Smash Finland Foorumi

Full Version: Turnauksissa pärjääminen
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3

Vilu

Pistetään uusi aihe kun kaljat alkaa olla lopussa ja lätkämatsiin vielä melkein 2 tuntia.

Eli saa pistää vinkkejä/kysmyksiä miten pärjätä turnauksissa.

Mun toteama asia joka toimii varsinkin pitemmän päälle:
Valitse 1 hahmo, jolla pelaat
Unohda counterpickaaminen hahmoilla aluks. Valitse yks hahmo jolla treenaat ja opit tosi hyvin sen mekaniikat, vahvuudet ja heikkoudet. Kannattaa ehkä ottaa ainakin tier listan puolesta välistä kuiten hahmo ettei tule hahmon puolesta liikaa heikkouksia vastaan. Toisaalta ICkin oli joskus mid tier ennen kuin siitä tehtiin ChuDatin johdolla high tier(/upper tier) hahmo. Pelin lukutaito (sekä tietty tech skill) on kuitenkin ratkaiseva tekijä usein. Monet pelaajat jotka osaavat hyvin yhdellä hahmolla ovat pärjänneet hyvin turnauksissa, tosin tietty kun osaa yhden hahmon hyvin niin ei ole vaikea opetella toistakin hahmoa.

Sellasia ajatuksia. Saa Ampua. (isolla Aalla)

RTpmwe

Pelaa paineettomasti

Jos pystyy pelaamaan turnauksissa yhtä hyvin tai paremmin kuin casualeissa ilman paineitam, niin pärjää varmasti paremmin.

Novi

Valitse hyvä hahmo

Jos haluat oikeasti pärjätä valitse joku high tier hahmo, jos pelaat low tiereillä varaudu siihen että tulet häviämään paljon. Middle tier hahmoillakin voi pärjätä mutta se vaatii tavallista enemmän työtä, saa myös sitä enemmän rispektiä mitä paskemmalla hahmolla pärjäät.

Allekirjoitan Vilun ja RT-sedän kommentit, kannattaa keskittyä yhteen hahmoon kerrallaan ja jos osaa rauhoittaa itsensä turnaustilanteessa pelaamaan samaa tasoa kuin casuaaleissa on jo puoliksi poro. Oma mantrani on: "häviän kuitenkin, ei paineita", tätä en kuitenkaan suosittele muille *insert the forbidden smiley here*

Vilu

Sehän se, mut ku tier lista on muuttunut ajan saatossa. Millä ei joskus osattukkaan pelata, osataan nyt pelata paljon paremmin. En tietenkään ala väittään että Renkaat eivät ole olemassa tai pichusta saa top tierin jos osaa pelata hyvin, mutta esim. Pikachu, Luigi ja Ganonkin voisivat kyllä musta olla aivan hyvin suositumpia turnauksissa.

NamiNami

Mulla tulee yleensä ihan turhia paineita kaikissa muissa kuin casual matseissa, ja alkaa tekniikka kusee jne. Luulin että se oli vaan alun ongelma, mutta nytkin kun on jo kokemusta takana jonkun verran niin silti sama problem

mallu000

+1 @topic
(02-26-2010, 06:22 PM)Vilu link Wrote: [ -> ]Valitse 1 hahmo, jolla pelaat

Tähän on pakko kommentoida sitä, että jos tyyppi ei ole vielä päättänyt ketä haluaa mainata. Mulla ei ainakaan ole täysin selvillä, että onko se maini Mario, IC vai C.Falcon. Pitäisikö se sitten vielä ekassa turnauksessa kokeilla vähän kaikkia ja katsoa millä peli sujuu parhaiten?

heikki hopo

pelaa letkupenalla ja älä pelkää mitään

Vilu

(02-26-2010, 09:38 PM)mallu000 link Wrote: [ -> ]+1 @topic
[quote author=Vilu link=topic=103.msg3145#msg3145 date=1267208541]
Valitse 1 hahmo, jolla pelaat

Tähän on pakko kommentoida sitä, että jos tyyppi ei ole vielä päättänyt ketä haluaa mainata. Mulla ei ainakaan ole täysin selvillä, että onko se maini Mario, IC vai C.Falcon. Pitäisikö se sitten vielä ekassa turnauksessa kokeilla vähän kaikkia ja katsoa millä peli sujuu parhaiten?
[/quote]
Joo, siis kaikki noista hahmoista on hyviä (ja ICllä sekä Falconilla vähän parempi menestyminen kuin mariolla turnauksissa yleisesti ottaen) niin kokeile vähän friendlymatseissa eri pelaajia vastaan mikä tuntuu hyvältä ja mene sillä. Tieten joskus tulee tilanne missä joku toinen hahmo toimii paremmin jotain toista vastaan mut anyway.

