Smash Finland Foorumi

Full Version: Suomen Melee scene
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3

Novi

(02-19-2010, 11:20 PM)Frozen link Wrote: [ -> ][quote author=MasterTK link=topic=91.msg2742#msg2742 date=1266619767]
Kunhan vaan kaikkea paskaa jauhan, mitä sylki suuhun tuo, ilman sen suurempia miettimisiä. >_>
[Image: Ilmeet_nothappy.gif]
[/quote]

http://www.youtube.com/watch?v=TXIdXRgF-...re=related

Tästä videosta saisi hyvän gifin "Minä en tykkää"

E:

Sanon nyt aiheeseen jotain vaikka en tiedäkään siitä kauheasti kun olen ollut tasan yhdessä turnauksessa Suomessa. Olisi hyvä jos ihmiset antaisivat yleisesti hyvää palautetta vastustajilleen riippumatta siitä miten hyvin tai huonosti tämä pelaa, tämä kannustaa heitä parantamaan peliään ja miiteistä/turneista jää parempi fiilis. Neutroni on varmaan tällaisesta pelaajasta paras esimerkki, tyyppi on meleessä Suomen paras mutta ei boostaile tippaakaan tällä vaan jaksaa kannustaa huonompiaan. Tämä ei koske pelkästään pelaamista, myös turnauksia on varmasti mukavampi/helpompi järjestää jos ihmiset antavat positiivista palautetta eivätkä nipota pikkuasioista. Tämä laskisi kynnystä järjestää turnauksia kun ei tarvitse pelätä kritiikkiä sillä järjestettäviä asioita on kuitenkin melkoisesti.

Neutroni

(02-22-2010, 08:48 PM)Frozen link Wrote: [ -> ]Sen voin tuohon neukun viestiin sanoa, että itse en ainakaan naura toiselle pelaajalle pilkatakseni tätä.
Jos toinen tekee jonkin virheen ja meikäläinen nauraa sen jälkeen, niin se yleensä johtuu joko siitä, että samalla tapahtui jotain huvittavaa (esim. "kuolintapa" jotenkin uudenlainen) tai se, että yksinkertaisesti tilanne tasoittuu minulle ja mahdollisuudet voittoon kasvavat. Jos joku kuolee esim. suhahduksella (joka on kylläkin melko yleinen mokaustapa imo) niin sanon kyllä siihen yleensä "suhahtiko?", ellei vastustaja itse sano "Hups, suhahti".
Itse en siinä, että sanoo "Suhahtiko?", näe mitään pahaa. Kyse on pelistä, ei elämästä ja kuolemasta (i.e. "Tron").

Sama juttu kun masan kanssa pelattiin dominionia. Vaikka hävisinkin, niin en alkanut siitä ottamaan itseeni, sillä oli kuitenkin hauskaa pelata. Loppuun vain tokaisin "Ei hitto, pitikö mun mennä sitten häviämään?" huvittuneen oloisena, ikään kuin pottuillakseni itselleni, mutta äänensävystä kuuli varmasti, että naureskelin vain häviölleni.

Tuosta Uchin jutusta:
Sama kuvaus sopii myös erääseen toiseen pelaajaan jonka tunnen: Salevits.
Salella oli aikanaan tuo ongelma, että alkoi välittömästi haukkumaan vastapelaajaa (ainakin meikäläistä) jos meni häviämään, tekemään jonkin virheen, jne. jne.
Nykyään hän ei enään onneksi tuota tee, mutta tuo oli yksi syy, miksi turnaukset jne. eivät tippaakaan tahtoneet kiinnostaa. Kuvittelin, että kaikki ovat aivan yhtä vittumaisia pelien aikana toisille, mutta kieltävät asian (kuten sale aikanaan - "Onko pakko olla noin vittumainen?" "En mä ole vittumainen, mutta minkäs sille teet, että jos olet paska niin olet paska?"). Onneksi asia ei kuitenkaan ole täysin niin.

