Smash Finland Foorumi

Full Version: Suomen Melee scene
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3

Vilu

Joo tuli toisesta aiheesta mieleen. Mietin vaan et on hyvä keskustella miten lähtis kehittään tätä SMSää (suomen melee scene) . Tällä hetkellä uusia pelaajia tulee sillon tällön kuvioihin mut musta niitä vois saada nopeampaanki tahtiin. Kuitenki lähes aina ihmiset jotka uskaltautuu turnauksiin jää koukkuun ja sit niitä näkee tulevissakin turnauksissa.

Yks asia mitä ainakin toivon että ollaan kannustavaisempia niin vanhoja kuin uusia kohtaan. Välillä ei vaan pärjää jollekin joka vuosi sitten oli PRssä 10 sijaa matalampana tai jotain. Melee on peli mutta life is life.

Toinen juttu on ollu finaalien seuranta. Toisaalta tässä on vaikuttanut finaalin matsipari kovasti. Esim. Kellari3ssa oli tosi mielenkiintoiset finaalit kun taas seinäjoen Neutroni vs. Samo ei ihan samaa fiilistä tullut (personal dilemma?). Noh onhan tätä ulkomaillakin tapahtunut. Esim. Armada vs. Mew2king setti verrattuna Mango vs. hBox. Tällä en tarkoittanut todellakaan mitään henk. koht ketään kohtaan. Monesti ihmiset vaan ei hirveästi seuraa finaaleja ja esim. ruotsissa oli ihan eri meininki mutta saattaahan se olla ihan turnauskohtaistakin.

MasterTK

Viime Laatikon miitistä voisi ottaa esimerkkiä, miten creweissä kaikki on mukana ja kannustaa. Tosin olihan viime turnauksessakin ihan hyvä tunnelma. Paljon parempi kuin aiemmissa. Ainakin itsellä oli ääni kadoksissa viikon sen jälkeen. >_>

RTpmwe

Olen todellakin samaa mieltä siinä että tunnelmaa pitäisi saada varsinkin creweissä ja bracketin ratkaisumatseissa. Tätä puoltaa esim. juurikin kahden crewin käyttö neljän sijaa, tunnelma on paljon parempi kun mahdollisimman moni pelaaja on kannustamassa omaa crewiään. Bracketissä tämän voisi toteuttaa niin, että pelit pelataan sellaisella paikalla jossa muidenkin on helppo seurata pelin kulkua (esim. videotykki).

bËst

Toi yleinen arvostustaso ja kunnioitus toisia kohtaan sekä kokemattomampien pelaajien kannustus tekisi todellakin ihmeitä. Ja tuo yleinen tunnelman ylläpito, se että paikalla on aidosti se ilmapiiri että ollaan keskenämme paitsi kavereita, niin myös kilpakumppaneita. Ja se yleinen osallistuminen yhteisen hyvän puolesta. Jos ei mitään konkreettista tarvi tehdä niin pelkästään se että on osa tunnelmaa ja pitää spirittiä yllä ja pitää aidosti hauskaa. En sano etteikö näin monessa tilanteessa olis, mutta ikävä kyllä on niitäkin tapauksia joita en nimeltä jaksa mainita, joilla on välistä tää periaate vähän hakusessa.

MasterTK

Itse ainakin olen välillä syyllistynyt jonkinasteiseen morkkaukseen. En kyllä yleensä edes mitenkään pahalla, eikä kohteena ole kokemattomat tai kokeneet, vaan yleisesti vaan kaikki ja hyvin tasavertaisesti. Kunhan vaan kaikkea paskaa jauhan, mitä sylki suuhun tuo, ilman sen suurempia miettimisiä. >_>

Toisaalta olen myös kannustanut, rohkaissut ja kouluttanut valtavan läjänä uusia pelaajia mukaan, että on sitä jotain hyvääkin tullut tehtyä. >_>

