Smash Finland Foorumi

Full Version: Melee pelimuotoja
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Tähän threadiin voi lisätä kaikenlaisia Meleen pelimuotoja, joita haluaa jakaa muille pelattavaksi.

Orvot Lapset / Foster Roster

Orvot lapset on muokattu versio tavallisesta rosterista. Perussäännöt ovat samat, mutta liikkuminen hahmosta toiseen tapahtuu eri tavalla. Pelissä tienataan eri keinoilla valuuttaa, jonka avulla pelissä liikutaan pääsääntöisesti hahmojen välillä.

Pelaajamäärä: 3-4
Peliaika: 30-60 min

= Tarvitaan =

- Kuuden noppa
- Valuutanlaskumenetelmä (lautapelikolikoita / kynä ja paperi / notepad tms.)

= Alkuvalmistelut =

- 2 stockia
- 3 minuuttia
- Pelaajat joko valitsevat tai poistavat 2-3 kenttää kaikista vaihtoehdoista (päätetään yhdessä kumpi)
- Kaikki pelaajat aloittavat jostain samasta kulmasta (yleisintä on aloittaa Dr. Mariosta)

= Peliluuppi =

1. Matsin pelaaminen
Kenttä valitaan satunnaisesti. Peli pelataan normaalisti loppuun saakka. Pelin päätyttyä pelaajat saavat valuuttaa kolmella eri tavalla:
- Taposta saa yhden valuutan
- Itsemurhasta muut pelaajat saavat yhden valuutan
- Voitosta saa yhden valuutan

2. Nopanheitto
Hahmovalikossa voittaja liikkuu automaattisesti yhden hahmon eteenpäin ja heittää noppaa. Nopan silmäluku määrittää, mitä heitosta tapahtuu:
1. Viimeinen pelaaja liikkuu kaksi askelta eteenpäin
2. Kaikki saavat kaksi valuuttaa
3. Kolme ostosta sallittu
4. Ei tapahtu mitään
5. Verotus vie puolet valuutoista pankille (pyöristetään alaspäin eli esim. seitsemästä valuutasta täytyy antaa kolme valuuttaa pois)
6. Ensimmäinen pelaaja liikkuu kaksi askelta eteenpäin

3. Ostaminen
Nopanheiton jälkeen pelaajat voivat ostaa yhteensä kaksi eri vaihtoehtoa valuuttakaupasta (poikkeuksena noppa numero 3). Ostojärjestys määriytyy nykyisen sijainnin perusteella eli ensimmäisenä oleva ostaa ensiksi jne. Jos useampi pelaaja on samassa hahmossa, ostojärjestys määriytyy edellisen pelin tulosten perusteella.
Valuuttakauppa (hinta / ostos):
1: Liiku yksi hahmo eteenpäin
2: Tuplaa seuraavasta pelistä saadut valuutat (muiden itsemurhia ei tuplata)
3: Ryöstä valitsemaltasi pelaajalta yksi askel
4: Liiku kolme hahmoa eteenpäin
5: Ryöstä yhteensä kaksi askelta haluamiltasi pelaajilta

= Pelin päättyminen =

Peli päättyy, kun joku pelaajista menee viimeisestä hahmosta yli ja pysyy siellä kaikkien ostosten jälkeen. Voittaja on se, joka pääsee eniten yli viimeisestä hahmosta.

= Lisähuomioita =

- Sudden death tilanteessa vähiten prosentteja ja eniten stockeja omaava voittaa. Sudden deathin aikana tehdyt itsemurhat ja tapot eivät onneksi näy lopputilastoissa.
- Hahmojärjestys tapahtuu tavallisen rosterin tyyliin, eli jos pelaajat aloittavat Dr. Mariosta, liikutaan aluksi oikealle niin kauan kunnes päästään Ganondorffiin, josta sitten liikutaan yksi hahmo alaspäin ja takaisin vasemmalle.
- Askelten ryöstössä rosvo siirtyy yhden hahmon eteenpäin ja uhri yhden hahmon taaksepäin. Ryöstäessä kaksi askelta on mahdollista ryöstää kahdelta eri pelaajalta yksi askel molemmilta.

Tässä tosiaan ohjeet pelimuotoon, jota ollaan Saskan, Kaan ja parin muun kanssa pelattu yhteensä noin kymmenen kertaa. Olen itse ideoinut suurimman osan säännöistä, mutta Saska ja Kaa on molemmat antaneet hyviä sääntöehdotuksia. Pelin suomenkielisen nimen on tottakai keksinyt Saska. Peli toimii yllättävän hyvin ja on virkistävää vaihtelua tavalliselle rosterilla. Tässä versiossa on enemmän taktikointia ja peli saattaa päättyä aivan yhtäkkiä. Pelimuodossa on toki varmasti vielä kehityksenvaraa, joten ehdotuksia otetaan vastaan!Dittokisa

Kisataan, kumpi saa aikaisemmin 13 voittoa. Pelaajat pelaavat samoilla hahmoilla valitsemassaan järjestyksessä tai rosterin tyyliin hahmo kerrallaan Dr. Mariosta alkaen. Stockeja voi olla 1-4, riippuen siitä kauanko haluaa pelata.

Pelaajamäärä: 2
Peliaika: 15-60 minKäänteinen Roster

Kisataan, kumpi menee ensin yli viimeisestä hahmosta. Rosterisäännöt, mutta häviäjä liikkuu yhden hahmon eteenpäin ja voittaja pysyy paikallaan. Stockeja voi olla 1-2.

Pelaajamäärä: 2
Peliaika: 15-45 min 

Dittokisan ja käänteisen rosterin oon ideoinut nopeasti, enkä ole vielä edes testannut käänteistä rosteria. Molemmat ovat simppeleitä, mutta ihan hyviltä kuulostavat.
Laittoman Terhakka Gangsta Melee

Pelataan kuten normaali roster eli kaikki aloittaa Dr. Mariosta ja pyrkivät pääsemään Roysta ohi.

Matsien säännöt:

Coin match

1min timer
Halutut kentät ja itemit

Matsin jälkeen siirrytään seuraavalla tavalla:

1. 3 askelta

2. -2 askelta
3. 2 askelta
4. -1 askel

Jatketaan kunnes joku pääsee Royn ohi. Alussa ei voi joutua Dr. Mariosta taaksepäin.

Askelmääriä voi muuttaa oman maun mukaan, mutta oleellista on pitää miinusaskeleita vähintään yksi mukana 2. sijalle, jotta voiton tavoittelulla on riskinsä.