Smash Finland Foorumi

Full Version: Bulbasaur yms.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5

bËst

3 gen on oikeastaan ainoa minkä oon elämässäni lähes kokonaan skipannu. Sapphiren ingametin läpi joten tietoni sen pelin EV saagasta pohjautuu kuulopuheisiin ja oon ymmärtäny että 4 genissä tätä muokattiin vielä ratkaisevasti, mutta never mind, sellaisenaan kun se on 4 genissä se on lähes täydellinen. Ja syvällisyys todellakin... sitä alkoi löytymään. Meleen tavalla, siinäkin pelissä erottuu jyvät akanoista, vaikka heikkoutena onkin halki aikojen ollut se ikuinen tuuri kerroin johon ei voi vaikuttaa (CH yms >_>) mutta pahapa olis kuvitella peliä ilmankaan.

Paras pope: Pelillisesti oon aina pitänyt Clefablesta

saska

(02-15-2010, 06:53 PM)bËst link Wrote: [ -> ]oon ymmärtäny että 4 genissä tätä muokattiin vielä ratkaisevasti

100% varmuudella 100% sama systeemi kuin 3. genissä. Eli sitä syvyyttä oli jo silloin aivan munasti. Ainoa ero 4. genin peleissä on physical ja special jaottelu. ja tietysti uudet popet, iskut, itemit jne.

Lemppari pokemon on aina ollut Dragonite. Netbattlessa (lähinnä UU/BL) suosikeiksi nousi semmoisia ihmeitä kun Mantine (jännä tankki), Houndoom (pursuit ja flash fire) ja Forretress (köyhän miehen skarmory). OU tiimeissä tais olla lähes poikkeuksetta mukana Aerodactyl.

bËst

ookkei. Oon astetta viisaampi. My bad. Mutta tuo jaottelu fyysiseen ja Speciaaliin oli kyllä, ei ehkä tähän breedaukseen liittyvä muutos, mutta yleiseen metagameen aivan järkyttävän hyvän parannuksen tehnyt muutos. Merkityksen nyt kaikki varmaan osaa vähintään kuvitella, mutta esim:

Blissey ei ole enää täysin over powered kaikkia sitä vastaan missä lukee iskun typessä että Water. Orvahtaa nimittäin esim grabhammeriin tai Waterfalliin aika kypsästi *_*

Laatikko

saska

(02-15-2010, 07:13 PM)bËst link Wrote: [ -> ]ookkei. Oon astetta viisaampi. My bad. Mutta tuo jaottelu fyysiseen ja Speciaaliin oli kyllä, ei ehkä tähän breedaukseen liittyvä muutos, mutta yleiseen metagameen aivan järkyttävän hyvän parannuksen tehnyt muutos. Merkityksen nyt kaikki varmaan osaa vähintään kuvitella, mutta esim:

Blissey ei ole enää täysin over powered kaikkia sitä vastaan missä lukee iskun typessä että Water. Orvahtaa nimittäin esim grabhammeriin tai Waterfalliin aika kypsästi *_*

Sait minut innostumaan. En oo oikeen koskaan pitänyt noista 4. generaation peleistä grafiikoiden takia, enkä siksi ole jaksanut jyystää. Jos on kerta tasapainosempi, niin kiinnostaa semisti.

Laatikko: ei jos verrataan tähän: http://www.youtube.com/watch?v=ALBTQMzD2so

Vilu

Pelasin joskus jonku pokemon redin läpi silleen et koulutin ainoastaan squirtlea (eli blastoisea pian) ja siitä tuli niin hyvä etten tarvinu mitään muuta, paitsi articunoa ehkä kerran, en vissiin edes pyydystänyt ku jonku 10 pokemonia ja luulin että kaikki muut paitsi eka pokemon on ihan paska ku valitsin toiseksi koulutettavaksi magikarpin eikä siitä tullu mitään...

Et sellanen pokehistoria mulla... keräsin kortteja kans aikoinaan...

RTpmwe

Itse olen omistanut vain Pokemon Crystalin, joka onkin ehkä kaikkien aikojen paras popepeli. Emulaattorilla onkin  tullut sitten porattua: Red, Blue, Yellow,
Silver, Gold jne. eli lähes kaikkia pelejä on tullut pelattua. Neljättä generaatiota en ole juurikaan pelannut, koska ei ole omaa NDS:ää  enkä halua ostaa tässä vaiheessa ainakaan.

