Smash Finland Foorumi

Full Version: Melee & Brawl
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7

Zlazher

(04-07-2010, 01:13 PM)Goodbye link Wrote: [ -> ]Noh, ideana oli vaan se, että mitä hittoa me Suomen Melee-sceneen (johon on paha ängetä mukaan, kun on muita hyvin monta vuotta jäljessä) varsinaisesti kuulumattomat tehdään täällä ulkopuolisina

Niinno, jokanen oli jäljessä tänne tullessa. Aika loogista jos multa kysytään.

HippiEetu

(04-07-2010, 03:27 PM)Zlazher link Wrote: [ -> ][quote author=Goodbye link=topic=56.msg5097#msg5097 date=1270646010]
Noh, ideana oli vaan se, että mitä hittoa me Suomen Melee-sceneen (johon on paha ängetä mukaan, kun on muita hyvin monta vuotta jäljessä) varsinaisesti kuulumattomat tehdään täällä ulkopuolisina

Niinno, jokanen oli jäljessä tänne tullessa. Aika loogista jos multa kysytään.
[/quote]

Minäki tungeksin sceneen ja lämmin vastaanotto oli!

Goodbye

Miten loistavaa.
Noh, unohdin jo, minkä vuoksi alunperinkään avauduin.

(04-07-2010, 01:18 PM)RTpmwe link Wrote: [ -> ]Perustakaa oma Brawl-scene jos Melee-scene ei kiinnosta. Suomessahan on kuuleman mukaan niin paljon brawlaajia.
-On jo.


Voisihan sitä tungeksiakin Melee-sceneen mukaan, mutta ensin olisi ihan hauskaa, jos olisi lähellä porukka, jolle maistuisi myös Melee ja jonka kanssa voisi harjoitella.
On täällä Schwa, ja hänen kanssaan olen poraillutkin, mutta usein mukana on myös Typomies, jolle Melee taas harvemmin maistuu.

Ollaan kuitenkin ajateltu Schwan kanssa, mikäli ollaan Tampereelle Typomiehen kanssa tulossa, että osallistuttaisiin myös joihinkin Melee-turnauksiin tuloksista välittämättä, mikäli ne eivät maksa paljoa.

Enkä ole lähdössä täältä mihinkään.

RTpmwe

Tuolla Brawl-scenellä tarkotin sitä että pitäisitte omat turnaukset, jos Melee-scenen hyvää hyvyyttään järjestämät Brawl-turnaukset ei kiinnosta.

Laatikko

Eihän täällä kukaan olekaan boikotoinut Melee-turnauksissa järjestettäviä Brawl-turnauksia vaan kuinka Brawl ei saa ymmärrystä suurimmalta osalta Melee-pelaajia. Sitä kautta ilmapiiri Brawlista keskusteltaessa on aika ankea kun monet vain tulevat jakelemaan pieniä halveksivan oloisia heittoja, joilla ei ole muuta tarkoitusta kuin morkata kyseistä peliä tavalla tai toisella.

Joo, ajattelin tässä jossain vaiheessa heittää vähän isompaa postia käsitellen topicin aihetta kun mielessä pyörii kaikenlaista. Viime aikoina olen kyllä laiskistunut isompien postien suhteen niin saa nähdä jaksanko.

mallu000

(04-07-2010, 06:20 PM)Goodbye link Wrote: [ -> ][quote author=RTpmwe link=topic=56.msg5100#msg5100 date=1270646304]
Perustakaa oma Brawl-scene jos Melee-scene ei kiinnosta. Suomessahan on kuuleman mukaan niin paljon brawlaajia.
-On jo.


Voisihan sitä tungeksiakin Melee-sceneen mukaan, mutta ensin olisi ihan hauskaa, jos olisi lähellä porukka, jolle maistuisi myös Melee ja jonka kanssa voisi harjoitella.
On täällä Schwa, ja hänen kanssaan olen poraillutkin, mutta usein mukana on myös Typomies, jolle Melee taas harvemmin maistuu.

Ollaan kuitenkin ajateltu Schwan kanssa, mikäli ollaan Tampereelle Typomiehen kanssa tulossa, että osallistuttaisiin myös joihinkin Melee-turnauksiin tuloksista välittämättä, mikäli ne eivät maksa paljoa.