En ole huomannut, että olisin itse koskaan haukkunut ketään surkeaksi (mitä itse näen, kaikki osaavat pelata ja hallitsevat meleen & brawlin jollain tasolla, eli ketään ei tulisi tuomita: Joku saattaa vain olla toista kokeneempi, teknisempi tai muuten vain jollain tasolla taitavampi.

Jos taas katsoo esim. meikän ja vilun Ike vs. Ike matsia, jossa vilu trippasi meikäläisen täyteen ladattuun Fsmashiin, niin siinä oleva "morkkaus" on pelkästään huumoria, joka on sen hetkistä hauskuutta: Minkäänlaisesta pilkkaamisesta ei ole kyse ja vilukin varmasti ajattelee näin, koska itsekkin nauroi sille.

Joo en syyllistä tässä sua, ihan sattumaa tuo vain että se oli sun miitti. Ja hyvä miitti olikin, kiitoksia siitä. Muutenkin oot tuntunu olevan IRL ihan asiallinen ja reilu jne. Tuosta "elämästä ja kuolemasta", niin minusta se ottaako liian vakavasti pelin näkyy enemmän siitä minkälainen pelaajan reaktio on häviöön tai epäonnistumiseen, kuin siitä miten se reagoi jonkun pottuiluihin. Esim. heittääkö se häviön jälkeen ohjaimia, raivooko se, iteekö se, vai kiittääkö se hyvästä pelistä ja sanoo että olit parempi? Se ettei pidä kaikesta morkkaamisesta ei meinaa että ottaisi pelin liian vakavasti imo. Mutta joo, tuo sun esimerkki "suhahtiko" ei nyt vaikuttanut erityisen pottuilevalta. Tietty jos joka kerta toistaa tuota vaikka molemmat aina näkee että se suhahti, niin voihan silläkin ehkä saada jonkun ärsyyntymään xD.

Nämä kaverusten väliset morkkailut, joissa molemmat osapuolet tykkää tehdä ja vastaanottaa sitä, niin ne on tosiaan enempi huumoria jo, ja siitä ei nyt ollut kysymys. Eikä myöskään jos tapahtuu joku tosi huvittava tilanne mistä frosse puhui. Mutta esim. viime miitissä, sain kuulla pottuiluja ja naureskeluja ihan vain siitä etten osannut tehdä moon walkia jonkun mielestä tarpeeksi hyvin muikulla. Ei varsinaisesti edes tapahtunut mitään sen kummempaa mokaa, en vain osannut tehdä sitä yhtä hyvin ja yhtä monta putkeen. Tämän tyyppiset pottuilut ja naureskelut on niitä jotka pitäis kitkeä imo, ainakin uusia pelaajia kohtaan olis toivottavaa ettei tämmöstä tapahtuisi. Oon kyllä itekkin sortunut morkkailuun välillä, että en ole kyllä mikään enkeli asian suhteen.


(02-22-2010, 09:13 PM)Novi link Wrote: [ -> ]Sanon nyt aiheeseen jotain vaikka en tiedäkään siitä kauheasti kun olen ollut tasan yhdessä turnauksessa Suomessa. Olisi hyvä jos ihmiset antaisivat yleisesti hyvää palautetta vastustajilleen riippumatta siitä miten hyvin tai huonosti tämä pelaa, tämä kannustaa heitä parantamaan peliään ja miiteistä/turneista jää parempi fiilis. Neutroni on varmaan tällaisesta pelaajasta paras esimerkki, tyyppi on meleessä Suomen paras mutta ei boostaile tippaakaan tällä vaan jaksaa kannustaa huonompiaan. Tämä ei koske pelkästään pelaamista, myös turnauksia on varmasti mukavampi/helpompi järjestää jos ihmiset antavat positiivista palautetta eivätkä nipota pikkuasioista. Tämä laskisi kynnystä järjestää turnauksia kun ei tarvitse pelätä kritiikkiä sillä järjestettäviä asioita on kuitenkin melkoisesti.

