Smash Finland Foorumi

Full Version: PAL tier list
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3

bËst

Qtion GW on kyllä henk koht sen vaiken hahmo pelata vastaan *_*. Falco ku aina hyppää riemuhypyn voitolla ollessaan alas. Käyttäisit joskus turnees ja nostaisit sen Tier ykköseksi maailmassa *_*. Samusiin muuten olis pitäny muistaa PK ja Juha >_> ihan rikkinäisiä kumpikin

saska

(12-31-2009, 12:55 AM)bËst link Wrote:Muikku (Lim3, c-Pick silloin tällöin)

Ahem.

E: älkää aliarvioiko mun taitoja. >_> teurastan vielä.

MasterTK

Juha... Joo, elä valista mua enempää. Melkein hävisin sille setin sille. >_>

bËst

Saskahan muikku on jumala >_>. Ja jumalien nimiä ei turhaan lausuta. Ei siis ainakaan villissä veikkaus mututuntumalistassa

NamiNami

Juhan Smaus >_>

Laatikko

Itse käytän Muikkua myös aika yleisenä counterpickinä. Sheik on kuitenkin niin paljon turvallisempi, että setin ensimmäiseen matsiin uskaltaisin Muikkua ottaa.

Ai niin, Ganon kuuluu myös nykyään meikäläisen arsenaaliin. Ei kannata aliarvioida isoa miestä 8)

Vilu

Peach on siinä mielessä mukava vastus koska sitä vastaan voi ottaa enemmän riskejä (esim. Luigin upB) vaikeammin combotettaville hahmoilla, kuten kaikki maliot, jiggs, samus etc. Peachilla kun ei ole tosi tehokasta rankaisu iskua joka tappais alle 100% sekä hänellä ei ole mitään varmaa komboa ko. hahmoihin. Ainoa mitä tulee mieleen niin käyttää Armada taktiikkaa ja vetää pommi tai myrsti >_> but you get the point.

Jiggsiä vastaan taas on ihan eri asia, ei parane pahemmin riskejä ottaa...

Neutroni

Jigglyllä ja Peachilla ei luultavasti pelata niin paljoa koska ne on vähän tylsempiä hahmoja. Leijuvia paskoja, joilla pelaaminen tuntuu siltä kuin pelaisit Brawlia(älä ota ittees samo). Lisäksi niiden vahvuudet muihin koviin hahmoihin verrattuna on enemmän puolustuspäässä: Niihin ei ole kovimmalla tasolla pelattuna paljoakaan toimivia comboja, niitä ei "ikinä" saa tapettua combottamalla tai gimppaamalla kovalla tasolla toisin kuin muita high/top-tierejä. Ja hyökkäspäässä ne on vähintäänkin yhtä hyviä kuin muut high/top-tierit: Ne pystyy combottamaan hyvin, kuin myös gimppaamaan. Edgeguardissa molemmat hahmot tosi hyviä, plus Jigglyn resti joka tappaa jo hyvin pienissä prossissa.

Tuo ettei Jigglyä ja Peachia vastaan vaan osata pelata on enemmän spekulaatiota kuin faktaa. Ei ole mitään todisteita siitä, että niitä vastaan edes pystyisi pärjäämään paremmin. Ei tier-listaa voida tehdä sen perusteella mitä spekuloidaan tapahtuvan tulevaisuudessa, vaan käytössä olevilla faktoilla kuten turnaustuloksilla tasokkaimmista turnauksista, jotka eivät atm ole Suomen turnauksia, kaikella kunnioituksella Suomen Melee-tasoa kohtaan. Muuten voisi samallalailla sanoa: Kyllä Mewtwo on paras hahmo, mutta kun pelaajat eivät vaan osaa pelata sillä tarpeeksi hyvin vielä. Ei se toimi niin. Ja kyllä mä ymmärrän teitä; minäkin haluan ja toivon ettei Jiggly ja Peach olisi parhaita hahmoja, koska niillä pelaaminen on enemmän Brawlimaista ja vähemmän hauskaa. Tuohan se paljon toivoa kun sanoo ettei Jiggly ja Peach ole niin hyviä, pelaajat saa kuulla juuri sen mitä ne haluaa. Mutta ei faktoilta voi loputtomiin ummistaa silmiään.