Enkä ole lähdössä täältä mihinkään.
[/quote]
Asenteella vain mukaan. Itse menin Pellosta asti Ouluun vaikka taidot on jotain noobin ja newbien väliltä, enkä voittanut yhtään matsia mutta hyvä kokemus oli. Itsekin pääsen pelailemaan ehkä joka toinen viikonloppu jos niinkään useasti (osaavan) ihmisen kanssa.

Ja kyllä Suomen brawl-scene on aika olematon = Wifi ._. Tulisitte vain joukolla Melee-turnauksiin, kyllä niissä on aikaa pelata Brawliakin jos Megamaneja ja Tatsunoko vs. Capcomiakin pelaillaan. Se että Brawl-pelaajat pysyttelevät Melee-turnauksista poissa kokonaan ei varmaan edistä sceneä yhtään.

Schwa

Sidenote:me ei pelata wifiä.

Goodbye

(04-07-2010, 07:38 PM)Schwa link Wrote: [ -> ]Sidenote:me ei pelata wifiä.
Nough. 8)

No, ollaan tässä jo pariin viimeiseen suureen turnaukseen tultukin ja melkein ehdittiin päärynässä osallistua meleen kurasarjaan, mutta bussiaikataulut eivät sitä sallineet.

Tampereellehan oli tulossa joitain muitakin brawlinaamoja smäshäämään, not? Olisi hienoa, jos saataisiin porukkaa liikkeelle ja saataisiin sceneä suuremmaksi käytännössä, eikä vain teoreettisesti.

Novi

Brawl -  > all

RTpmwe

(04-07-2010, 11:22 PM)Novi link Wrote: [ -> ]Brawl -   > all

Damn right bro

Laatikko

Ruotsissa pääsin tuotakin kokeilemaan joksikin aikaa ja ei olisi peli enää härömmäksi voinut mennä. Falcolla triplalaaseri, nairista tulee joku pyörre, firebird on viisi kertaa suurempi, dair aina osuessaan spikettää ja illuusionia voi tehdä niin monta kertaa putkee ilmassa kun haluaa ._. Reiskan vastaus tähän on tietenkin jumalaisen pitkä & iso sorkka, fsmash OHKO, utilt imaisee syövereihinsä, warlock punchissa ei cooldownia yhtään ja gerudolla pääsee koko kentän läpi + siitä saa aina varman iskun sisään.

BürZ

(04-07-2010, 06:20 PM)Goodbye link Wrote: [ -> ]Voisihan sitä tungeksiakin Melee-sceneen mukaan, mutta ensin olisi ihan hauskaa, jos olisi lähellä porukka, jolle maistuisi myös Melee ja jonka kanssa voisi harjoitella.
Itellä on ihan hauskaa, vaikka oon nähnyt turnausten ulkopuolella tasan 0 kertaa kenet tahansa meleettäjän.

Offtopic:
Nyt on niin rage olo koulutehtävien takia ettei nukkuminen kiinnosta, en malta odottaa huomista klo 7 herätystä, kun pitää vielä äikää varten kirjottaa yks tarina, yks runo (runot on niin perseestä kun olla voi) ja lukea ruotsinkokeeseen. Siispä rentoudun tietokoneen ääressä ainoana toimivana hiirenä läppärin kosketushiiri ja käyttiksenä vasta asennettu XP:n piraattikopio, jossa ei ole vielä ajureita.

E: vJoo, mut ei niistä ota mitään tolkkua, nytkin tämä tarina pitää kirjoittaa jonkun runon pohjalle, enkä edes ota tolkkua koko runosta...

HippiEetu

Runot on mukavia...

Mut joo, Melee & Brawl.. ugazaga sanon minä tähän väliin!

Goodbye

(04-08-2010, 08:56 PM)HippiEetu link Wrote: [ -> ]Mut joo, Melee & Brawl.. ugazaga sanon minä tähän väliin!
Viisaita sanoja.

HippiEetu

(04-11-2010, 07:51 PM)Goodbye link Wrote: [ -> ][quote author=HippiEetu link=topic=56.msg5229#msg5229 date=1270760197]
Mut joo, Melee & Brawl.. ugazaga sanon minä tähän väliin!
Viisaita sanoja.
[/quote]

Vähän sama ku etsis ankkaa runosta jolla heitettii vaa toista vesilintua.

Laatikko

Jotain sain nyt kirjoiteltua kun virun täällä kotona odottamassa poraa.