Quote:pelaa letkupenalla ja älä pelkää mitään
Ei lisättävää.  8)

MasterTK

1.  On aivan turhaa koittaa treenata jotain Nessiä muna pystyssä vain sen takia, kun se on lowtier ja haluaa saada kunnioitusta sen takia muilta. Kannattaa suosiolla valita heti alkuun hahmo, jolla voi oppia pärjäämään suhteellisen nopeasti ja sitten myöhemmin treenata myös muita hahmoja. Kyllä niillä lowtiereillakin voi pärjätä, mutta on helpompiakin tapoja.

2. Elä aloita treenamista Falcolla ja Foxilla. Hirveän moni heikompi pelaaja pelaa näillä, vaikka tekevät koko ajan itsareita ja kuolevat iskuista nopeasti. Vaikka molemmilla hahmoilla voi combottaa naurettavan hyvin, ovat nopeita ja tehokkaita, niin suurin osa pelaajista osaa pelata elämiä vastaan. Tämä aiheuttaa sen, että hahmoilla on vaikea pärjätä ennen kuin oppii kunnolla. Kannattaa ottaa vaikka Marth alkuun ja harjoitella sillä. Paljon helpompi hallita ja oppii myös spacettamaan.

3. Tämä on jo mainittu, mutta sanonpahan vielä kerran. Valitse yksi hahmo ja treenaa sillä. Elä vaihtele koko ajan.

4. Opettele tuntemaan hahmo. Kun katsoo joitain heikompien pelaajien videoita, niin tekevät aivan liian usein jotain aivan randomia, jossa ei ole järkeä. Wavedashia on harjoiteltu vähän ja sitä käytetään aivan satunnaisesti tilanteissa, joissa sitä ei tarvitse. Kyllähän tuollaisella kikkailulla voi vastustajaa huijata, mutta kannattaa alkuun opetella vain ne perusteet kunnolla. Varsinkin CPU:ta vastaan suurimman osan ajasta treenanneet tekevät yleensä ihmispelaajia vastaan aivan käsittämättömiä kikkailuja ja häviävät sen takia. Opetelkaa ensin liikkumaan edes normaalisti.

5. Kun alat osata pelata, opi pelaamaan paineessa. Tämä kohta on ollut ainakin itselleni vuosiakausia kohtalainen piikki lihassa. Vasta nykyään osaan pelata edes jotenkin turnausmatseissa, vaikka välillä edelleen menee aivan penkin alle, kun ei vaan sormet toimi samalla tavalla kuin normaalisti jännittämisen vuoksi. Tästä kärsii suurin osa pelaajista.

bËst

Opettele yhdellä hahmolla... tottahan tuo on. Ite tosin oon sen vaihteen jättäny aina aika vähälle. Mutta IC:llä on eniten kestävästi pelattu joten ihan pointti tuossa kyllä on.

Mutta yhtä tärkeänä pidän myös sitä että osaa / tuntee kaikki muutkin hahmot, ei pelkästään toptierejä. Ei välttämättä meinaa sitä että pitää ite osata pelata ko hahmolla, mutta hahmon tunteminen helpottaa huomattavasti sitä vastaan pelaamista. Toki kokemusta saa parhaiten ammennettua kun pelaa jonkun hahmon mainaajaa vastaan, mutta mielestäni on tärkeä tietää hahmosta itsekin jotakin.

Liian usein kuulee kommentteja siitä, että ei omaa minkäänlaista kokemusta jotakin hahmoa vastaan. Siihen on kaatunut esim: aika monen pelaajan peli ku ei oo yksinkertaisesti osannu paskan vertaa allekirjoittaneen IC:tä vastaan pelata. Oma pelini on saanut luvan kusta toisinaan oikein urakalla ja silti on matsi pysynyt hallussa ku toinen on ollut ihan pihalla.

Eli sekavan tekstin tiivistelmä: tiedosta myös vastustajasi ja sen oppinen käy parhaiten A) Pelaamalla jotakuta sellaista vastaan joka mainaa hahmoa tai B) Käyttämällä itse hahmoa ja tutustua sitä kautte. Parhaiten IMO toimii jos toteuttaa molempia keinoja.