Kiitos ylennyksestä, mutta peki on kyllä Suomen paras, ainakin vielä =]. Katsoo sitten mitä ens turnaus ja pr tuo tullessaan...


(02-22-2010, 10:06 PM)Frozen link Wrote: [ -> ]Mielestäni yksi erittäin tärkeä asia mikä pitää saada taottua porukan päähän, on se, että miiteissä/turnauksissa, sitä järjestäjää tulee KUUNELLA, eikä olla sillain "Joo joo ihan just" asenteella, kuten myös, että talon/paikan sääntöjä noudatetaan.

Itseäni rasitti melkoisesti, että jopa tällaisessa minimiitissä, mikä nyt oli kämpilläni, ei voitu YHTÄ yksinkertaista sääntöä noudattaa. Ja se oli, että JUOMAT PIDETÄÄN joko PÖYDÄLLÄ tai KAAPIN päällä, EI lattialla tai missään muualla. Joku oli sitten loppujenlopuksi KUITENKIN onnistunut kaatamaan juissimarjamehunsa matolle. Voi vittu, kun tuo osaa ottaa päähän. Maton pesu ei ole mikään erityisen viihdyttävä asia.

Mikä helvetti siinä on oikeasti niin vaikeaa, ettei yhtä yksinkertaista sääntöä osata noudattaa?

Jotenkin onnistuin olemaan kuulematta tuosta säännöstä siellä. Wormilla oli joku juissi siellä, mutten tiedä sitten oliko se juuri hänen mikä kaatui.

Novi

(02-22-2010, 09:13 PM)Novi link Wrote: [ -> ]Sanon nyt aiheeseen jotain vaikka en tiedäkään siitä kauheasti kun olen ollut tasan yhdessä turnauksessa Suomessa. Olisi hyvä jos ihmiset antaisivat yleisesti hyvää palautetta vastustajilleen riippumatta siitä miten hyvin tai huonosti tämä pelaa, tämä kannustaa heitä parantamaan peliään ja miiteistä/turneista jää parempi fiilis. Neutroni on varmaan tällaisesta pelaajasta paras esimerkki, tyyppi on meleessä Suomen paras mutta ei boostaile tippaakaan tällä vaan jaksaa kannustaa huonompiaan. Tämä ei koske pelkästään pelaamista, myös turnauksia on varmasti mukavampi/helpompi järjestää jos ihmiset antavat positiivista palautetta eivätkä nipota pikkuasioista. Tämä laskisi kynnystä järjestää turnauksia kun ei tarvitse pelätä kritiikkiä sillä järjestettäviä asioita on kuitenkin melkoisesti.

Kiitos ylennyksestä, mutta peki on kyllä Suomen paras, ainakin vielä =]. Katsoo sitten mitä ens turnaus ja pr tuo tullessaan...
[/quote]

Juuri tätä tarkoitin ^^

MasterTK

Udikkun kanssa poratessa ei tehdä mitään muuta kuin morkataan toisiamme. Se rohkaisee parempiin suorituksiin. ๏̯͡๏)

bËst

Tuo ns morkkaus nyt on vissiin kaikkien osakkaiden kohdalla ymmärrettävää inside huumoria, mutta se kannattaako sitä käyttää sellaisia pelaajia vastaan jotka ovat taitotasoltaan vasta kehitysvaiheessa ja muutoinkin saattavat olla ihan uusia naamoja scenessä eivätkä kenties tunne muiden pelaajien persoonaa, luonnetta ja ajatusmaailmaa kauhean hyvin... niin sitä kannattaa miettiä. Tämä morkkaaminen voi niissä tapauksissa olla yllättävänkin vakavasti otettavaa kritiikkiä ko. henkilöä kohtaan.