Pokemon-harrastukseni alkoi tietenkin tv:stä tulleen animaation innoittamana ja sitten sitä porattiinkin jo Blueta läpi SmyGB emulaattorilla. Aluksi en tiennyt pelistä mitään ja tein paljon tyhmiäkin juttuja, mutta pelin idea on tähän päivään mennessä selvinnyt aivan riittävästi. EV/IV/Whatever koulutusta en ole ikinä harrastanut, joskin olen jotain aiheesta lukenu ja olen tietoinen niiden olemassaolosta.

Toinen generaatio alkoi itsellä japaninkielisellä Silverillä, jonka kuitenkin pelasin yhdessä serkkuni kanssa läpi osaamatta kieltä ollenkaan. Se onkin yksi parhaimpia muistojani Pokemoniin liittyen. Crystalin omistin sitten itsekin ja täytyy todella sanoa että se on ehkä paras Pokemon peli, jota olen itse pelannut. Pidin toisesta generaatiosta hyvin paljon, joten se onkin mielestäni paras Pokemonpelien generaatio.

Kolmas generaatio oli mielestäni myös erittäin hyvä. Pokemonit olivat vieläkin kiinnostavia ja pelit loistavia, eniten pidin kuitenkin Emeraldista. Silloin tällöin tulee pelailtua ns. Emerald 386:sta, joka on hack alkuperäisestä Emeraldista. Emerald 386:sta loistavan tekee se, että siinä voi saada tosiaan kaikki 386 Pokemonia (Mantine on tekijällä unohtunut >_>)

Neljäs generaatio: eipä kiinnosta enää juurikaan nimeksikään.

Goodbye

(02-15-2010, 07:08 PM)saska link Wrote: [ -> ]Lemppari pokemon on aina ollut Dragonite.
Tämä.

Ja Loota, ensimmäisen sukupolven ihanuus perustuu juuri siihen nostalgian tunteeseen, mikä iskee hyvin usein pelatessa esim Rediä tai Blueta. Myös kakkosgeneraatiosta on äärimmäisen hyviä muistoja.

Laatikko

(02-16-2010, 05:19 PM)Goodbye link Wrote: [ -> ][quote author=saska link=topic=82.msg2334#msg2334 date=1266260932]
Lemppari pokemon on aina ollut Dragonite.
Tämä.

Ja Loota, ensimmäisen sukupolven ihanuus perustuu juuri siihen nostalgian tunteeseen, mikä iskee hyvin usein pelatessa esim Rediä tai Blueta. Myös kakkosgeneraatiosta on äärimmäisen hyviä muistoja.
[/quote]
Ja juuri sen takia uusimpia ei kannata tyrmätä, mitä tuossa aikaisemmin selitinkin.

Zlazher

Joo, mulla ei oo paskanhajua siitä mitä on iv ja ev jnejnejnejne
Koska popet on hyviä pelejä mua kiinnostaa. Eli joku linkki tai selitys kiinnostas ploxplox

Zoukki

RTpmwe

Just noiden ihme laskukaavojen ja muun säädön takia en ole yhtään kiinnostunut EV/IV koulutuksesta.

Jaxi

Ei siinä mitään laskukaavoja tarvitse. Ne ovat tuossa artikkelissa lähinnä lisätietoa, jos kiinnostaa.

Zlazher

Eh.. <_<
Pylväs tekstiä vat.

MasterTK

Lyhyesti:

IV:
Jokaisella popella on jokaiselle statsille, esim. Attackille, oma IV. Kutsutaan sitä vaikka arvosanaksi, joka vaihtelee lukujen  1-31 välillä. Mitä korkeampi se on, sen parempi, sillä se vaikuttaa siihen, miten korkealle poken statsit voi nousta. Ongelma on vaan siinä, ettei niitä näe suoraan mistään valikosta. Statseista on mahdollista laskea niitä, mutta jos matematiikka ei kiinnosta, niin kannattaa breedailla, sillä sen avulla IV-luvut paranevat. Peleissä on aina myös joku henkilö, joka vihjaa pokemonien IV-arvosta, kun näytät sille. Se ei kerro tarkkaa lukua, mutta kehuu, jos popella on hyvät IV:t.