Niin ja mallulle: Turnaukseen kun pääset kokeilemaan ihmisiä vastaan niin otat merkkippaluski sen, että millä hahmolla pärjäät tasasien vahvasti mahdollisimman monia eri hahmoja vastaan. Siinä on merkki mikä hahmo pysyy parhaiten käsissä, ja millä on tasaisin taito. Muut hahmot kannattaa silti pitää rinnalla sillä sekä muikku, että IC että Malio on suomen maaperällä aika jokereita ku yhdelläkään niistä hahmoista ei suomessa oo kovin montaa pro pelaajaa.

Vilu

TUon määritelmän mukaan suomen jokerit on kyl Jiggly, Samus ja ehkä tosiaan se IC noista hyvistä.
PK seudulla kaks maliota, ja Falconeita ties kuinka monta.

saska

tässä noboile jos ei osaa päättää millä pelaa. aiheesta saisi aikaiseksi varmaan keskusteluakin, mutta IMO:

hyviä helppoja hahmoja:
sheik: kaikki kombottaa helposti tappoiskuun, nopea
peach: helppo recover, dsmash, tuhoaa eläimet
pallo: ei vaadi tech skilliä

hyviä keskivaikeita hahmoja:
marth: helpot kombot ja hyvä range, mutta huonohko recover
fox: kuolee helposti, mutta hyvät iskut ja kaikki kombottaa kaikkeen

hyviä vaikeita hahmoja:
muikku: jos osaa lukea vastustajan peliä, niin teurastaa. jos ei niin bye bye
falco: virheitä ei saa tehdä

tämä siis sen perusteella että millä on (imo >_>) helppo pärjätä vaikka turnauksessa meiikäläisen tasolla

Novi

(02-27-2010, 02:32 PM)saska link Wrote: [ -> ]tässä noboile jos ei osaa päättää millä pelaa. aiheesta saisi aikaiseksi varmaan keskusteluakin, mutta IMO:

hyviä helppoja hahmoja:
sheik: kaikki kombottaa helposti tappoiskuun, nopea
peach: helppo recover, dsmash, tuhoaa eläimet
pallo: ei vaadi tech skilliä

hyviä keskivaikeita hahmoja:
marth: helpot kombot ja hyvä range, mutta huonohko recover
fox: kuolee helposti, mutta hyvät iskut ja kaikki kombottaa kaikkeen

hyviä vaikeita hahmoja:
muikku: jos osaa lukea vastustajan peliä, niin teurastaa. jos ei niin bye bye
falco: virheitä ei saa tehdä

tämä siis sen perusteella että millä on (imo >_>) helppo pärjätä vaikka turnauksessa meiikäläisen tasolla

Joku sb:ssä lajitteli high tier hahmot kolmeen luokkaan, sheik ja cf pelaajille joilla on hyvät refleksit, fox ja falco pelaajille joilla on hyvä lihasmuisti, marth, puff ja peach pelaajille jotka ovat hyviä spacettamaan. Peach ei muuten todellakaan ole helppo hahmo pelata erilaisuutensa takia, tämän vuoksi monien peach mainien sekundäärit kusee. En sanoisi myöskään ettei pallo vaadi tech skilliä, itsellä peli kaatuu siihen kun l cancel on niin vaikea ajoittaa.

Samochan

Tässä on tullut paljon asiaa siitä itse pelaamisesta... mutta minusta on myös yhtä tärkeää pitää huolta myös siitä miten turnauksessa huolehtii itsestään ja pitää itsensä pelikunnossa. Näin esim. on lämmitellyt tarpeeksi ennen varsinaisia turneematseja, nukkuu tarpeeksi, syö ja juo säännöllisin väliajoin että energiataso ei hiivu kesken kaiken ja pyrkii pitämään motivaatiotason korkealla. Kylmilä sormilla ei mitään saa aikaiseksi, liian vähällä nukkumisella ei ajatus luista, nestehukasta tulee päänsärkyä (joka on itse tullut koettua) ja jos ei ole tullut syötyä välillä mitään, ei kukaan jaksa pelata kovin kauaa. Ja jos motivaatio on matalalla, sitä ei ole enää halua tai tahtoa edes voittaa, johon monen pelaajan tie on katkennut. Itteään psyykkaamalla pääsee jo pitkälle.

Vilu

Samolta hyviä pointteja.

(02-27-2010, 05:54 PM)Novi link Wrote: [ -> ]Joku sb:ssä lajitteli high tier hahmot kolmeen luokkaan, sheik ja cf pelaajille joilla on hyvät refleksit, fox ja falco pelaajille joilla on hyvä lihasmuisti, marth, puff ja peach pelaajille jotka ovat hyviä spacettamaan. Peach ei muuten todellakaan ole helppo hahmo pelata erilaisuutensa takia, tämän vuoksi monien peach mainien sekundäärit kusee. En sanoisi myöskään ettei pallo vaadi tech skilliä, itsellä peli kaatuu siihen kun l cancel on niin vaikea ajoittaa.
Kyllä, kuulostaa aika osuvalta. Pallo vaatii kans hyvät refleksit jos haluaa käyttää restiä muutenkin kuin fastfallereita ylös heitosta/uairista/utiltistä.