Eli jos nyt ottaa rakkaan esimerkin tuosta mitä TK sano: On aivan eri asia heittää kaiken maailman loska niskaan morkaten (whut evö sitä kutsuu) hyvän kaverin ja tutun kesken, eli tässä tapauksessa Udikun kanssa kuin jonkun kokonaan uuden naaman, joka ei ole ikinä nähnytkään rakasta TK:tamme. udikku osaa suhtautua, mutta uusi pelaaja voi yllättävänkin helposti muodostaa siitä sangen pelokkaan kuvan ja kyseenalaistaa omat taitonsa.

On siis henk koht kokemusta itelläkin omilta alkuajoilta. Jos en olis silloin kun turneissa aloin pelaamaan niin voittanut Ijukaa ekassa kohtaamisessa ja olisin saanut samat "morkkaukset" silti osakseni niin en voi olla mitenkään varma olisiko kauheasti ees houkuttanut jatkaa smashin peluuta. Mutta koska olin voittaja silloin, niin sain sen itseluottamuksen siitä, että todistin taitoni ja oli paljon helpompi silloin suhtautua asiaan ku oli jokin meriitti puhumaan omasta puolesta ja tavallaan tiedosti että vastapuolella ei oo paljon varaa puhua. Tämä siis muodostui siitä skenaariosta, että Ijuka oli naamana itselle kokonaan uusi tuttavuus, en tiennyt tyypistä muuta kuin nickin niin vaikeutti suhtautumista aika radikaalisti. Tänä päivänä tilanne  on ihan eri. On tässä ehtinyt tottua Ijukan kommenteihin ja Ijukan huumoriin niin se on hyvin pitkälti samanlaista paskanjauhantaa suunnalta toiselle ja molemmat osaa suhtautua asiaan ns. tuttavallisesti.

Mutta pystyn kuvittelemaan että samanlaiset ajatukset ja tuntemukset pyörii muiden pelaajien mielessä, jotka eivät ole ehtineet yhtään tottua ihmisiin, persoonaan ja meininkiin. Ei oo kovin helppo askel nauttia olosta ja päästä mukaan meininkiin jos kaikki palaute on pelkkää raakaa "morkkausta" tuli se sitten kuinka läpällä tahtoonsa. Olis semijärkevää tehdä selväksi toisellekin siinä vaiheessa että kyse on vain huonosta huumorista, vaikka siinä kyteneekin sellainen pieni "kannustus" parantua taidoiltaan. Sen vaan voi tehdä mielestäni paljon ystävällisemminkin.

MasterTK

Tännehän pitää perustaa joku auttava tukipuhelin hyvin nopeesti, kun sen verran monella näyttää olevan traumaattisia kokemuksia Meleestä.

Ja itse järkkäilisin varmaan turnauksia kerran kuussa, jos vaan löytäis ilmaisen/halvan paikan, jossa sellaisia voisi pitää. Pakkohan Tampereen kokoisessa paikassa olla joku nuorisotalo, jonka voisi varata käyttöön aina välillä.

Zlazher

Niin.. Tajuan tuon mistä neukut ja bestit puhuvat, mutta ite en oo ikinä ottanu yhtään morkkausta pahalla tai itteeni.
Vaikka onhan sitä morkkausta tullu välillä saatua, imo ihan hauskaa kuhan vaan ei ota itteensä.

saska

meikäläistä on morkattu t. suomen paras muikku >_>

Laatikko

Itsekin olen saattanut morkkaukseen syyllistyä, mutta en ole sitä koskaan tarkoituksella tehnyt. Neutronin kanssa kun olen nyt viime aikoina poraillut niin ihan vitsillä siinä heittelen kaikenlaista kun olemme kuitenkin jo pitkään porailleet keskenämme. Olen pahoillani jos olen tarkoittamattani morkannut kun olet kokeillut uusia hahmoja, jippoja tai jotain vastaavaa, mutta en kuitenkaan ole niistä heitellyt juttua loukatakseni vaan ihan hauskuuden nimissä. Muiden kanssa aivan sama juttu, mutta otan tietenkin huomioon vastustajani persoonan ja henkilön itsessään muutenkin.