Vilu

Ehkä jokainen meistä on johonkin syyllistynyt, kun kerta ihmisiä täs ollaan. Ite olen nipottanut jostain syystä foorumeilla, noh parempi se myöhään lopettaa kun ei millonkaan...
Joo TK on kyllä ollut merkittävässä asemassa suomen smash scenen laajentamisessa, varsinki Kajaanin aikoihin kun missään muualla ei paljoa tapahtunut. Toinen kuka kovasti on jeesannut on Laatikko hänen hyvillä miiteillään ja tietysti Samo oulussa sekä Seinäjoen porukka.

udikku

otan kunnian seinäjoen imaisusta mukaan. kthxbye

BürZ

Joo, Samo on innokkaasti yrittänyt opettaa mulle triweeklyssä jotain, vaikka olen tiennyt etukäteen 80% hänen mainitsemistaan asioista. Hyvin on kumminkin saanut tuotua heikkouteni esille. Heti kun katson jonnekin muualle niin kysyy, että kuuntelenko.

"Suojaa kannattaa käyttää, koska se suojaa hyökkäyksiä vastaan"

mayhem_

Mää kävin ottamassa kolme kuukautta putkeen TK:lta turpaan joka päivä., sit koin valaistuksen ja saska olikin paska.

saska

(02-20-2010, 10:56 AM)mayhem_ link Wrote: [ -> ]Mää kävin ottamassa kolme kuukautta putkeen TK:lta turpaan joka päivä., sit koin valaistuksen ja saska olikin paska.

hajosin

Itsehän olen vastuussa hervannan lukioon muodostuneesta smäs skenestä. Meillä on jo ollut 16 pelaajan turnaus.

Opetin hyös heikki hopon pelaamaan. Vai... oliko se toisinpäin..?

Schwa

Pelaaja-lehden foorumeilla on joitain WiFi brawlaajia, en tiedä pelaako ne meleetä, mutta voisin mennä sinne mainostamaan.

saska

(02-20-2010, 02:38 PM)Schwa link Wrote: [ -> ]Pelaaja-lehden foorumeilla on joitain WiFi brawlaajia, en tiedä pelaako ne meleetä, mutta voisin mennä sinne mainostamaan.

ohjaa ne tänne: http://smashfinland.munpalsta.com/index.php?topic=92.0

hajosin

E: yhtäkkiä hitler

hajosin

RTpmwe

(02-20-2010, 03:00 PM)saska link Wrote: [ -> ][quote author=Schwa link=topic=91.msg2802#msg2802 date=1266676703]
Pelaaja-lehden foorumeilla on joitain WiFi brawlaajia, en tiedä pelaako ne meleetä, mutta voisin mennä sinne mainostamaan.

ohjaa ne tänne: http://smashfinland.munpalsta.com/index.php?topic=92.0

hajosin

E: yhtäkkiä hitler

hajosin
[/quote]

Ja syytä saa miettiä.

Neutroni

Kaksi asiaa/ongelmaa tulee mieleen:

1. Turnausten vähyys:

Kovinkaan moni ei halua pitää turnauksia, ja ymmärrän kyllä miksi. Joutuu tekemään aika paljon hommia, ja on käytännössä töissä siellä kun muut porailee. Ei tietenkään koko aikaa, mutta kuitenkin. Ja noihin hommiin kuuluu myös kaikki ennakkohommat sun muut, turnauspaikan hankkiminen, tarpeeksi telkkuja paikalle jne... Lisäksi joutuu päättämään useista asioista, ja nämä päätökset ei aina miellytä kaikkia. Ei se oikeastaan niin ikävää edes olisi, mutta silloin kun niistä saa kuulla pottuiluja, jotka menee liian henkilökohtaisiksi, niin se on vähän ikävää. Kellari3:sen kohdalla jouduin näiden pottuilujen kohteeksi sen verran ettei ollenkaan kiinnosta järjestää enää turnauksia. Tähän päälle vielä se kulttuuri mikä meillä on noiden Melee-turnausten järjestämisiin liittyen, ettei niiden järkkäämisestä saa järjestäjä mitään rahallista hyvitystä. Ja kun kaikki turnaukset on tähän mennessä olleet näin, niin ei itse tietenkään halua olla se ensimmäinen joka ottaa pääsymaksuna tämmöistä.

