Smash Finland Foorumi

Full Version: Melee & Brawl
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7

Novi

Okei, tästä ei ole tarkoitus tehdä "OMGZOMGZ BRAWL ON PASKA MELEE ON HUIPPU" tyylistä fleimaustopicia. Haluaisin vain asiallisia kuulla mielipiteitä ihmisiltä molemmista peleistä, kumpaa pitää parempana ja miksi.

Tykkään itse enemmän Meleestä yksinkertaisesti siksi koska sen pelaaminen on palkitsevampaa ja antoisampaa minulle. Aikoinaan itsellä oli kova Brawl hype päällä, petyin peliin ensimmäisen kerran nähdessäni demovideon ja huomasin ettei Linkin u-b näyttänyt enää yhtä hienolta <_< Huomasin myös että toiminta oli hidastunut. Petyin peliin lopullisesti parin kuukauden pelaamisen jälkeen ja kun olin kokeillut nettipeliä.
Pidän Brawlia vaikeana pelinä, se vaatii paljon enemmän kärsivällisyyttä kuin Melee koska jopa n00b pystyy tekemään pelissä asioita joista on vaikea rangaista. Brawl on partypelinä parempi sillä se on aloittelijalle paljon helpompi tapaus kuin Melee ja siksi pidänkin peliä tältä osalta Meleetä parempana. Pelatessani Brawlia joudun ajattelemaan toimintoja pidemmälle kuin Meleessä, Brawlissa esim. Metaknightiä on korkealla tasolla vaikea rankaista juuri mistään. Myös Brawlin DI on Meleetä monimutkaisempi ja pelien mekaniikkojen väliset erot ovat muutenkin suuret.

Big Boss

(01-04-2010, 07:54 PM)Novi link Wrote: [ -> ]Okei, tästä ei ole tarkoitus tehdä "OMGZOMGZ BRAWL ON PASKA MELEE ON HUIPPU" tyylistä fleimaustopicia. Haluaisin vain asiallisia kuulla mielipiteitä ihmisiltä molemmista peleistä, kumpaa pitää parempana ja miksi.
Jassoo! Tämä tulee kaverilta jonka allekirjoitus viittaa ihan toista. Tsot tsot!

Novi

(01-04-2010, 08:06 PM)Big Boss link Wrote: [ -> ][quote author=Novi link=topic=56.msg1007#msg1007 date=1262634887]
Okei, tästä ei ole tarkoitus tehdä "OMGZOMGZ BRAWL ON PASKA MELEE ON HUIPPU" tyylistä fleimaustopicia. Haluaisin vain asiallisia kuulla mielipiteitä ihmisiltä molemmista peleistä, kumpaa pitää parempana ja miksi.
Jassoo! Tämä tulee kaverilta jonka allekirjoitus viittaa ihan toista. Tsot tsot!
[/quote]

Minun sigi ei suoranaisesti esitä mitään väitettä vaan perustellun kysymyksen <_>

Laatikko

Itse pidän kummastakin pelistä todella paljon, mutta Meleetä pidän kuitenkin hieman Brawlia parempana.

Meleessä pidän kovasti pelin temmosta ja comboista. Kun pääset combottamaan vastustajaa ja tech-chasettamaan siinä ohess niin siinä on sitä jotain ja hyvin palkitsevaa onnistuessaan. Tilanteiden rakentaminen on myös todella mukavaa mielestäni, jossa vastustajaa on hauskaa jekutella omiin comboihin ja muihin örvellyksiin. Näissä kaikkein parasta on juuri mahdollisuuksien suuri määrä joka tilanteessa. Tämän takia tulee harvemmin tehtyä täysin samanlaisia comboja ellei ole jotain ylitse-muiden comboa.