On jo sanomattakin selvää, että Brawlin ilmestyessä peli jakoi ihmiset kahteen leiriin: toiset ihastuivat peliin välittömästi ja toiset taas pitäytyvät koskemasta enää koko peliin. Kaikilla oli omat syynsä ja kaikki puolustivat kantojansa armoa antamatta. On ihan normaalia, että jokin peli saa hyvinkin erilaista vastaanottoa pelaajilta, mutta Meleen ja Brawlin tapauksessa asiaa ollaan puitu jo siihen pisteeseen saakka, että jos tunnustaa pitävänsä toisesta pelistä enemmän kuin toisesta väärässä paikassa väärään aikaan niin paskamyrskyä ei voi estää.

Monesti olen jo sanonutkin, mutta en itse pitänyt Brawlista aluksi paljoakaan. Kaipasin samoja asioita mitkä tekivät Meleestä juuri niin hyvän, mutta peli oli niin erilainen fysiikoidensa puolesta, että en pystynyt samaistumaan siihen. Luovuin aluksi kokonaan yrityksestä etsiä pelistä jotain kilpailullista ja aloitin pelaamaan tyylikkäästi FFA:ta kaikilla itemeillä kaikilla kentillä. Siinä sitten aikani pelasin kavereiden kanssa mitä merkillisimpiä matseja kaikista hoopoimmilla asetuksilla, että saataisiin aikaan mahdollisimman paljon kaaosta. Aloin siinä miettimään, että pelihän soveltuu kaikkein parhaiten juuri näin pelattavaksi itemien kanssa ja nelinpelinä kaikki vastaan kaikki. SmashBoardseillakin kun kävin lukemassa ihmisten mietteitä pelistä niin moni oli vahvasti sitä mieltä, että mitään kilpailullista siitä ei tulla saamaan niin unohdin itsekin tämän nopeasti.

Seurasi pieni tauko pelistä kun Melee jaksoi koukuttaa yhä vain enemmän. Suomen Melee-scene oli vauhdilla kasvamassa ja kilpailu sen kuin koventui. Kaikkein hienointa onkin juuri kun on varaa kehittyä ja asettaa itselleen tavoitteita vaikkapa Power Rankingsin suhteen ja huomata edistystä. Brawlia tuli siinä ohessa pelattua kavereiden kanssa randomisti, mutta en vieläkään löytänyt siitä sitä samaa kuin Meleestä. Sitten joku päivä kuin salama kirkkaalta taivaalta aloin ajattelemaan aikoja kun sain Meleen. Piru vieköön, silloin ei tullutkaan muuta mieleen kuin pelata peliä FFA:na ja kaikilla itemeillä Hyrulessa ja pitää hauskaa. Minkäänsortin kilpaileminen ei kiinnostanut vaan tärkeintä oli, että oli hauskaa ja saatiin luotua mahdollisimman kaoottisia matseja. Coin Match oli yhdessä vaiheessa ehdoton lempimoodini pelkillä pokepalloilla ja ei ollut riemulla rajaa kun kaikki epätoivoisesti yrittivät voittaa toisensa keinoilla millä hyvänsä. Näin pelasimme peliä yli neljä vuotta tietämättä pelistä sen suurempia. Samalla tietämättäni kilpailuhaluinen minäni vain kasvoi yhä isommaksi mitä enemmän matseja oli takanapäin. Jossain vaiheessa tuli pakonomainen tarve voittaa muut ja olla kaveriporukan paras.

Silloin koitti maaginen päivä kun eksyin YouTubeen ja pistin hakusanaksi "super smash bros melee". Ensimmäisen videon katsottuani aivan suu ammollani minulle aukesi aivan uusi maailma kun näin hahmon liukuvan tasolla päästellen pilviä perästään ja tehden iskuja todella nopeaan tahtiin hypellen samalla ympärilleen. Luulin tietäväni pelistä kaiken kun olin sisäistänyt pelimekaniikkaa ja katsellut opettavaisessa mielessä level 9 CPU:iden matseja toivossa oppia jotain uutta vuosi toisensa jälkeen. Katselin lisää videoita ja hype kasvoi räjähtäen kun ajattelinkin vain tapoja näyttää kavereilleni kuka on Hyrulen alatason kiistaton mestari. Kaverit olivat odotetusti aivan hämillään ja kaatuivat kerta toisensa jälkeen tekniikoiden kuten shieldgrabin ja techauksen avulla. Eipä siinä kauaa kestänytkään kun he alkoivat kutsumaan tätä kaikkea huijaamiseksitai "YouTube-kikoiksi". Menneet olivat menneitä ja tahdoin todellakin olla joukon paras. Siinä samalla kavereideni into peliin valitettavasti pienentyi kun he tiesivät, etteivät mahtaisi mitään minulle kun olin sisäistänyt näitä uusia jippoja. Peliä tuli vieläkin pelattua itemeillä ym, mutta nekin alkoivat menettää mielenkiintoaan ajan myötä kun huomasin niiden olevan hyvin sattumanvaraisia.

