Smash Finland Foorumi

Full Version: Kenellä on paras Marth, Reiska jne. -ketju
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6

RTpmwe

(03-18-2012, 10:43 PM)TaisteluJaska link Wrote: [ -> ]Muikun rekoveri
http://www.youtube.com/watch?v=JJ6RHnKvv...re=related

Kertoo ennemminki Zeldan dairista >_>

zÄp

(03-18-2012, 10:59 PM)RTpmwe link Wrote: [ -> ][quote author=TaisteluJaska link=topic=96.msg22789#msg22789 date=1332110594]
Muikun rekoveri
http://www.youtube.com/watch?v=JJ6RHnKvv...re=related

Kertoo ennemminki Zeldan dairista >_>
[/quote]Kertoo enemmän Zeldalla pelaajasta <_<

mayhem_

Ois mielenkiintosta kuulla porukan mielipiteitä näistä nykyää >_>

Paju

Fox: Peki, Mayhem
Falco: NamiNami
Sheik: Nipi
Marth: Mayhem
Jigglypuff: Jaxi
Peach: Paju
Captain Falcon: Mayhem, Peki
Ice Climbers: bËst
Doctor Mario: VilNess
Luigi: VilNess
Ganondorf: Laatikko
Samus: bËst
Pikachu: HippiEetu
Mario: VilNess, saska
Donkey Kong: Laatikko
Young Link: Nipi, Paju
Link: Laatikko
Yoshi: Aleksi
Roy: Novi?
Zelda: zÄp, Salevits
Mewtwo: -
Game and Watch: PeliQ (geimari challengessa Vurkyzo)
VilNess:
Kirby: Loota?
Bowser: Hopo
Pichu: bËst

Nyt en jaksa perustella, mutta halutessa sekin kyllä onnistuu.

NamiNami

Approvaan ton geimari challenge -kohan.

saska

spm  8)

eebrozgi

Loota. Kirbyditto Järvenpäässä.

Novi

Omasta mielestä nämä listat on vähän epäselviä siinä mielessä että ei ole määritelty tarpeeksi mitä tarkoitetaan sillä että joku on jollain hahmolla paras. Parempi pelaaja voittaa suuremmalla todennäköisyydellä diton vaikka saattaa tuntea hahmoa ja matchuppeja vähemmän. 

Pekin listaan lisäisin Sheikkiin Salevitsin. NamiNamista oon täysin samaa mieltä.
Royhin laittaisin bEstin. Minulla on paras lirby helposti.

bËst

Fox: Peki, Mayska
Falco: NamiNami
Sheik: Nipi
Marth: Mayhem
Jigglypuff: Jaxi, bËst
Peach: Paju
Captain Falcon: Peki
Ice Climbers: bËst
Doctor Mario: VilNess
Luigi: VilNess
Ganondorf: Über
Samus: bËst
Pikachu: HippiEetu
Mario: VilNess, bËst
Donkey Kong: Über
Young Link: Nipi, bËst
Link: Laatikko
Yoshi: Doesn't exist
Roy: Worm, bËst
Zelda: zÄp
Mewtwo: bËst
Game and Watch: PeliQ
Kirby: Loota?
Bowser: Hopo
Pichu: bËst

Tokkopa tuo paljoa on viime kerrasta itellä muuttunut tuo listaus. Monen hahmon kohdalla rohkeus käyttää turneissa on iso meriitti ja sitten noi hahmot joilla ei käytännössä kukaan pelaa koen tulevan kotiin päin ku varmaan ainoana pelaajana suomessa oon perehtynyt suth tarkasti joka hahmon metagameen.

MasterTK

Oikeasti maailman helpoin lista koskaan. Mayhem on selvästi paras pelaaja eri hahmoilla ja taatusti parempi noilla paskoillakin hahmoilla kuin melkein yksikään niillä virallisesti pelaava, kuten esim. Zäp Zeldalla jne. Ennen Mayhemin nousia pepi piti tätä kruunua selvästi itsellään ja pitkään. Useinhan se menee, että paras tai parhaat ovat parempia myös muillakin hahmoilla, vaikka eivät niillä varsinaisesti pelaile turnauksissa. Paju on hiukan outo tapaus tässä asiassa, mutta kaikki kunnia hänen f-smash Marthille, sillä se on aina konemaisessa tilassa. >_>

Hippi-Eetu saattaa olla ainoa joka Pikachuillaan parempi nykyään, mutta en edes siitäkään ole varma.  Samukseen ja Linkkiin laitoin pelkän kysymysmerkin, koska en ole niillä nähnyt melkein kenenkään muu pelaava kuin Bestin. En yllättyisi vaikka Mayhem osaisi pelata niilläkin parhaiten.

