Smash Finland Foorumi

Full Version: Kenellä on paras Marth, Reiska jne. -ketju
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6

Paju

(10-15-2012, 12:57 PM)udikku link Wrote: [ -> ]Pajulla on näköjään aika päinvastanen harjottelufilosofia ku mulla. Mun mielestä just uuden hahmon opettelu avaa paljon uutta näkökulmaa koko peliin ja siitä saa ideoita omalla mainilla pelaamiseen. Liian usein ei tietty kannata vaihdella, koska se voi sekottaa pakkaa liikaa. Kuitenki omat isoimmat kehitysaskeleet tämänki pelin saralla on varmaan osunu vaiheisiin, jolloin oon opetellu pelaamaan edes jonku verran muilla hahmoilla ku omalla mainilla. Pajunki tapa kyllä toimii, ei siinä mitää. Se vaan saattaa päätyä siihen, että hakkaa päätään seinään liian pitkään ja kiinnostus lopahtaa.

E. Kannattaa siis kokeilla uusia lähestymistapoja. TK tietää näistä mm. Halon puolella enemmän.

Itseasiassa oon ihan samaa mieltä sun kanssa tosta, että uusia lähestymistapoja kannattaa kokeilla. Vaikka itse en olekaan harjoitellut pelaamaan muilla hahmoilla mitenkään erityisen hyvin, käytän kuitenkin muitakin hahmoja joskus harjoittelussani. Esimerkiksi siellä Pekin miitissä hävisin Mayhemille lähinnä sen takia, että Mayhem rupesi platform camppimään, enkä osannut tehdä asialle oikein mitään järkevää. Kotona sitten itse kokeilin pelata falcolla ja foxilla eri levelisiä cpu Peachejä vastaan ja yrittää platform cämpätä niitä. Jotenkin se avasi silmiä eri vaihtoehdoista, ja tämän jälkeen analysoimalla noita tilanteita opinkin tulemaan toimeen platform camppäyksen kanssa.

Uusien lähestymistapojen kokeilun ei kuitenkaan tarvitse rajoittua pelkästään uusien hahmojen kokeiluun ja opettelemiseen. Tiedän esimerkiksi sen, että Neutronin kehitys lähti käyntiin uskalluksesta ruveta gimppailemaan cpu:ita ja kokeilemaan erilaista pelityyliä cpu:ita vastaan, kuin mihin hän oli tottunut ihmisiä vastaan. Myös paremmilta pelaajilta neuvojen kysyminen saattaa avata uusia näkökulmia peliin, ja niistä voi oppia paljonkin. Itse pidän myös tärkeänä sitä, että uskaltaa casuaaleissa kokeilla paljon erilaisia asioita ja tilanteita, eikä yritä voittaa ihan jokaista matsia. Tällä tavalla oppii helposti ja nopeasti mitkä asiat toimivat missäkin tilanteissa, kunhan vain itse kiinnittää niihin huomiota. Videoiden katselu ja analysoiminen on myös yksi erittäin tehokas keino pelin oppimiseen.

Noista mun aiemmista viesteistä saattoi tulla sellanen kuva, etten tyyliin ikinä pelaile millään muulla hahmolla kuin Peachillä, saatika harjoittele mitään muiden hahmojen juttuja. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä vaikka suurin osa harjoittelustani tapahtuukin juuri nimenomaan Peachillä, niin pelailen kyllä muillakin hahmoilla. Tosin usein yritän harjoitella muillakin hahmoilla sellaisia asioita ja tilanteita, joista saisin jotain apua Peachille. Joskus kuitenkin pelailen muilla hahmoilla ihan vaan sen takia, että saisin pidettyä mielenkiintoa yllä peliin. En kuitenkaan ole oikeastaan ikinä yrittänyt harjoitella mitään hahmoa niin paljon, että saisin siitä itselleni hyvän counterpickin johonkin matchuppiin tai kenttään. Ainakaan kauhean pitkään. Lopulta aina päädyn siihen, että imo on vain järkevämpää harjoitella ne tilanteet Peachillä.

