Smash Finland Foorumi

Full Version: F-Zero GX -guide ja yleinen keskustelu pelistä
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.

MasterTK

Olen kirjoitellut pelistä aikoinaan niin paljon, että kopioin eri foorumeilta omia tekstejä tänne ja lisäilen joukkoon uutta. Jotain 15-vuotta on tullut pelisarjaa porattua. >_> Olin vuosikausia Suomen ykkönen GX:ssä ja jotain top20 parhaimmillaan tällä planeetalla. Lopettamiseni jälkeenkin vain yksi pelaaja Suomesta on pystynyt ohittamaan minut, joten uskallan väittää, että tiedän pelistä jotain.

Ensinnäkin sanon, että se time attack-modi on edelleen se F-Zerojen sielu ja Storyt+Grad Prixit ovat vain lisämausteena. Tosin jos ei pysty läpäisemään edes noita perusmodeja 100%, niin silloin ei kannata yrittää edes perehtyä peliin, vaan laittaa radiosta vain suoraan soimaan: -"mikä on kun taidot ei riitä" >_>

How to play:

Yleinen sääntö heti alkuunsa, jota käytetään melkein aina F-Zero GX:n turnauksissa. Ajokin valitsemisen jälkeen acceleration setting pitää laittaa aina maksimiin, eli oikeaan laitaan. Näin estetään ns. sneikkaaminen ja spaceflying. Niille on nimittäin aina omat turnauksensa ja sneikkaamisella tehtyjä aikoja ei voi verrata normiaikoihin, joista lisää vähän myöhemmin. Ei kannata kuitenkaan murehtia, sillä pelissä pääsee lujaa muutenkin. >_>

Paras normaali kaara
Fast Shark helposti. Jos sinulla ei ole kunnon Custom partseja, niin kannattaa opetella ajamaan Fat Sharkilla, sillä se on vaan yksinkertaisesti paras. Ajokin avaaminen saattaa vaan olla kohtalainen piikki munassa. Story Moden Chapter 4 Very Hardilla. >_>

Pelimekaniikka

GX:ssä on ihan molosti opeteltavaa. Se on kuin ajopelien SSBM ja tässä muutamia alkuunsa.

Shift boosting:

Esimerkki:
http://www.youtube.com/watch?v=ePw94Vgxi...re=related

Tuosta ainakin näkee miten shift boost toimii. Shift boostin voi tehdä kentissä raskailla ajokeilla(esim. Fat Shark), joissa voi äkkiä käydä radan ulkopuolella ilmassa ja tulla äkkiä takaisin, jolloin pystyy pääsemään eteenpäin pirunmoista vauhtia, joka ei olisi edes mahdollista turbojenkaan kanssa. Huomatkaa, että videossa pelaaja päästää kaasun irti heti shift boostin jälkeen. Raskailla ajokeilla kaasun vapauttaminen hidastaa nopeuden laskua boostinuolen tai tässä tapauksessa shift boostin jälkeen. Kaasu kannatta kuitenkin painaa takas pohjaan hetken kuluttua. >_>

Boostinuolet

Jokainen tietää nämä ja tajuaa ajaa niistä, jotta saa lisää vauhtia hetkellisesti, mutta kuinka moni tietää, että ajamalla aivan nuolen reunasta, saa 1.5 x paremman boostin? Ohjain tärähtää merkiksi hiukan normaalia enemmän. Kannattaa ehdottomasti aina käyttää, koska ero on aika merkittävä varsinkin kentissä, jossa nuolia on paljon.

MTS - Momentum Turbo Slide+suicide

Esimerkki:
http://www.youtube.com/watch?v=tSX4sZ1Mf6E

F-Zeroissa mutkat eivät ole esteitä, vaan hyviä apuvälineitä vauhdin saamiseen. Esimerkki: Mutka oikealle: Käännä tattia oikealle ja heti perään iske L ja R yhtäaikaan pohjaan. Välittömästi vapauta R-nappi ja A. Näin kaasu vapautuu ja ajokin pitäisi lähteä liukumaan oikealle sivuttain samalla kiihdyttäen vauhtia jonkinaikaa. Kun vauhti alkaa hidastumaan, niin iske kaasu taas pohjaan, vapauta R ja suorista alus L-napilla. Halutessa siinä voi myös tehdä samalla tätä side-attackia (X:stä) sen jälkeen jolloin liirauksesta saatu vauhti säilyy kauemmin. Vaatii aikalailla harjoistusta, jotta vauhti ei pysähdy seinään liirauksen jälkeen ja ettei sormet mene solmuun, kun pitää painella eri nappeja aika nopeasti. Saattaa olla hiukan hankala alkuunsa. >_>

Huomatkaa, että videon lopussa pelaaja ajaa seinään, joka räjäyttää ajokin maaliviivan yli. Yllättävän helppo tehdä varsinkin ensimmäisessä Mute Cityssä ja todella hyödyllinen.