Fox: Mayhem
Falco: Mayhem
Sheik: Mayhem
Marth: Mayhem
Jigglypuff: Mayhem
Peach: Paju
Captain Falcon: Mayhem
Ice Climbers: bËst
Doctor Mario: VilNess
Luigi: VilNess
Ganondorf: Mayhem
Samus: ?
Pikachu: HippiEetu
Mario: VilNess
Donkey Kong: Mayhem
Young Link: Nipi
Link: ?
Yoshi: Mayhem
Roy: Mayhem
Zelda: Mayhem
Mewtwo: Mayhem
Game and Watch: Mayhem
Kirby: Mayhem
Bowser: Mayhem
Pichu: Hippi-Eetu

mayhem_

hajosin >_> saskalla on muute suomen paras reiska

bËst

Se on jotenki jännä ilmiö, että on olemassa pro-pelaajia, jotka vain osaa hahmosta riippumatta pelata ja haastaa kenet vaan eli ovat kokonaisuudessaan konemaisia poraajia, kuten esim: just mayska, pepi tai meikä. Ja sitten on niitä, jotka ovat yhdellä hahmolla uskomattomia koneita, mutta muilla hahmoilla suhteessa aivan kuumaa kamaa, kuten vaikka paju (ei pahalla). Kuvastaa kyllä hyvin oppimisen eri tyylejä. Katoin jotai vanhoja viduja tässä tovi sitten niin huomasin mikä mayskastaki on tehny koko ajan paremman pelaajan: ei se, että on kehittynyt jollai hahmolla yksittäin vaan pikemminki se että tuntuu kehittyneen defensiivisessä pelaamisessa tosi paljon. Ei oo enää pelkkää tech skill kuntoon ja raaka paahto vaan osaa oikeasti adaptoitua pelitilanteisiin. Vastaavasti paju on opetellu yhdellä hahmolla kaikki kikat ja match upit aivab timanttiseksi, mutta tuntuu että ei osaa siirtää niitä sit muihin hahmoihin kovinkaan hyvin. Mutta näemmä molemmat taktiikat on yhtä rautaisia ku vaikka tuota meidän pr:ää kattoo. Vuorootellen pelaajia joista toinen on yhden hahmon masteroija ja toinen on vain yleisesti "hyvä pelaaja"

MasterTK

(10-15-2012, 07:07 AM)mayhem_ link Wrote: [ -> ]hajosin >_> saskalla on muute suomen paras reiska

On muuten totta että saskan reiska on ihan kone nykyään. Se on yhtäkkiä oppinut pelaamaan sillä tiimeissä. >_>

NamiNami

Tuo on kyllä ihan totta. Viimeks RT:n luona Pajulla ja saskalla synkkas aika hyvin kun kattelin sivusta. Siis sillon kun saska pelas reiskalla.

Paju

(10-15-2012, 07:28 AM)bËst link Wrote: [ -> ]Se on jotenki jännä ilmiö, että on olemassa pro-pelaajia, jotka vain osaa hahmosta riippumatta pelata ja haastaa kenet vaan eli ovat kokonaisuudessaan konemaisia poraajia, kuten esim: just mayska, pepi tai meikä. Ja sitten on niitä, jotka ovat yhdellä hahmolla uskomattomia koneita, mutta muilla hahmoilla suhteessa aivan kuumaa kamaa, kuten vaikka paju (ei pahalla). Kuvastaa kyllä hyvin oppimisen eri tyylejä. Katoin jotai vanhoja viduja tässä tovi sitten niin huomasin mikä mayskastaki on tehny koko ajan paremman pelaajan: ei se, että on kehittynyt jollai hahmolla yksittäin vaan pikemminki se että tuntuu kehittyneen defensiivisessä pelaamisessa tosi paljon. Ei oo enää pelkkää tech skill kuntoon ja raaka paahto vaan osaa oikeasti adaptoitua pelitilanteisiin. Vastaavasti paju on opetellu yhdellä hahmolla kaikki kikat ja match upit aivab timanttiseksi, mutta tuntuu että ei osaa siirtää niitä sit muihin hahmoihin kovinkaan hyvin. Mutta näemmä molemmat taktiikat on yhtä rautaisia ku vaikka tuota meidän pr:ää kattoo. Vuorootellen pelaajia joista toinen on yhden hahmon masteroija ja toinen on vain yleisesti "hyvä pelaaja"

