04-19-2020, 06:26 PM
Om man oroar sig över inhemska eller utrikes nyheter, kan jag rekommendera bakning. Här kan man dela sina bakningsframgångar och -tips på svenska och finska.
Igår bakade jag en aprikos-choklad-"ostkaka" (kakan innehåller inte ost) och följde detta recept: länk. Nästan alla kan äta den här kakan men receptet innehåller gelatin som inte är vegansk. Jag ska kopiera hela receptet här ifall länken ska gå sönder.
Omia havaintoja: Aktiivista työtä on vajaa tunti. Eri ainesosia voi korjata omaa järkeä käyttäen ties millä. Jos korvaa aprikoosisosetta hillolla, kannattaa huomioida, että hilloa pitää laittaa selvästi enemmän kuin 1 dl.
Blandningen av fyllningarna lyckades inte så bra... (ni hittar ett bättre foto med länken)
Helsingfors Melee weeklys var kända för mina mockarutor. De var jättegoda och söta. Jag ska dela mitt recept här. Det ursprungliga receptet är här (länken) som jag har förändrat lite.
Jag hoppas att andra ska också dela sina bakningsfoton och -recepten här.
Igår bakade jag en aprikos-choklad-"ostkaka" (kakan innehåller inte ost) och följde detta recept: länk. Nästan alla kan äta den här kakan men receptet innehåller gelatin som inte är vegansk. Jag ska kopiera hela receptet här ifall länken ska gå sönder.
Quote:Aprikoosisuklaa-"juusto"-kakku (keskivaativa...)
Pohja: 3dl piparimurskaa (esim. Pikku Siilin piparit reseptillä tehdyt) 1dl margariinisulaa (kaatakaa se margariini hitaasti, ja pitäkää koostumusta silmällä, toi 1dl oli liikaa)
Täytepohja: 2prk Pirkka parhaat kookoskermaa jäähdytettynä 2prk maustamatonta happy coco jugurttia 5rkl fariinisokeria
Suklaa versio: 1dl kasvimaitoa 2rkl tummaa kaakaota 2 liivatelevyä
Aprikoosiversio: 1dl Pirkka aprikoosisosetta 2 liivatelevyä
1. Sekoita piparimurska ja margariini, anna seoksen mehevöityä samalla kun teet täytteet.
2. Sekoita sähkövatkaimella kookoskermat, jugurtit ja fariinisokeri kuohkeaksi.
3. Kuumenna kasvimaito ja vispaa sekaan kaakao. Lisää kylmässä vedessä liotetut liivatelevyt ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä.
4. Kuumenna aprikoosisose ja lisää kylmässä vedessä liotetut liivatelevyt, sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä.
5. Puolita täyte eri kulhoihin. Toisessa kulhossa sekoita täytteeseen sähkövatkaimella kaakao-liivateseos. Toisessa kulhossa sekoita täytteeseen sähkövatkaimella aprikoosi-liivateseos. Suklaatäyte on paksumpaa kuin aprikoositäyte.
6. Vuoraa pieni irtokakkuvuoka kelmulla, ja painele pohjalle pipari-margariiniseos. (Toi taitaa olla 18 cm halkaisijaltaan) Sen pitäisi olla aika märkää, mutta ei sellaista, että se margariini tihkuu seasta). Kaada päälle vuorotellen suklaatäytettä ja aprikoositäytettä. Marmoroi täyte syömäpuikolla tai tikulla. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Omia havaintoja: Aktiivista työtä on vajaa tunti. Eri ainesosia voi korjata omaa järkeä käyttäen ties millä. Jos korvaa aprikoosisosetta hillolla, kannattaa huomioida, että hilloa pitää laittaa selvästi enemmän kuin 1 dl.
Blandningen av fyllningarna lyckades inte så bra... (ni hittar ett bättre foto med länken)
Helsingfors Melee weeklys var kända för mina mockarutor. De var jättegoda och söta. Jag ska dela mitt recept här. Det ursprungliga receptet är här (länken) som jag har förändrat lite.
Quote:Mokkapalat (pellillinen, helppo)Man kan kanske hitta foton i Discord.
Pohja:
5 dl sokeria
5 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl soodaa
1 tl suolaa
2½ dl vettä
200 g margariinia
4-5 rkl kaakaojauhetta
1+ dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa
pohjan kostukkeeksi:
1 dl maitoa/kaurajuomaa
Sekoita kuivat aineet keskenään (sokeri, jauhot, vaniljasokeri ja sooda). Kiehauta margariini, vesi, kaakaojauhe ja suola -seos. Yhdistä jauhoseos ja kaakaoseos. Lisää tämän jälkeen joukkoon kahvi ja kun taikina on tarpeeksi jäähtynyt sekoita joukkoon kananmunat. Levitä uunipellille ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Jos taikina alkaa kohota liiaksi joistain paikoista, suosittelen tökkimään pieniä reikiä siihen pohjan tasaamiseksi. Anna jäähtyä. Pohjan kuivumisen estämiseksi on hyvä sivellä esim. pullasudilla maitoa/kaurajuomaa kostukkeeksi ympäri pohjaa.
Kuorrute:
100+ g margariinia
muutama rkl kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
tomusokeria
Kiehauta muut kuorrutteen osat ja lisää tomusokeria oman maun mukaan. Oikean tomusokerimäärän oppii tekemällä. Kuumana kuorrutteen tulee olla hyvin juoksevaa, mutta se jähmettyy jäähtyneen pohjan päällä hyvin nopeasti. Jos tomusokeria on liikaa, lisää kahvia (win-win).
Jag hoppas att andra ska också dela sina bakningsfoton och -recepten här.