Boostaaminen miinoista

Esimerkki:
http://www.youtube.com/watch?v=gsT8pRwwhTE

Jälleen yksi tekniikka, joka löytyy varmaan jokaisesta F-Zerosta. Ajamalla miinaan saat huomattavasti lisää vauhtia. Ajamalla kahteen miinaan yhtäaikaa, saat vielä enemmän. Videossa näkyy oikoreitti Mute City 2:een, joka on mahdollista tehdä miinojen avulla jo ensimmäisellä kieroksella. Pelaaja käyttää myös muita yllämainittuja jippoja.


Muut jutut:

Sneikkaaminen

Esimerkki:
http://www.youtube.com/watch?v=-qNobV-lQ9I

Onnistuu useilla eri ajokeilla. Etkö meinaa päästä Story modea läpi? Säädät vain accelerationin täysin vasempaan laitaan ja alat sneikata. Grand Prixeissä kannattaa käyttää raskaampaa ajopeliä, sillä niillä pääsee paljon nopeampaa kuin C. Falconilla. En kuitenkaan suosittele käyttämään ellei ole ihan pakko, sillä sneikkaaminen pilaa haasteen kokonaan.

Sneikkaaminen itsessään on aika yksinkertaista. Vuorotellen pitää vain painella L:ää ja R:ää, jotta alus tekee hieman käärmemmäistä kuviota, mutta kentänmuotojen huomioon ottaminen on jo huomattavasti hankalampi juttu, sillä kovissa vauhdeissa alus irtoaa radasta ja lentää ulos räjähtäen, ellei sitä osaa hallita. Myös kaasun irti päästäminen on tärkeässä asemassa sneikkaamisessa, koska ylämäkeen sneikkaaminen ei kannata, sillä vauhti pysähtyy rajusti. Nousut pitää mennä vain kaasua vapauttamalla suoraan ja jatkaa taas ylhäällä.


Sekalaista sontaa:

Big Blue Remix -musiikki
Jos et muuten saa avattua kyseistä kipaletta, niin koodilla homma hoituu pikaisesti:
F-Zero Shopissa: Z, vasen, oikea, vasen, Z, Y, X, Z, vasen, oikea, vasen, oikea, Z, X, Z, X, Z

Mute City Remix -musiikki
Sama juttu täällä:
X, X, X, Y, X, X, X, Y, Z, Z, vasen, oikea,  vasen, oikea,  vasen, oikea

Novi

Hienoa 8) Itse pelistä sen verran että se on pirun vaikea eikä sitä kannata pelata ko. vian takia. <_>
Rehellisesti sanottuna F-Zero GX on GC:n paras ajopeli ikinä.

mayhem_

Tätä on tullu joskus pelattua. Yhteen aikaan ei saskan kanssa muuta tehtykkään kun pelattiin tätä >_>. Aika umpisurkee mää silti oon ja nyt on ollu semmonen 1,5v tauko ettei olla oikeestaan ees koskettu koko peliin.

MasterTK

Joo, lisäsin jotain paskaa aloitusviestiin. Pitää jatkaa vielä myöhemmin. >_>

Novi

(01-04-2010, 10:28 AM)MasterTK link Wrote: [ -> ]Joo, lisäsin jotain paskaa aloitusviestiin. Pitää jatkaa vielä myöhemmin. >_>

Hyvää paskaa, eiku good shit <_<

ps. enkku on typerä kieli.

pps. joo en tienny mitään noista TK:n postaamista jutuista, ei ihme ettei peli kulje, FZ vaatii muutenkin pirunmoiset reflexit -.-

MasterTK

Frozen, jos osaat sneikkausta, niin sneikkausmatseja seuraavassa turnauksessa/miitissä.  8)

Ei vaan ole tullut pelattua tätä paljoakaan varmaan pariin vuoteen, niin en varmaan edes pärjää sulle. >_>
Tosin skene on sen verran aktiivinen vielä, että taidan aloittaa uudelleen pelaamaan tätä kunnolla, kunhan saan pari muuta peliä ensin läpi pelattua.

Big Boss

Miekin haluaisin käydä miitissä GX turnauksessa. En oo minäkään pitkään aikoihin pelaillut GX:ää :)

Niin, miten saikaan ne AX custom partsit?

MasterTK

(01-04-2010, 10:44 AM)Big Boss link Wrote: [ -> ]Miekin haluaisin käydä miitissä GX turnauksessa. En oo minäkään pitkään aikoihin pelaillut GX:ää :)

Voisin ottaa myös sinua vastaan matsia. Et varmaan ihan huono ainakaan ole, jos kerran kaiken muun olet vetänyt läpi.