Tekis melkein mieli lisätä tuohon joku osio, mihin voi laittaa hahmot joilla on hyvä riskin otto/anto suhde. Tällä tarkoitan iskuja jotka saattaa olla aika vaikea saada tyhjästä sisään mutta niiden osuessa ne tuottaa paljon vahinkoa eikä välttämättä ole katastrofaalisia mennessään huti. Esim. Martan Fsmash on toisaalta loistava combon lopetus isku, mutta mahtava myös sellaisenaan jos sen osaa kaivaa sisään.
Luigin upB menee kans samaan kategoriaan (ei ole jigglymäistä lagia mennessää huti ja tiettyjä hahmoja tappaa mukavan alhaisissa porsenteissa) ja melkein jopa Malion Fsmash.
Mariolla tosin toi fsmashin kaivaminen sisään on lähes pakko ku se on ainoa hyvä tappoisku. Luigilla on muitakin vaihtoehtoja. (itse asiassa luigilla on simona tappoiskuja)

Joo, blaablaata teillekkin.

Big Boss

Varma tapa päästä Meleen finaaleihin:

Tee niinkuin tässä tekken 6 videossa tehdään... http://www.youtube.com/watch?v=CbzQC9HBuF8
... ja lopussa painit kaverisi kanssa finaaleissa.  8)

RTpmwe

Olen aika samaa mieltä Samon kanssa. Haluaisin kuitenkin nostaa myös muunlaisen valmistautumisen esille. Hyvin nukkuminen ennen turnausta, match-uppien tarkastelu, oman pelin tutkiminen jne. Uskon että hyvällä valmistautumisella on myös suuri merkitys turnausmenestymiselle.

Novi

(03-02-2010, 07:46 AM)RTpmwe link Wrote: [ -> ]Olen aika samaa mieltä Samon kanssa. Haluaisin kuitenkin nostaa myös muunlaisen valmistautumisen esille. Hyvin nukkuminen ennen turnausta, match-uppien tarkastelu, oman pelin tutkiminen jne. Uskon että hyvällä valmistautumisella on myös suuri merkitys turnausmenestymiselle.

Aah matchupit! Yleensäkin jos haluaa kehittyä kannattaa katsoa smashboardsin character specific-osiosta oman hahmonsa kohdalta oppaita joissa käydään läpit matchupit, kikat ja counterpickit.

Shikyo[Ijuka]

(03-02-2010, 05:09 PM)Novi link Wrote: [ -> ][quote author=RTpmwe link=topic=103.msg3306#msg3306 date=1267516019]
Olen aika samaa mieltä Samon kanssa. Haluaisin kuitenkin nostaa myös muunlaisen valmistautumisen esille. Hyvin nukkuminen ennen turnausta, match-uppien tarkastelu, oman pelin tutkiminen jne. Uskon että hyvällä valmistautumisella on myös suuri merkitys turnausmenestymiselle.

Aah matchupit! Yleensäkin jos haluaa kehittyä kannattaa katsoa smashboardsin character specific-osiosta oman hahmonsa kohdalta oppaita joissa käydään läpit matchupit, kikat ja counterpickit.
[/quote]kaikki nuo on joidenkin wannabe-e-famous-tyyppien kirjoittamia jotka yleensä ei tiedä mistään mitään ja suurin osa tuosta on täysin vanhentunutta, ja aikalailla vaan NTSClle. tosin tietty jos joku mango selittää jigglypuffista ni kai se silloin on ihan fiksua lukea mut yleensä ottaen siellä on aika ruoskaa <_<

Big Boss

^ Mitä minä aina luen tiereistä nipan foorumeilla tai turnauksessa kun joku katsoja huutaa:

C.Falcon kikat: Knee knee knee knee knee falcon punch knee knee knee falcon punch knee ett knee jne.

Ei näin. Itse suosittelen pelaavan vain sillä tyypillä millä parhaiten osaa. Halvat tekniikat kannattaa unohtaa jos vastassa on kokenut pelaaja. Treenaa mielummin kikkoja kotonansa, ja sitten kun ihan varma taktiikastaan, menee kokeilemaan niiden toimivuutta ja parantaa sitä. Vain treenaus tekee mestarin ja mestarit treenauksen.  8) Vittu mitä paskaa selitän
Pages: 1 2 3