Hauskaa Uutta Vuotta kaikille toivoo Neutroni!  :)

bËst

(12-31-2009, 08:45 PM)Neutroni link Wrote:Tuo yläpuolella oleva teksti

Ite en ainakaan kritisoi Peachia ja Jigglyä siitä notta ne olis paskoja tylsyyden takia. Päinvastoin, tuntuu jopa välistä että yleinen dissaus niitä hahmoja kohtaan ja ainainen toptierien korostaminen tekee niistä "tylsiä" joka on mielestäni aika naurettavaa ja tämä on erityisesti suomessa havaittavissa tämä kritiikki. Tiedän, koska itekin sitä on tullut ihan kivasti jaettua, mutta on tottapuhuen palanut käämi ainakin peachiin ja totta on myös, että niillä on jotain ns helppoja juttuja. Tämän hetken metagamessa Jiggly on kyllä tehnyt nousua, mutta tekeekö yksi pääsky kesän ja syrjäyttääkö se kaiken tähän mennessä kehitetyn metagamen vai onko kyse vain yhden pelaajan ylivertaisuudesta joka käyttää jigglyä todellakin sen takia että on ihan pirun outo vastus pelata vastaan? paha sanoa mihin näkökantaan noista tarttua. Tällä hetkellä varmana jiggly voisi ainakin rapakon tuolla puolella olla toptierin kuningas mutta tavallaan on ihan jees, että tieraustakaan ei ihan joka päivä updateta. Katotaan vielä vähän matkaa eteenpäin niin nähdään tuleeko jigglystä the character. Genesiksessä oli 2 jigglyä top 3:ssa. joka ainakin vähän rikkoi käsitystä siitä että ehkä jiggly voisi olla tierillisesti korkea hahmo, mutta muuten kaikki on nojannu aika paljon siihen että tierin ykkös hahmo = hahmo jolla Mango päättää pelata turnauksessa

Niin ja hyvää uutta vuosikymmentä!

Uusi vuosi, uudet jekut. Uusi vuosikymmen, uudet poranterät

Neutroni

Mangon dominointi alkoi Pound 3:sta, joka oli joskus 2008 tammikuussa tai sitä aiemmin. Eli on se tässä jo 2 vuotta hallinnut ja lähes kaikissa tärkeissä tai tiukoissa paikoissa käyttänyt Jigglypuffia, jos Falcolla on tullut köniin. Voittanut lähes jokaisen turnauksen mihin on mennyt yhtä poikkeusta lukuunottamatta, jonka( ROM 2) voitti kuitenkin myös Jigglypuff pelaaja nimimerkiltään Hunrgybox. Mangon ja Hungryn Jigglejä vastaan on pelattu rapakon takana jo kauan ja paljon. Jiggly ei siis ole outo hahmo ainakaan usan parhaille pelaajille.

Siitä huolimatta kyllä imo jo yhden pelaajan pärjääminen jollain hahmolla noin hyvin todistaa sen hahmon kyvyt pärjätä. Se ei meinaa, että sillä hahmolla olisi helppo pärjätä, vaan se kertoo kuinka hyvin sillä pärjää kun sen hahmon potentiaali on viety mahdollisimman pitkälle. Tietenkään tämä ei ole mikään absoluuttinen totuus, sillä joku muuhan voi jollain toisella hahmolla keksiä taktiikan(metagamen muutosta?), jolla voisi countteroida Jigglyä, muttei näistä tehtyjen ennustusten varaan voida tehdä tier-listaa etukäteen. Oon ite miettinyt, että jollain kovalla Muikulla vois olla hyvät mahkut countteroida Armadan Peach, ja taas jollain hyvällä Reiskalla mahkut countteroida Mangon Jiggly. Muttei näitä olla juurikaan turnaustasolla todistettu lukuunottamatta yksittäisiä settejä ja matseja, jotka ei siis tietenkään paina vaakakupissa niin paljon kuin parin vuoden täydellinen dominointi.