(01-04-2010, 10:44 AM)Big Boss link Wrote: [ -> ]Niin, miten saikaan ne AX custom partsit?

Itse lähetin muistikortin kaverille ulkomaille, jossa oli niitä kolikkopelejä. Myös AR-levyllä ne saa aukaistua helposti. Eipä niistä kannata nyt hirveetä stressiä ottaa, kun ainoastaan yksi osa niistä on hyvä ja sillekin löytyy ihan hyvä vastike normaaleistakin osista.

(01-04-2010, 10:45 AM)Frozen link Wrote: [ -> ]PS. Ehto: Custom ajoneuvot kielletty yleisestikkin. 8)

No, sopii mulle. >_>


Nelinpelit kiinnostaa myös, jos löytyis vielä yksi osaava pelaaja.

MasterTK

(01-04-2010, 11:01 AM)Frozen link Wrote: [ -> ]E: Jaa, tombero = MTK..? Wtf, ei voi olla.

Jollakin tais lamppu syttyä  8)

Big Boss

No oman tasoni voisin kuvata näin:

Story Mode:

Chapter 1 : Voi saatana ku jäi taas 5 capsule ohi
Chapter 2 : Yksi suosikki radoista, mutta kuolen yleensä niihin viimeisiin kiviin.
Chapter 3 : Yksi helpoimmista radoista koko pelissä. Senkun sneikkaat, botit ei pärjää.
Chapter 4 : Suosikkiratani, vaikeimmilla tasoilla Michael Chain pääsee usein karkaamaan ehjänä maaliin
Chapter 5 : Selvästi koko pelin vaikein osio. Aikaraja on tiukka, capsuleita ei saisi mennä ollenkaan ohi vaikeimmalla tasolla. Törmään usein niihin sulkeutuviin oviin
Chapter 6 : Tämä on helppo, jos osaa sneikata kunnolla ja olla putoamatta siinä yhdellä suoralla, missä minä en useinkaan onnistu.
Chapter 7 : Ei niinkää vaikea, jollei osaa rauhoittua ja väistää pommeja jotta et lennä kaiteiden yli, niinkuin minä lennän aina.
Chapter 8 : Olisi ihan helppo rata, jos kaiteet olisi. Menee aina muutama kerta että läpäisen tämän osion.

Osaan siis jonkin verran sneikata, mutta enpä muuta. Ilman sneikkausta taas en edes pääse aina ekaksi grand prixeissa vaikeimpia botteja vastaan. Olen siis aika tavallinen GX:n pelaaja.  

MasterTK

(01-04-2010, 11:18 AM)Frozen link Wrote: [ -> ][quote author=MasterTK link=topic=55.msg943#msg943 date=1262603378]
[quote author=Frozen link=topic=55.msg942#msg942 date=1262602864]

E: Jaa, tombero = MTK..? Wtf, ei voi olla.
Jollakin tais lamppu syttyä  8)
[/quote]
Noku luulin aina, et olis ennemmin jotain:
[Image: nerd-46422.jpg]
[/quote]

Hajosin aika pahasti. >_>

Big Boss

(02-05-2010, 10:44 PM)Frozen link Wrote: [ -> ]^ Ei siinä ulkonäössä loppujenlopuksi olekkaan suuria eroja.

- Tähänkö tämä topicci tyssäsi? Then it are offtopic tiem.
Eipä oo muuta sanottavaa, että eeppisin kohta oli viime miitissä, kun pelattiin Cosmo terminaalissa jossa ite tipun heti ensimmäisessä risteyksessä ja muut yksitellen seuraavista. Vain TK jäi ajelemaan Lihavalla Haillaan hölmön näköisenä kenätällä :P

Laatikko

GYAAAAAA

Pääsin vihdoin hullun mättämisen jälkeen Emerald Cupin Masterilla ilman käärmeilyä B))) Olo on nyt kuin kuninkaalla, voittokin oli muutamista pisteistä kiinni kun sain rivalin tuhottua viimeisessä radassa.

Beastmanilla porasin perusvauhdin takia.
Fire Field: Cylinder Loop 1st (helppo kuin kana)
Green Plant: Intersection 13th (en käsitä kun botit vain boostaavat mielensä mukaan)
Casino Palace: Double Branches 6th (yleensä 1st, mutta hitler kävi kylässä)
Lightning: Half-Pipe 1st (melko helppo, mutta mielettömät paineet aina, syy lienee selvä)
Big Blue: Ordeal 18th (muutaman kerran aikaisemmin rataa pelannut >_>)

Sitten Diamond Cup >.> Itku pääsee.

herranjestasherranjestasherranjestasherranjestasherranjesta

EDIT: Niin, jotain vinkkiä kenties siihen?