EV:
Kaikki tietävät, että jokaisella pokella on statsit: Attack, defence, sp. attack jne. Lisäksi on myös mahdollista boostata statseja EV:n avulla. Jokaiselle pokelle voi jakaa yhteensä, oliko se 512 ev-pistettä, ihan miten haluaa.  Tosin maksimissaan jotain päälle 200 EV:tä per statsi. Jos sinulla on pokemon jolla on hyvä attack, voit boostata sitä antamalla attackiin vielä EV-pisteitä. HUOM: Et näe, paljonko sinulla on EV:tä jaettuna pokelle, mutta se todellakin vaikuttaa paljon. Jokaisesta taistelusta pokemon saa EV:tä ja se mihin statsille EV menee tappelun jälkeen, riippuu vastustajan pokesta. Eli jos haluat attackiin EV:tä, kannattaa hakata pokeja joista saa EV:tä attack-statsille. Kannattaa vaikka netistä katsoa, mistä pokesta saa mitäkin EV:tä.

Jos kasvatat rare candyilla poken 100-leveliin, niin sillä ei ole yhtään EV:tä ja huomattavasti heikompi siitä syystä. Tosin jos olet jo käyttänyt pokea sen verran, että sillä on EV:t täynnä, niin sitten on ihan sama vaikka rare candyilla kasvattelisit. Jos sinulla on 100-levelin pokeja, mutta et ole tiennyt EV-asioista mitään, sen EV:t ovat todennäköisesti jakaantuneet päin persettä. Onneksi on berryjä, joiden avulla voit pois saamasi EV:t ja kerätä ne uusiksi.


Juuri EV:t ja IV:t tekevät Pokemonista niin mielenkiintoisen, sillä Pokemon voi olla hyvinkin erilainen, riippuen siitä miten se on kasvatettu. Olisi uskomattoman typerää, jos kaikilla olisi väkisellä samat statsit.

Tässä asia siis todella pelkistettynä ja yksinkertaisesti. Popemonit ovat suhteellisen syvällisiä pelejä. >_>

Jaxi

Voisin vielä vähän tarkentaa TK:n viestiä:
-mahdolliset IV-arvot ovat 0-31
-maksimimäärä EV:tä per yksilö on 510
-pääsääntö on, että 4 EV:tä = 1 stat-piste levelillä 100
-maksimimäärä EV:tä per stat on 255, mutta ei kannata antaa pokelle yli 252 EV:tä per stat, koska tällöin kolme EV:tä menee hukkaan
-poke antaa lähes poikkeuksetta EV:tä parhaasta statistaan (esim. Rattatan paras stat on speed, joten siitä saa yhden speed EV:n; Raticatesta 2 speed EV:tä, koska sen paras stat on speed ja on kerran kehittynyt poke), jotkut poket antavat EV:tä useampaan eri statiin (yleensä, jos statit ovat yhtä korkeat, mutta jotkut antavat silti vain yhteen statiin)
-poken IV:t(eli "geenit") voi laskea IV-calculaattorilla: http://www.legendarypokemon.net/javacalc.html IV-calculaattori on sitä tarkempi, mitä korkeampi level pokellasi on (kannattaa vaikka savettaa, ja sitten ahtaa se täyteen rare candyjä, niin näet ne mahd. tarkasti ja tiedät, kannattaako sitä EV-kouluttaa. candyillä siksi, että muuten se saa EV:tä, ja ne pitää laittaa ylös, muuten IV-calculaattori laskee väärin)

Siinä pähkinänkuoressa. Jos aiot aloittaa EV-koulutuksen ja vemppaamaan IV:tä, niin lue tuo weedlewikin artikkeli.

MasterTK

Tietenkin. Vastasin vaan, kun Zläsheri pyysi.

Siksihän popet ovatkin niin suosittuja, kun pelit sopivat kaikille. Jotkut tykkäävät pelata vain yksinpeliä läpi satoja kertoja ja aina eri popeilla. Jotkut pelaavat moninpeliä miten huvittaa, toiset yrittävät kerätä kaikki popet ja toiset taas koittavat tehdä mahdollisimman hyvän tiimin. Jokaiselle siis jotakin.

Zlazher

(02-19-2010, 09:49 AM)Frozen link Wrote: [ -> ]Teidän tarkentamisen helpottamiseksi:

Ne ovat vain pelejä, niiden kanssa on tarkoitus viihtyä. Jokainen pelatkoon siten, että viihtyy, eikä kärsi päänsärystä ja joudu huolehtimaan kaikenmaailman statusarvoista.

Jotkut tykkää statusarvoista jnejne

peki

Eipä paljon jaksa kiinnostaa nuo IV/EV homostelut, varsinkaan kun kaikki käyttää action replayta, ettei tarvi tehdä mitään itse >_>

bËst

Tuo actionreplayly onkin sellaista orpojen hommaa että ei mitään rajaa >_>. En tajua kuinka niitä on niin maan prkleesti
Pages: 1 2 3 4 5