Eipä kyse ole siitä, että joku vaan synnynnäisesti sattuisi osaamaan pelata hahmolla kuin hahmolla tai olisi mitenkään yleisesti "hyvä pelaaja". Itselläni on se periaate, että opettelen yhdellä hahmolla pärjäämään myös niissä huonoissakin matchupeissa ja tilanteissa, enkä ole heti vaihtamassa toiseen hahmoon, sillä uskon sen olevan pidemmän päälle minua enemmän hyödyttävää. Monet tuntuvat näissä tilanteissa turvautuvan juurikin tuohon jälkimmäiseen vaihtoehtoon (mayhem, bËst...) opettelamalla aina uuden ja uuden hahmon alkeet kuntoon, ja koittaen sitä kautta ratkaista jotain ongelmia. Ainahan ne hahmojen perusjutut on paljon helpompia oppia, kuin opetella mainillaan ratkaisemaan niitä ongelmia. Edit: Siis tarkoitan sitä, että uuden hahmon opettelulla on helpompaa ratkaista jokin tietty ongelma (esim. huono cpick omalle mainilleen), kuin että mainillaan opettelisi pelaamaan niissä huonoissakin cpickeissä. Todennäköisesti tällä uudella hahmolla ei kuitenkaan tule pärjäämään muissa kentissä/match upeissa yhtä hyvin kuin omalla mainillaan, ja itse käytänkin tämän takia tuon ajan mieluummin mainini kehittämiseen tuossa huonossa cpickissä.

Tietysti jotkut pelaavat monella hahmolla vain sen takia, että se on heistä hauskempaa. En ole kuitenkaan ikinä nähnyt mitään järkeä näissä "kuka on paras all-around pelaaja" -listauksissa, koska sillä ei ole mitään väliä pärjäämisen kannalta. Turnauksissa ei mitata taitoa osata pelata mahdollisimman monella hahmolla lähes samalla tasolla. Turnauksissa mitataan taitoa pärjätä mahdollisimman hyvin millä tahansa hahmolla. Minun mielestäni järkevämpää onkin masteroida yksi hahmo kunnolla, jolloin pelaajana oppii pärjäämään mahdollisimman monessa erilaisessa tilanteessa.

bËst

Ite pelaan kaikkia hahmoja silkan oppimisen ilosta ja juurikin siitä syystä mitä sanoit: yhteen hahmoon kyllästyn ihan sika nopeaa. Että arvaakkaa kuinka tympääntynyt oon IC:llä pelaamiseen. Ja siis kuten sanoin, hyvä pelaaja voi olla monella eri keinoilla ja maju on sen todistanut. On vaan kiva seurata ihmisten kehitystä miten erilaisia polkuja pitkin ne kulkevat. Mayhem on kehittynyt ihan sikana pelaajana eikä omaa yhtä hahmoa, jota voisi sanalla sanoa mainiksi.

Mielestäni on kunnioitettavaa osata antaa arvostusta molempien teiden kulkijoille jos niin voi sanoa. Niille, jotka omaavat taidon hallita peliä monella eri hahmolla kuin myös niille jokka omistautuvat kääntämään yhden hahmon heikkoudet edukseen ja opettelevat match upin. Kun paju ei sekää mikää kauhean helppo juttu oo oppia pelaamaan valtaosalla osalla rosteria tasokkaasti. Mayhem, peki yms. Ovat mielestäni sillä saralla osoittaneet todella hyvin taitojaan pelata tätä peliä :)

mayhem_

nii no ite ainakin oon aika huonos tilantees kun on joku 5-6 aikalailla yhtä hyvää hahmoo, mutta toisaalta mua on aika vaikee counterpickata >_> ens turnaukses kokeilen kuitenkin supistaa falcoon ja foxiin kattoo miten toimii. Alunperin piti olla falco only mut namu vai kalzuko se oli joka taivutteli käyttää foxia floatteja vastaan.

Mun mielestä molemmat tavat on yhtä "vaikeita" mutta usean hahmon opetteleminen tarkottaa hankalia päätöksiä sit counterpickeissä ym. Toki se on vastustajallekkin vaikee jos osaa monta hahmoo. Mut ite kyl uskon et molemmilla tavoilla voi pärjätä toki on hyvä olla ainakin yks hmo jolla luonnistuu kaikki matchupit hyvin.