EDIT2: Pelitunteja tosiaan takana vasta muutamia tunteja, joten aika ihmeissäni olen koko pelistä vielä.

Big Boss

Zoda -> Machine Settingissä viiva kokonaan oikealle, jolloin kiituri kulkee kovaa. Loppu riippuu kuljettajasta itsestään.

E: Ei se johdu pelitunneista. Se on muikun miehekkyyden charmi.

Laatikko

Zoda on orpo ja luovuin ideasta yhden kisan jälkeen. Beastmanilla olen kuitenkin pelannut kaikkein eniten (Muikun jälkeen ;_;), joten sillä lienee helpompi kun on niin hyvä muutenkin.

Argh, olen parhaimmillaan tullut toiseksi kokonaispisteiksi häviämällä jollekin Twinnoritalle 40:llä pisteellä. Phantom Road on aivan umpimahdoton bottien kanssa kun ne aivan surutta käyttävät kaikki boostinsa niissä pienissä osissa rataa, jossa yhden kolauksen saatuaan kimpoilee seuraavaan jouluun saakka. Sijat menevät yleensä kutauinkin 2nd, 1st, 1st, 10th, 25th, mutta kovista pisteistä huolimatta voittoa ei vain tule. Eiköhän se kuitenkin tule kun tarpeeksi monta kertaa jaksaa mättää, mutta Twinnoritta >_> Pitää kurittaa sitä vähän enempi ensi kerralla.

MasterTK

Kannattaa aina tosiaan laittaa se sliderin ajokin valitsemisen jälkeen aivan oikealle. Pelasit sitten Gran Prixiä, Time attackia tai Storya. Se ei loppupeleisäs paljoakaan hidasta kiihtymistä, mutta huippunopeus parantuu selvästi.

En nyt muista, että onko se Phatom Road heti auki time attackissa, kun olet vain päässyt pelaamaan sitä. Jos on, niin poraa sitä ensin yksin, että osaat sen tarpeeksi hyvin ja sitten vaan paahdat sen niin nopeasti, etteivät tietokoneet pysy perässä. Silloin ne eivät voi törmäillä sinuun. >_>

Laatikko

Olenkin porannut sitä yksin sen verran, että menee lähestulkoon seiniin törmäilemättä, mutta kun ensimmäisellä kierroksella ei saa sitä boostia käyttää niin bottien ohi pääsee vasta yrittämään niissä kapeissa kohdissa, jossa tulee auttamatta pataan jos samalle reitille eksyy useampi ajokki. Sen lisäksi tietenkin ne kuuluisat paineet tilannetta sekoittamaan.

Sliderin olen pääasiassa aina sinne oikealle heittänytkin, mutta Phantom Roadissa se on suurinpiirtein 3/4 oikealle päin seinien vuoksi. Välillä lähtee niin madellen liikkeelle + alussa koitan päästä kärkeen. Yhdessä vaiheessa olinkin ensimmäisen kierroksen jälkeen toinen, mutta ei kauaa kestänyt kun fysiikan lakeja rikkovat botit porhalsivat ohi.

Pitää vain heti Cosmo Terminalissa tipauttaa Twinnoritta, Fat Shark ja Black Bull niin tulee hyvät lähtökohdat.

EDIT: Vihdoinhan tuo meni läpi.
Cosmo Terminal: 2nd
Sand Ocean: 1st
Fire Field: 1st
Aeropolis: 6th
Phantom Road: 26th

Phantom Roadissa huomasin, että vain yksi olisi enää minut voinut ohittaa kokonaispisteissä. Kyseinen kilpailija sattui myös keskeyttämään jonkun muun toimesta niin köröttelin ihan rauhassa maaliin >_> AX Cup on nannaa. Onko pelissä enää niiden kuuden uuden radan jälkeen lisää ratoja unlockattavana?

MasterTK

Ei, sitten vaan pitää ohitella kaikkien kenttien staff ghostit seuraavana. Staff ghost aukeaa, kun pääset vähintään 10s päähän pelintekijän ajasta. >_>

Laatikko

Jokin ei nyt täsmää. "Smart reviews for serious gamers" lukee sivuston ylälaidassa >_>

Big Boss

^ Joku vähän tympääntynyt peli vaikeuteen, vaikka se mielestäni kuuluu F-Zeron ominaisuuksiin. Tosin, pari chapteria olisi minunkin puolesta laittaa helpommaksi kuten ykkös ja viides chapteria. Muut chapterit menevät helposti läpi, varsinkin liirailemalla.