Pound 4 tulee olemaan hyvin mielenkiintoinen nyt kun Armadan lisäksi myös muut Euroopan huiput(jotka tosin ei Euroopan turnausten perusteella ole edes kovin lähellä Armadan tasoa) osallistuvat siihen. NTSC-versio parantaa kuitenkin jonkun verran näiden muiden huippujen mahdollisuuksia suhteessa Armadaan, koska muut high-tierit ovat parempia NTSC-versiossa ja Peach pysyy samana. Saa nähdä kuinka hyvin ne tulee pärjäämään itse turnauksessa ja miten ne pärjäävät koville Jigglyille, joista niillä Armadaa lukuunottamatta ei ole vielä ollenkaan kokemusta.

- Ei nukuta

Novi

^this

bËst

Juuh en sano etteikö Mango olis näyttänyt jigglyn potentiaalia ja Armada Peachin potentiaalia aika taidokkaasti maailmalla ja allekirjoitan omaltakin näkökannaltani tuon että hahmojen tieraus voisi olla muuttumassa. Kuitenkin, ite kun en noita tierejä luo niin en osaa todellakaan kertoa, mitä näkökantaa asiantuntevat pitävät tärkeimpänä: Turnaussijoituksia? Yleistä tasoa pelin muita 25hahmoa vastaan? Tasapainoisuutta? Helppokäyttöisyyttä? Usagea? vai kaikkien näiden sekoitusta. who knows.

Jos katsois raakasti tuon neukun ajaman metodiikan mukaan jossa turnausmenestys ratkaisisi kaiken, ja jos keskittää sen vielä niin, että tierit olis luotu muuttuviksi vaikka vuoden välein. Näin katsoen tieraus menisi jotenkin näin:
1: Jiggly
2: Falco
3: Peach
4: Marth
5: Muikku
6: Fox
7: Sheik
8: jne
...

Jos nyt ihan rehellisesti sanottaisiin niin ei tuo nyt ehkä ihan kaoottinen olisi tuollaisenakaan vaikka onkin aika raakaa laittaa peachi noin korkealle armadan yhden rapakontakaisen turnauksen perusteella, mutta toisaalta, saattaa kaatua osittain pienimpien tiedonjyvästen puutteeseen kirjoittajalla sillä aika paljon peilaan tuossa Genesistä, sekä satunnaistietoja sieltä täältä mitä muistan. Mikä on havaittavaa on se että Sheik katoaa ja vajoaa alaspäin kuin närhen nakki. IC:n sijoitus saattaa löytyä jopa midin hänniltä. Samusi on varmaan ammuttu kuuhun ampumaan metroideja jne jne jne. Mutta aika paljon käyttö pohjautuukin suuressa maailmassa aika rajattuun hahmokaartiin mikä on täysin ymmärrettävää.