Olen hiukan äkkipikainen persoona, joten olen joskus ohjaimia kuitenkin paiskonut, jotka hävettävät valtavasti jälkeenpäin katsottuna. Erityisesti se Omegan kanssa poraaminen kellarissa ja Ltaxin kohtaaminen turnauksessa Kellari I:ssa ovat häpeällisiä kannaltani, vieläkin pyytelen anteeksi käyttäytymistäni noissa tilanteissa.

BürZ

Onhan se ärsyttävää, että kaveri, joka ei omista koko Meleetä, voittaa neljä matsia putkeen, kun itse on treenannut turhankin ahkerasti, mutta en itse ole ainakaan ärsyyntyneisyyttä mitenkään ilmaissut, koska ragetuksesta ei ole hyötyä kellekkään.

Se on muuten aika ärsyytävää morkkausta, että kysytään "Oletko kuullut tekniikasta [insert simple technique here]". Ymmärrän, että jos haluaa opettaa pelaamaan, että on vähän välttämätöntä kysyä, mitä osaa, mutta ihan vaan morkatakseen se on aika ärsyttävää. Kyllä vähän tylyltä kuulosti ekassa weeklyssäni kun Samo kysyi (opettamistarkoituksessa), tiedänkö mikä on L-cancel, vaikka imo ihan OK:sti jo shufflasin silloin (kyllä se l-cancel osui kohtuu hyvin).

E: Sanoinkin, että kuulosti tylyltä, en kyllä siitä loukkaantunut.

Jekkukissa

(02-23-2010, 12:30 PM)BürZ link Wrote: [ -> ]-- Ymmärrän, että jos haluaa opettaa pelaamaan, että on vähän välttämätöntä kysyä, mitä osaa, mutta ihan vaan morkatakseen se on aika ärsyttävää. Kyllä vähän tylyltä kuulosti ekassa weeklyssäni kun Samo kysyi (opettamistarkoituksessa), tiedänkö mikä on L-cancel --

Itteäni ei ainakaan haittaa jos multa kysytään että tiedänkö mikä on L-cancel/short hop/blaablaablaajne, vaikka tietäisin vallan mainiosti. Minusta se on kivempaa että toinen varmistaa että tiedän mistä puhutaan (jos nyt puhutaan siis esmes opetustilanteesta, ei morkkauksesta), kuin että toinen selittäisi jotain hepreää enkä ymmärtäisi mitään ja joutuisin kyselemään ja keskeyttämään koko ajan koska en tajunnut jotain sanaa. Ja se että joku kysyisi jotain tuollaista, tarkoittaisi mitä luultavimmin sitä että minulla olisi varmasti jotain parannettavaaa asian suhteen kun toinen vaivautuu sen esille nostamaan. :o

Itelle ei oo kyl sanottu mitään sellasta minkä oisin ottanu itteeni. Hyvin harvoin muutenkaan loukkaannun jostain koska se on niin turhaa.

RTpmwe

Imo morkata saa niin kauan kun se pysyy järkevissä rajoissa. Olen sitä mieltä että pienilaatuinen morkkaus on vain hyvästä, saa katsoa peiliin jos siitä suuttuu.

MasterTK

Jos joku loukkaantuu pienimmistäkin morkkauksista tai huomatuksista, niin sitten kannattaa pysyä koko touhusta kaukana. Pienet leikkimieliset huomatukset kuuluvat kilpailuhenkeen, eikä niitä pidä ottaa vakavasti.

Ja tuota Bruzin l-cancel juttu meni kokonaan ohi, tai sitten olen niin immuuni morkkauksille, etten vaan edes huomaa sitä. >_>

BürZ

Jos joku ymmärsi viestini niin, että olisin jotenkin loukkaantunut Samon kysymyksestä, niin sanon vielä kerran, että sen kysymys vaan kuulosti tylyltä, koska käytän shufflausta paljon, ja Samonkin varmaan olisi siinä vaiheessa osannut päätellä, että tiedän, mitä L-cancelointi tarkoittaa.
En edes kerennyt silloin vastata tähän kysymykseen ennen kun alkoi pitkä selostus L-canceloinnista.

