siitä alaspäin ei käyttöö muuna kuin yllätysmomenttina jos toinen ei osaa jotain matchuppia yhtää (Armada YL vs Hbox).

TaisteluJaska

(03-26-2015, 11:57 AM)mayhem_ link Wrote: [ -> ]Suurinosa hyvistäkin Luigi pelaajista tuntuu aika päättömästi nakkelevan smasheja ym ilman sen kummempaa suunnitelmaa.
Myönnän.

Rouseni

Tiers don exits.