Brawl on vastaavasti melko hidastempoista, mutta itselleni se sopii myöskin todella hyvin ja en koe sitä tylsänä niinkuin monet muut. Brawlissa mindgamejen osa korostuu todella paljon kun tech skilliä ei ole yhtä paljon kuin Meleessä, mistä rakentuu Brawlille ominainen "lue ja rankaise" meno. Pieni tai suuri camppiminen ei itseäni haittaa ollenkaan, Brawlissa se on paljon hauskempaa kuin Meleessä. En oikeastaan osaa kovinkaan lyhyesti kertoa mistä Brawlin ominaisuuksista pidän kaikista eniten tai ymmärrettävästi ensinnäkään ._.
____________________________________________________

Novin sigistä sen verran, että eihän se kerro Novin vihaavan Brawlia yhtään. Sehän on vain hauska kuva, joka ei mene yhtään liian pitkälle.

Goodbye

Noniin, ymmärrän kyllä, miksi Melee-veteraanit vihaavat Brawlia.
Vihaan minäkin Rayman Raving Rabbids -peliä. Jekku vaan on siinä, että odotin Rayman-fanina täysimittaista Rayman nelosta, mutta Ubisoft antoikin party-hulabaloota. Mikä pahinta, se vielä jatkoi sitä.

Mnoh, en kuitenkaan pidä kumpaakaan (Brawlia ja Meleetä) parempana, vaikka molemmilla on vahvuutensa. Melee antaa tietysti enemmän, mutta on Brawlauskin aivan helvetin hauskaa IMO. Meleetä en ole pelannut vielä niin paljon, ja semi-masteroin lähinnä wavedashin ja wavelandingin Tohtori Torstilla, mutta alan jo aavistaa, miten hauskaa voi pro-pelaaminen olla.

No, Brawl taas on sisällöltään paljon laajempi ja party-mättönä miltei täydellistä. Ei se pelimekaniikka niin huono ole, se vain ei nojaa glitcheihin. Tietenkin se on hidastempoisempaa, mutta niin on shakkikin. Omnomnom. Ei varmastikaan tullut uusia näkökulmia, tiedän.

Eboshidori

Aika nopeasti Brawlia mättäessäni huomasin, etten sitä tule pelaamaan samalla intesiteetillä kuin Meleetä (jos nyt moisesta voi puhua). Tyydyn yhtymään Noviin siinä, että Brawl on ehdottomasti hupaisempaa vähemmän osaavassa porukassa, koska peliin pääsee yksinkertaisesti nopeammin sisälle. Ei sillä, etteikö Melee paltypelistä kävisi kun muikut loikkivat riemureiässä, mutta kun se alkaa olla sillä saralla hieman nähty kun taas Brawlin hahmokaarti vielä huokuu tuoreutta ja osa kentistä on suorastaan riemuikkaan päättömiä. Sentään parempi puolisko tykästyi tuohon Brawliin kunnolla (on Meleetäkin pelannut varsin runsaasti aikoinaan); hämmästyin kun töistä tullessani morsmaikku oli väsännyt +20 kenttää editorilla. Niitä sitten porattiin urakalla ja olihan se tavattoman muhkeaa. Matsitkin olivat Meleen peluuseen nähden tasaisempia, tosin ei kumma kun miltei samalla taitotasolla siinä ollaan.

(01-04-2010, 09:11 PM)Goodbye link Wrote: [ -> ]Ei se pelimekaniikka niin huono ole, se vain ei nojaa glitcheihin.
raeg

PeliQ

Mitä muluskua tää tekee muissa peleissä? <_<

eebrozgi

Mihin sopis paremmin?

Big Boss

(01-04-2010, 08:17 PM)Novi link Wrote: [ -> ]Minun sigi ei suoranaisesti esitä mitään väitettä vaan perustellun kysymyksen <_>
(01-04-2010, 08:30 PM)Laatikko link Wrote: [ -> ]Novin sigistä sen verran, että eihän se kerro Novin vihaavan Brawlia yhtään. Sehän on vain hauska kuva, joka ei meneyhtään liian pitkälle.
En minä tosissani ollut, mutta kyllä siinä pientä ylistystä Meleelle on ja fleimausta Brawliin, tosin niin pientä että siitä on turhaa lähteä sotimaan.

... Ja sehän oli enimmäkseen ihan hauska (wanha .P).

MasterTK

Brawl on homojen peli.

Novi

(01-05-2010, 03:46 PM)MasterTK link Wrote: [ -> ]Brawl on homojen peli.