udikku

(10-15-2012, 01:37 PM)Paju link Wrote: [ -> ][quote author=udikku link=topic=96.msg26756#msg26756 date=1350305874]
Pajulla on näköjään aika päinvastanen harjottelufilosofia ku mulla. Mun mielestä just uuden hahmon opettelu avaa paljon uutta näkökulmaa koko peliin ja siitä saa ideoita omalla mainilla pelaamiseen. Liian usein ei tietty kannata vaihdella, koska se voi sekottaa pakkaa liikaa. Kuitenki omat isoimmat kehitysaskeleet tämänki pelin saralla on varmaan osunu vaiheisiin, jolloin oon opetellu pelaamaan edes jonku verran muilla hahmoilla ku omalla mainilla. Pajunki tapa kyllä toimii, ei siinä mitää. Se vaan saattaa päätyä siihen, että hakkaa päätään seinään liian pitkään ja kiinnostus lopahtaa.

E. Kannattaa siis kokeilla uusia lähestymistapoja. TK tietää näistä mm. Halon puolella enemmän.
Uusien lähestymistapojen kokeilun ei kuitenkaan tarvitse rajoittua pelkästään uusien hahmojen kokeiluun ja opettelemiseen.
[/quote]

Tämä jäi vähä niinku iteltä sanomatta ja melkein arvasin, että kirjotat jotain vastaavaa. Tottahan tuo on.

NamiNami

En oo vissiin yhtäkään turnausmatsia pelannu millään muulla hahmolla paitsi Falcolla, mutta veikkaisin että satunnainen Foxilla (ja ehkä Marthilla) pelaaminen on parantanu jollain lailla mainia.

RTpmwe

Jos on jehova peleissä ni on jehova kaikissa peleissä kaikilla hahmoilla/tyyleillä. Jos ei oo jehova ni ei oo jehova

Tässä siis pointtina se että ei oo sattumaa, että tietyt pelaajat osaavat pelata kaikilla hahmoilla/kaikkia pelejä/ja kehittyvät niissä muita nopeammin. Ja siis tarkotus oli kumota se mitä paju sano jostai synnynnäisestä jöödistä ettei se muka vaikuttas siis. Ei kukaan suomalainen esim. voittas 100m juoksua olympialaisissa tai ei kukaan suomalainen myöskään ole maailman paras shakin pelaaja vaikka osaisi tech skillin täydellisesti.

Ja vähän vielä selvemmin/sekavammin: on olemassa erilaisia ihmisiä. Eri ihmiset ovat hyviä eri asioissa, yleensä ihmiset ovat hyviä jossain ja huonoja jossain. On olemassa myös ihmisiä jotka ovat huonoja kaikessa, on olemassa myös ihmisiä jotka ovat hyviä kaikessa, tietenkin näitä kahta luokkaa on vähemmän. Pelaamisessa oikeasti hyviä ihmisiä on vähän, joillakin on siihen luontainen potentiaali ja joillakin potentiaali voi olla pienempi mutta motivaatio ja yritys suurempi. Pienemmän potentiaalin ihmiset eivät siis absoluuttisessa taidossa ja lahjakkuudessa tule pärjämään paremman potentiaalin omaaville ihmisille jos kaikki muut asiat ovat täsmällään samalla tasolla. Oman maksimipotentiaalinsa saavuttaminen on tietenkin hankalaa ja yleensä ne jotka jaksavat jauhaa ja kehittyä ja keskittyä osv. ovat parempia kuin ne jotka on "synnynnäisiä" jossakin asiassa. Tietenkin on olemassa myös niitä joilla on hyvä potentiaali ja jaksavat myös panostaa täysillä, he ovat yleensä juuri maailman parhaita omassa asiassaan.

bËst

Quote:Itse pidän myös tärkeänä sitä, että uskaltaa casuaaleissa kokeilla paljon erilaisia asioita ja tilanteita, eikä yritä voittaa ihan jokaista matsia.

Pajun tekstista korostan kyllä tuota, ainakin omalla kohdalla. Monesti oon kuullu esim: TK:lta, että casualien perusteella oon suth kuumaa kamaa mutta turnauksessa eri mentaliteetti: Johtuu meinaan juurikin tästä että casualeissa tulee tyhmiä ratkaisuja, suicideja sun muuta shaibaa ku koittaa soveltaa jotai uusia asioita. Jotku toimii, toiset taas ei. Mutta sitä varte casualeja enimmäkseen pelaan. + että hakee touchia eri hahmoilla erilaisiin match uppeihin.