Pitäisi siis jotenkin saada tuo turnausten järjestäminen mielekkäämmäksi sille itse järjestäjälle/jille, niin saattais turnauksiakin enemmän tulla. Tietenkin se on myös paljon kiinni siitä minkälainen ja minkä kokoinen tiimi siellä on järjestämässä turnauksia, ja miten pääjärjestäjä on jakanut hommia muille. Viime Sjoen turnauksessa tais olla joku 4-5 järjestäjää yhteensä, niin homma tuntui toimivan aika hyvin. Kellari3:ssa oli muutama varsinainen järjestäjä, ja sitten yksittäisiä hommia oli etukäteen delegoituna muutamalle kanssa. bËst ilmottautui myös vapaaehtoisesti siellä auttamaan, kiitos siitä.

Toinen juttu mikä voisi varmaan myös innostaa enemmän järjestämään turnauksia, voisi olla juurikin tuo sisäänpääsymaksu, jonka tulot menisi järjestäjille ihan vaan hyvityksenä turnauksen järkkäämisestä. Kolmas mikä tulee mieleen on asenne turnauksen järjestäjiä kohtaan. Kritiikin esittäminen on hyvä juttu, mutta tehdään se kuin aikuiset ja jätetään ne turhat henkilökohtaisuudet väliin, ja ollaan iloisia siitä että ylipäänsä joku viitsii järkätä turnauksen.


2. Kehityksen ja fiiliksen kannalta välillä huono ilmapiiri:

Tämä on selvästi pienempi ongelma kuin tuo ykkönen, mutta kuitenkin semmoinen jota voisi ehkä vähän miettiä. Tällä tarkoitan esimerkiksi sitä, että jos mokaa pelissä tai tekee siinä jotain väärin, niin tulee aika usein morkatuksi tai muuten vaan nauretuksi. Sitten kun onnistut jossain, niin kaikki on ihan hiljaa. Frozenin viime miitissä oli vähän tämmöinen ilmapiiri. Pelailin siinä aluksi vähän muilla hahmoilla kuin mainillani, ja aina kun kokeilin jotain uutta juttua jossa epäonnistuin, tai muuten vaan en osannut jotain, niin tuli tosi usein katsojilta morkkausta tai naurua siitä asiasta. Jonkun aikaa sitä jaksoin, mutta sitten päätin ottaa Martan. Ja sen jälkeen porukka olikin ihan hiljaa, ilmeisesti mitä enemmän onnistut, niin sitä vähemmän hauskaa muilla on kun ei pääse pilkkaamaan >_>. Tuo on vain sinänsä harmillista, sillä kehityksen kannalta virheiden tekeminen ja se, että uskaltaaa kokeilla jotain itselleen uutta ja erilaista, on kaikista tärkeintä. Tämä ei siis liity pelkästään uuden hahmon kokeiluun, vain ihan ylipäänsä kaiken uuden kokeiluun kun pelaa.