Itsekin tykkään morkkailusta tuttujen ihmisten kesken, mutten varsinaisesti pidä hauskana, jos ventovieraat ihmiset haluavat pilailla omilla inside-läpillä, joita en tajua. Näin on käynyt, mutta ei smashin yhteydessä.

saska

(02-23-2010, 02:01 PM)Jekkukissa link Wrote: [ -> ]Itelle ei oo kyl sanottu mitään sellasta minkä oisin ottanu itteeni. Hyvin harvoin muutenkaan loukkaannun jostain koska se on niin turhaa.

Kerosiinimuna  ;D

PeliQ

Meikäläistä on morkattu iät ja ajat mutta eipä paljon kiinnosta.  8)

Neutroni

Saatu hyvää keskustelua vireille, keep it going! Tuli muuten mieleen, että onko muut huomannu Suomen Smash-skenessä sitä vallitsevaa kulttuuria jossa itseensä ottaminen ja se ettei kestä ns. "huumoria" koetaan jotenkin heikkoutena, jota ei kannata esim. koskaan myöntää? Tavallaan, että morkkausta täytyy kyllä kestää, eikä ole tarpeeksi mies jos ei kestä! Jos ottaa itseensä niin sit on heikko ja huumorintajuton xD. En tiedä mistä tai keltä tuo mentaliteetti on saanut alkunsa, mutta sellainen on imo tuntunut vallitsevan skenessä välillä. Hmm...

bËst

Siis ehdottomasti pallo tuon morkkauksen kanssa on molemmilla. Voin sosiaalialan opiskelijana sanoa, että se vaatii molemmilta taitoa tulla vastaan tilanteessa. Pieni "kiusa"mielinen huumori on osa kulttuuria, suomalaista huumoria. Se vaatii molemmilta osapuolilta taitoa olla pahastumatta pienistä "morkkauksista" mutta myös morkkaaja osapuolelta taitoa lopettaa ajoissa ja antaa kenties vähän sitä positiivisempääkin kuvaa itestään.

PeliQ on asia erikseen  8)

Novi

(02-23-2010, 02:58 PM)Neutroni link Wrote: [ -> ]Saatu hyvää keskustelua vireille, keep it going! Tuli muuten mieleen, että onko muut huomannu Suomen Smash-skenessä sitä vallitsevaa kulttuuria jossa itseensä ottaminen ja se ettei kestä ns. "huumoria" koetaan jotenkin heikkoutena, jota ei kannata esim. koskaan myöntää? Tavallaan, että morkkausta täytyy kyllä kestää, eikä ole tarpeeksi mies jos ei kestä! Jos ottaa itseensä niin sit on heikko ja huumorintajuton xD. En tiedä mistä tai keltä tuo mentaliteetti on saanut alkunsa, mutta sellainen on imo tuntunut vallitsevan skenessä välillä. Hmm...

Tämä on ainakin itsellä käynyt mielessä.

Neutroni

(02-23-2010, 02:16 PM)MasterTK link Wrote: [ -> ]Jos joku loukkaantuu pienimmistäkin morkkauksista tai huomatuksista, niin sitten kannattaa pysyä koko touhusta kaukana. Pienet leikkimieliset huomatukset kuuluvat kilpailuhenkeen, eikä niitä pidä ottaa vakavasti.

Se riippuu siitä minkä sä määrittelet "pieneksi morkkaukseksi", ja mitä se toinen taas pitää pienenä morkkauksena. Ei skenessä ketään syrjitän sen perusteella kuinka paljon niitä saa morkata, kaikki on tervetulleita tuosta riippumatta imo.
Pages: 1 2 3