NamiNami

Nyt kun mayhem siirtyy hyvää vauhtia muikkuun niin havittelen Fox titteliä.

Paras IC: peki

mayhem_

vaikee kyl tehä tällästä listaa, kun esim jos miettii falco kohtaa niin tiedän, että namilla ja pekillä on molemmilla mua vahvemmat matchupit floattereita vastaan, mut ite taas oon fastfallereita vastaan imo parempi (tosin ruosteessa falco atm), mut tehään ny lista silti. hupsin ois voinu melki kanssa laittaa falco ja fox kohtiin, mutta en nyt laittanu kun tuntu kuitenkin vielä muhoksella ainakin se viimenen silaus puuttuvan, mutta tosi lähellä alkaa oleen niissäkin.

Fox: mayhem/peki
Falco: nami/mayhem/peki
Sheik: sale (et kyl silti voita mua sheik ditoissa 8) )
Marth: mayhem (monella on ihan hyviä marth secondaryjä, mutta kukaa ei oikee turnauksissa käytä pahemmin poislukien minä ja spoof)
Jigglypuff: hups
Peach: paju
Captain Falcon: mayhem
Ice Climbers: peki/best
Doctor Mario: vilu
Luigi: vilu
Ganondorf: peki
Samus: best
Pikachu: peki
Mario: vilu
Donkey Kong: ei mitää käryä
Young Link: best
Link: loota
Yoshi: ei mitää käryä
Roy: best
Zelda: zäp
Mewtwo: jos laatalla spaceanimaleja vastaan niin meikä, jos joku muu mu ja kenttä niin sitte en tiä >_>
Game and Watch: PeliQ
Kirby: varmaa paju ku ei kukaa muu tällä pelaa ikinä
Bowser: hopo
Pichu: best

Salevits

(05-22-2013, 10:02 AM)mayhem_ link Wrote: [ -> ]Sheik: sale (et kyl silti voita mua sheik ditoissa 8) )

Aion kyllä haastaa heti kun tulee tilaisuus.  8)

bËst

Pakko vastalause: ei varmana oo pepi meikää paree IC vaikka muuten kone pelaaja onki.

Muikku on itelleki siirtymähahno tällä hetkellä joten kilpailu siitä kiristykööt

Josta tuliki mieleen: lämpeekö Peki roster matsille meikää vastaan? 8)

mayhem_

(05-22-2013, 10:36 AM)bËst link Wrote: [ -> ]Pakko vastalause: ei varmana oo pepi meikää paree IC vaikka muuten kone pelaaja onki.

no sanotaanko niin, että viime aikoina pekin ic:tä vastaan ollu enemmän vaikeuksia, mutta laitoin kuitenkin tasoihin teidät.

Novi

Haastan lootan link ditto manimätsiin ensi tilassa

Laatikko

Haastan kaikki kaikessa

bËst

Fox: Peki / Mayhem
Falco: Nami / Peki
Sheik: Sale / Nipi / Mayhem
Marth: Muihem
Jigglypuff: hups / bËst
Peach: Maju
Captain Falcon: Peki / bËst / Mayhem
Ice Climbers: bËst
Doctor Mario: vilu
Luigi: vilu
Ganondorf: Über
Samus: bËst
Pikachu: Hippi
Mario: Vilu / bËst / joku joka tällä pelaa
Donkey Kong: Über
Young Link: bËst
Link: Lootus / bËst
Yoshi: Doesn't exist
Roy: bËst
Zelda: zÄpperö
Mewtwo: bËst
Game and Watch: QuliP
Kirby: Paju / bËst / zÄp / Ei kukaan
Bowser: Hopsukka
Pichu: bËst

Salevits

(05-22-2013, 10:02 AM)mayhem_ link Wrote: [ -> ]Sheik: sale (et kyl silti voita mua sheik ditoissa 8) )
Se siitä sitte.

mayhem_

Ens kerralla uusiks =)

Salevits

Käy

bËst

Pari pikku korjausta

Fox: Peki / Mayhem / Hups
Mario: Hups
Mewtwo: Hups / bËst

Paju

Marth: Omega
Reiska: Über

Novi

Yoshi: Sick

Rouseni

https://www.youtube.com/watch?v=J7uCSHm1Cg0
Ihan vain muistutus: Edelleen paras Reiska.
Pages: 1 2 3 4 5 6