Tämä rajoittuneisuus voi toki vaikuttaa kanssa isosti siihen, miten Jigglystä ja Peachista on tullut noin isoja nimiä. On tiedossa, että puhtaasti charactermetagameen katsottaessa fox/Marth > Jiggly, Fox/Marth > Peach jne. (varmana siis muitakin mutta otin selkeimmät esimerkit). Taito osoittaa että peach ajelee marthat ja foxit nurin, oletettavasta metagame counteroinnista huolimatta näyttää hyvältä ja tekee vaikutuksen ja näin ollen onkin ihan oikein nostaa hahmon tierausta kun kykenee haastamaan hahmon kuin hahmon. Olisikin oikein mielenkiintoista nähdä joku mangon tasoinen pelaaja, joka ottaa vaikka nyt esim tuon Reiskan käyttöönsä ja kykenee sillä paasaamaan jigglyt ja peachit ulos mutta ottaisikin kunnolla turpaan samantasoisilta falcoilta, mikä olisi yllättävänkin oletettavaa vaikkakaan ei absoluuttista. Tällöin seurais salkkarithenkinen kolmiodraama jossa Jiggly raiskaa falcoa, falco kostaa pettymyksensä Reiskaa vastaan, kun taas Reiska Palaa ongelman alkulähteille ja antaa Jigglylle köniin. Aika hypoteettinen katsaus jonka puute on tällä hetkellä siinä hyvän reiskan puutteessa ja todennäköisyyden puutteessa että hyvä reiska pääsis kaikista falcoesteistä turneessa ohi vain antaakseen jigglylle selkään.

Mutta tuo tosiaan pelkästään raaka hypoteettinen oletustilanne. Siinä vois sitten miettiä jos tilanne kaikesta huolimatta syntyy että mikä kriteeri sen jälkeen painaa eniten. Usage? Paljon taitavia falcoja estämässä reiskan maailmanvalloituksen? entiset falcot vaihtaneet kaikki jigglyyn ja reiska tulee omistelemaan kaikki ja voittaa turnauksen? Tässä vaiheessa korostuu kriteerinä myös taito olla hahmoa kuin hahmoa vastaan hyvillä ja välttää totaalinen counterointi. Moni asia nousis uuteen uskoon tällaisen tilanteen syntyessä.

tässä vaiheessa sanonkin notta TL;DR

Teksti on kaikenkaikkiaan harvinaisen sekavaa, ehkä jopa filosofista pohdiskelua (mitäpä muuta voisi odottaa klo puoli 6 aamulla uudenvuoden yönä *_*) mutta huomasin sangen vaikeaksi tuoda selvemmin esiin omia pointtejani tästä koko tier pohdiskelusta. Itelleni pätee sanonta: Tiers don't Exist ja sinänsä maailmani ei kaatuisi muuta kuin tapauksessa jossa kirby olis tier 1. Kuitenkin, näkökantoja on monia, ja omat situaationi ovatkin puhtaasti hypoteettisiä tarkoituksena koittaa pohtia, mikä kriteeri painaa kupissa eniten. Tämän hetken tilanne on mikä on; Sitä ei paljon hypoteeteillä murreta sillä mangon puffi on palloista palloin, mutta tierauksellisesti eriävät oletukset ja pohdinnat ovatkin semitärkeitä

peki

mitäs moloa täälä tapahtuu

mayhem_

Nyt ollaan hakoteillä ja pahasti.

Novi

Hyviä kommentteja Neutronilta ja Bestiltä.

peki

Vilu

Selkeää potentiaalia kyllä.

bËst

(01-02-2010, 11:18 AM)Frozen link Wrote:^^ Kenen matsi ketä vastaan? Uteliaisuus iski.

Pekin fox vs Meikäläisen reiska

Novi

[Image: afklsaj.jpg]

Selvennystä tuohon tier-listan määritelmään, eipä ihme että on väärinymmärryksiä.

Salevits

Varoitus, aiheeseen ei ole vastattu ainakaan 120 päivään. :P Samapa tuo, tämä on hyvä postata.

Viimeisin PAL tier lista:

S: Fox, Sheik, Jigglypuff, Falco, Marth, Peach
A: Captain Falcon, Ice Climbers
B: Samus, Ganondorf, Doctor Mario
C: Luigi
D: Mario, Donkey Kong, Pikachu, Link, Young Link
E: Roy, Yoshi
F: Mr. Game & Watch, Zelda, Bowser, Ness, Mewtwo, Kirby, Pichu

( http://www.smashboards.com/showthread.php?t=270158 )
Pages: 1 2 3