Jotkut on muutamasti ihmetelleet tuota mun kehitystä, sitä miten se kauan junnasi paikoillaan, ennen kuin lähti sitten nousuun. Kun aloitin, niin ainoa ketä vastaan pääsin pelaamaan oli Uchi. Uchi oli muuten mukava heppu, mutta se aina vittuili ja nauro jos mokasin koittaessani jotain uutta juttua. Pidemmän päälle se johti sitten siihen, etten edes uskaltanut kokeilla enää mitään uutta, vaan yritin vain voittaa sen vanhoilla konsteilla, jotten tulisi morkatuksi. Vuoden verran varmaan porasin sitä vastaan, juuri lainkaan kehittymättä! Vasta kun tajusin treenata lvl 1 botteja vastaan, niin uskalsin kokeilla uusia juttuja niitä vastaan kun en enää saanut sitä ikävää pottuilua epäonnistuessani. Uusia juttuja kun kokeilee, niin aika usein kuitenkin epäonnistuu ensimmäisillä kerroilla, tai minä ainakin. Siitä rupesin sitten pikkuhiljaa kehittymään, mutta se olisi voinut olla paljon nopeampaa, ilman sitä pottuilua. Ja Uchista vielä sen verran, että sitten kun se ei enää pärjännyt mulle, niin se ei juurikaan halunnut enää pelata, ei tainnut olla enää hauskaa kun ei päässy pilkkaamaan.

Veikkaan, että moni uusi pelaaja saattaa kokea samanlaisia tuntemuksia, ettei oikein uskalla kokeilla kauheasti mitään uutta, kun pelkää sitä epäonnistumisesta koituvaa reaktiota muilta. Sitten kokeillaan vaan botteja vastaan, ja tehdään ne jutut ihmispelaajia vastaan vain jos ollaan tyyliin ihan varmoja että onnistutaan. Huomasin tuolla viime Ruotsin turnauksessa svar10:ssä, että siellä tuntui ainakin ensivaikutelmaltaan olevan ihan erilainen ilmapiiri. En nähnyt juurikaan että ketään oltais morkattu virheistä. Sen sijaan hyvistä suorituksista, comboista, kikoista jne porukka hullaantui kannustuksiin ja huutoihin. Suomessa porukka on vastaavissa tilanteissa välillä hiljaa kuin pyhäkoulussa, ja sitten nauretaan tai morkataan vain jos joku epäonnistuu. Joo ja en sano että näin olisi läheskään aina, mutta kuitenkin turhan usein on ollut. Tämä meidän ilmapiiri ei siis aina oikein tue pelaajien kehitystä, kun kaikki ei uskalla kokeilla uutta virheiden ja niistä koituvien reaktioiden pelossa. Onneksi ilmapiiri on kuitenkin ollut paranemaan päin, se on hyvä juttu.

PeliQ

Joo en hirveesti viitti mitään kikkailla ku jos orvahan ni alkaa hirvee morkkaus :((.

Joo mutta siis SMS 8)

mayhem_

Mää morkkaan saskaa vaikka se onnistuisikin >_>.

heikki hopo

suomen paras sujahtelija

BürZ

Oon huomannut, että multa on pelaamisessa tuotu vaan heikot puolet esille, kun taas ei ole tuotu yhtään vahvaa puolta esille, enkä edes tiedä, mitkä on vahvoja puoliani. Samo ainakin osaa ehdotella, miten niitä heikkouksia parantaa, mutten olisi kenenkään kuullut mitään vahvuuksiani sanovan. Se oli yksi esimerkki tästä asiasta.