Jos rehellisiä ollaan niin ei mul oo hajuakaan viäkään millä tuun pelaan mainina lopullisesti kattoo josko toi mun tän hetkinen setup toimis >_>

Paju

(10-15-2012, 12:12 PM)bËst link Wrote: [ -> ]Mielestäni on kunnioitettavaa osata antaa arvostusta molempien teiden kulkijoille jos niin voi sanoa. Niille, jotka omaavat taidon hallita peliä monella eri hahmolla kuin myös niille jokka omistautuvat kääntämään yhden hahmon heikkoudet edukseen ja opettelevat match upin. Kun paju ei sekää mikää kauhean helppo juttu oo oppia pelaamaan valtaosalla osalla rosteria tasokkaasti. Mayhem, peki yms. Ovat mielestäni sillä saralla osoittaneet todella hyvin taitojaan pelata tätä peliä :)

Enpä ole tuollaista missään vaiheessa sanonut tai implikoinut. Tietysti se vaatii harjoittelua oppia pelaamaan monella hahmolla hyvin. Pointtini olikin, että se ei tee pelaajasta mitenkään "yleisesti hyvää" tai "kokonaisuudessaan konemaista" (kuten selkeästi väitit), sillä turnauksissa ei mitata mahdollisimman monen hahmon taitamista. Itse pelaan tätä peliä kilpailullisesti, ja haluan pärjätä turnauksissa mahdollisimman hyvin. Tämän takia harjoittelen peliä vain yhdellä hahmolla, koska se on omasta mielestäni parempi lähestymistapa turnauksissa pärjäämiseen.

Jos sinun tavoitteenasi oli/on oppia pelaamaan peliä mahdollisimman monella hahmolla, olet saavuttanut tavoitteesi hyvin. Jos taasen tavoitteenasi oli/on pärjätä turnauksissa mahdollisimman hyvin (luulisin tämän olevan suurimman osan tavoite), uskoisin että pärjäisit tällä hetkellä paremmin, jos olisit panostanut vain yhteen hahmoon (IC).

udikku

Pajulla on näköjään aika päinvastanen harjottelufilosofia ku mulla. Mun mielestä just uuden hahmon opettelu avaa paljon uutta näkökulmaa koko peliin ja siitä saa ideoita omalla mainilla pelaamiseen. Liian usein ei tietty kannata vaihdella, koska se voi sekottaa pakkaa liikaa. Kuitenki omat isoimmat kehitysaskeleet tämänki pelin saralla on varmaan osunu vaiheisiin, jolloin oon opetellu pelaamaan edes jonku verran muilla hahmoilla ku omalla mainilla. Pajunki tapa kyllä toimii, ei siinä mitää. Se vaan saattaa päätyä siihen, että hakkaa päätään seinään liian pitkään ja kiinnostus lopahtaa.

E. Kannattaa siis kokeilla uusia lähestymistapoja. TK tietää näistä mm. Halon puolella enemmän.

bËst

Tuohon pajun viimoseen kommenttiin sanon isolla että "ehkä" koska hankalapa tuota on enää tässä vaiheessa muuttaa. Mutta pärjääminen on yhdistelmä monia asioita: Tietoa, halua oppia, hahmon hallitsemista, match uppien opettelua, motivaatiota, halua voittaa sekä sitä että mielenkiinto pysyy tarpeeksi korkealla.

Itestäni tiedän, että kehitys olisi tyssännyt mielenkiinnon puutteisiin, jos olisin tahkonnut pelkällä IC:llä. Mielenkiinto peliin ja uuden oppimiseen kumpuaa omalla kohdalla siitä, että pystyy oppimaan peliä täysipainoisesti (tämä siis sisälsi aikoinaan target testien, eventtien ym. opettelua kun pro-pelaamisesta ei ollut vielä kummoistakaa tietoa) eli omalla kohdallani uskon, että yleinen menestymiseni on parhaimmillaan juuri tällä mentaliteetilla. Koska kaikki kuiten lähtee pelaajasta itestään ja jokaisella omat kompressorinsa mikä käynnistää halun pärjätä. Itsellä se on se, että haluan todistaa itselleni pystyvän pelaamaan montaa hahmoa kilpailullisesti. Loppupeleissä en hirveästi tavoittele parhuutta muihin nähden, vaan omaa mielihyvääni varten. Välistä enemmän omaa mielihyvää se, että pystyn vaikka Samuksella saavuttamaan hyviä turnaussijoituksia, kuin se että saavuttaisin IC:llä finaalipaikan jossa ottaisin pataan peachilta. Tuokin match up olisi täysin opittavissa, mutta itelle on tullut siinä vaiheessa se kynnys, että ei vaan oo riittänyt into sen opetteluun niin on etsinyt noita "varavaihtoehtoja" koska en suoraan sanottuna oikein osaa ajatella IC:tä parhaana hahmonani.

Ja mayhemille täys approovi: Turnaustilanteessa monen hahmon omaaminen on valintojen paikka ja välistä pirun vaikea sellainen. Mutta vastaavasti, pystyy tarjoamaan monelle muulle aika paljon paineita kun vastaan tulee kunnon "moniosaaja".
Pages: 1 2 3 4 5 6