Kiitos tuestasi TK







































<_<

Vilu

(01-05-2010, 03:46 PM)MasterTK link Wrote: [ -> ]Tampere on orpojen kaupunki

mayhem_

cool story bro

heikki hopo

erittäin viileä tarina

Susi

Miten Brawl voi olla parempi partypelinä ku Melee ku siinä ei oo ees Poke Floatsia?

Laatikko

(01-12-2010, 05:22 AM)Susi link Wrote: [ -> ]Miten Brawl voi olla parempi partypelinä ku Melee ku siinä ei oo ees Poke Floatsia?
Siinä onkin Härö Kampela Örg!

<3 Custom stages.

Susi

Kirjotin äsken kymmenen minuuttia viestiä ja sitte foorumi heitti mut pihalle. :@ :@:@ :@ :@ :@ :@ :@
Edittaan sen tähän myöhemmin 8)

(01-05-2010, 03:46 PM)MasterTK link Wrote: [ -> ]Brawl on homojen peli.

Jep, sitä hallitsee erittäin kaunis nuoripari, jotka menivät naimisiin Ruotsissa: MK ja Snake, heidän yhdynnäkseen riittää OMNIGAY (Google is your friend if you need further info, and Google includes Youtube.)
Brawlissa kyllä pääsee combottamaanki!! [C4 -> Uair] tai  [Meteor -> Tech chase attack] = WOMBO COMBO!!
Sheikillä ja Luigilla voi combottaa erityisesti heavyja/isoja hahmoja. Ja kyl (melkein) kaikilta hahmoilta joku kahen* iskun combo löytyy. Ja pitempiäki kuten Martalla Mammanpoikiin:
Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab  Grab Release - > Regrab **
-> Dmash tipper. Tai jab/laser lock, Dededen infinite grab ja pari muuta mitä saa harvoin sisään.

Kirjottaisin loputki jos jaksaisin >____________>

[* Huomaa combon uskomaton pituus]
[** Pienennetty ettei veis liikaa tilaa]

Laatikko

Tuskinpa kukaan ottaa "Brawlissa ei oo sonpoja!!1" väitettä tosissaan, turha sitä vastaan on lähteä todistelemaan kun tiedämm, että sonpoja löytyy joka lähtöön.

Tosin jos puhutaan "Melee comboista" niin niitä ei kyllä ole kovinkaan monia. Combo on kuitenkin aina combo.

Samochan

Susi

(01-12-2010, 02:03 PM)Laatikko link Wrote: [ -> ]Tuskinpa kukaan ottaa "Brawlissa ei oo sonpoja!!1" väitettä tosissaan, turha sitä vastaan on lähteä todistelemaan kun tiedämm, että sonpoja löytyy joka lähtöön.

Tosin jos puhutaan "Melee comboista" niin niitä ei kyllä ole kovinkaan monia. Combo on kuitenkin aina combo.

Kyllä Brawlista sonpoja löytyy, mutta Brawl-pelaajat (riippuen hahmosta tosin) nojaavat mindgameihin, eikä sonpoihin. Combottamatta ollenkaan voi pärjätä Brawlissa, mutta ilman mindgameja ei.

Brawli on hahmojen suhteen paskassa balanssissa, mutta ei kai Meleessäkään täydellistä balanssia ole. Paitsi että ainakin parempi, ku Muikku, Jiggly ja Reiska löytyy korkeemmalta. >__>

L-Cancel ei myöskään sovi Brawliin Lue ja anna rankkua -periaatteen vuoksi. Auto-cancel riittää Brawlissa.

Meleessä combot ei toimi 100% varmasti niinku moni combo Brawlissa. Vaan DI pitää lukea. Esim. moni cg nojailee DI:n lukemiseen Meleessä, mutta Brawlissa ne toimii jos vastustaja sattuu pelaamaan oikella hahmolla.

Brawlissa yritetään camppia niin julmetusti kun vaan on mahollista, siks hitaat nonprojectile hahmot laskee automaattisesti tierissä muutaman sijan. Meleessä camppiminen ei auta melkein mitään. Sekin kertoo jo näiden pelien suuresta erosta.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7