bËst

Neukun postissa on pointtia. Olisi todellakin suotavampaa että jos niitä turnauksia halutaan niin ollaan kaikki valmiita näkemään niiten eteen vaivaa kollektiivisesti. Siis toki, päävastuu painautuu aina väkisinkin kyseisen alueen asukkaille, mutta turnauspaikalla kuka tahansa voi kantaa kortensa kekoon. Menis paljon sulavammin ilman valituksia ja ruikutuksia ja muutenkin järjestäjiä kunnioittaen. Toivon oikeasti että kaikka (myös allekirjoittanut itse) ymmärtää tämän. Ja siis joo, meitä oli sjoella 4 järkkäriä, mikä toi helpotusta asioihin. Lähinnä tuo ihmisten paikalle saanti helpottui ku Mats ja Uber olivat päätoimisia kuskeja läpi turnee viikonlopun. Muuten turnee järjestelyt oli kuiten viimekädessä mun ja zÄpin käsissä. zÄpi teki kaiken vaivan turneepaikan ja rulebookin kanssa ja yleisten järjestyssääntöjen ja niiden huolessapidon kanssa + kävi siinä yöllä töissäkin vielä. Ite Sit hoidin tän promootiopuolen, tarvikkeiden hankinnan, aikataulujen järjestämisen ja niin pois päin. Mutta se toimi hyvin. meistä kumpikaan ei tuntenut oloaan liian rasittuneeksi vkl päätteeksi ja meillä oli aidosti hauskaa ja päätavoite oli että myös muilla on hauskaa, joten en ole toistaiseksi päässyt tän järkkärin hommien varjopuoliin tutustumaan. Tiedä sitten hoidettiinko homma vain niin hyvin että jäi hyvä maku vai oliko kaikilla pirteä kesämeininki. wut ever, päätavoite eli hauskanpito saatiin toteutettua. Mutta tuo pieni pesämuna, vaikka nyt 5 per pää turnausjärjestäjille vaivanpalkaksi eli ns: sisäänpääsy maksuksi nyt ei mikään maailmanloppu varmaan kenellekkään ole, mutta silti ite suhtaudun vähän varauksella siihen että onko se niin hyvä juttu loppupeleissä. Kuitenkin, tämä on itelle enemmän yks iso kavereiden keskeinen vkl kuin mikään sen virallisempi tapahtuma enkä kavereiltani täälläkään kinu maksua päästä mun kämppään kattomaan duudsoneita. Mutta jos saatais sellainen yks yhteinen aate siitä, että pieni vaivanpalkka turnauksesta otettaisiin  käytännöksi. Sitä voisi kutsua vaikka kiitosrahaksi tapahtuman järjestämisestä, koska se on kuitenkin järjestäjän suunnalta tehty hyvää hyvyyttä kaikkia ajatellen

Ja tuo pelaajan kannustaminen... on se vaan vaikea tajuta miten vaikea on antaa palautetta siitä mitä osaa, suhteessa siihen mitä ei osaa. Ite ainakin pyrin aina antamaan kritiikkini niin että nostan esiin hyvät puolet ja annan neuvoja jos on jotakin mikä vaatii parannusta. En tajua miks muillekin on niin saamarin vaikeaa tehä näin >_>. Ku totta on, että ei voi kehittyä jos kukaan ei vedä hiasta ja sano että hei, tuota pitää vielä reenata, mutta kiasus ku sen voi tehdä satakertaa paremminkin kuin morkkaamalla toisen lyttyyn.

Mats

Oon kans n00bin näkökulmasta seurannu tilannetta jo pitkään. Välillä yleinen asenne kyllä vaatisi hieman parantamista. Moni voisi katsoa välillä peiliin ennenkuin heittää jotain omasta mielestään hauskaa läppää toisen pelityylistä. Toisaalta kyllä pitäisi muistaa että kyseessä on peli ja kaikkea ei tarvitse ottaa niin vakavasti. Mutta kun morkkaaminen jatkuu pidempään ja turnauksissa muutenkin väsyttää ei se aina ole kovin antoisaa. Peli-into loppuu usein muutamaan peliin; olisi hienoa kuulla välillä sitä positiivistakin palautetta.

Kiitokset kuitenkin muutamille henkilöille jotka melee scene henkeä potkivat ylöspäin. Neutroni joka jaksaa pelata kaikkien kanssa ja osaa antaa rakentavaa palautetta. Samolle joka innokkaasti on järjestämässä turnauksia ja antamassa myös hyvää palautetta. Ja ennenkaikkea bËstille joka käy innostamassa kaikkia uusia ja vanhoja parempiin suorituksiin ja muutenkin toimii turnausten moottorina ja potkurina.
Pages: 1 2 3