Asiaa tarpeeksi pitkään mietittyäni aloin ajattelemaan Brawlia. Brawlihan tuli myyntiin päälle vuosi sen jälkeen kun sain tietää kaikista Meleen advanced technicueista ja kun hype oli kaikkein suurimmillaan. Brawlin avattuani aloinin etsimään välittömästi samoja asioita siitä kuin Meleestä vähän aiemmin eli l-cancelia, wavedashia ja muita peliä syventäviä tekniikoita. Pettymyksekseni en löytänyt niitä ollenkaan ja jatkoin Meleen peluuta kun halu kehittyä oli niin iso, että oikeastaan Melee oli ainoa peli vähään aikaan mitä pelasin. Melee-hype oli syrjäyttänyt Brawlin sivuun, mutta silti ajattelin, että pakko siitä pelistä on jotain ominaisuuksia löytyä, jotka innoittavat minua jatkamaan sitä. Melee-hype jatkui pitkäänkin, mutta sen laannuttua aloin lukemaan SmashBoardeja uudestaan ja huomasin, että Brawl ei ollutkaan täysin hylätty kun keskustelualueet olivat räjähtäneet viesteistä ja jätti pian Melee-alueen jalkoihinsa. Huomasin selattuani foorumeita, että pelistä on tosiaan löydetty lisää ties minkälaisia tekniikoita ja tier listikin on herättänyt valtavasti keskustelua. Muutamat tekniikat mielessä aloin pelaamaan Brawlia uudestaan uudella mentaliteetillä unohtaen Meleen taakse.

Ei aikaakaan kun aloin löytää pelistä kaikkea, joka sai itseni jatkamaan pelaamista. Samaan aikaan taistelin kiivasti Nintendo Suomen Foorumilla "Melee vs. Brawl" -topicissa Brawlin puolesta vakuuttaen, että Brawl ei todellakaan ole sitä mitä monet luulevat. Väittely jatkui pitkäänkin ja täälläkin ollaan nähty samaa rumbaa aina silloin tällöin. Vieläkään emme ole päätynyt minkäänlaiseen rauhaan vaan morkkaaminen jatkuu kummallakin puolella, vaikkain se on selvästi vähentynyt. Itseäni ainakin harmittaa valtavasti, että niin moni jätti Brawlin heti alussa pois kun se ei tuntunutkaan enää niin tutulta ja turvalliselta peliltä, johon oltiin jo yli viisi vuotta ehditty totuteltua. Monet kääntyivät yksinomaan jo sen takia pois, että pitkään harjoiteltut tekniikat kuten l-cancel ja wavedash eivät toiminetkaan pelissä. Jotkut kääntyivät taasen pois kun huomasivat Meleelle ominaisten jippojen ei toimivan Brawlissa. Kaikki opeteltu valuisi siis hukkaan kun kykyjä ei voi suoranaisesti siirtää pelistä toiseen vaan pelimekaniikan joutuisi sisäistämään uudelleen. Tämä on ollut kaikista suurin syy siihen, että Melee-veteraanit eivät ole jaksaneet alkaa peliä pelaamaan.

Monet yrittivät suoraa hypätä Brawlin kilpailulliseen puoleen tietämättä siitä mitään, vailla yhtään kokemusta pelimekaniikasta ja pitäen sitä jonkinsorttisena Melee 2.0:na. Ketään ei enää kiinnosta käydä sitä samaa vaihetta läpi, jonka varmasti jokainen on enemmän tai vähemmän kokenut ennen Meleen kilpailulliseen pelaamiseen astumista: ehkä jopa vuosien totuttelua pelimekaniikkaan, tekniikoiden ja kenttien opettelua ja suosikkihahmon etsintää. Totuttelu pelimekaniikkaan on varsinaisen tärkeä asia tässä, koska Brawlin mekaniikka poikkeaa Meleen vastaavasta todella merkittävästi ja monet ajattelivat pystyvänsä vain suoraan hypätä mukaan kilpailuun. Valitettavasti asia ei kuitenkaan ole näin. Totuttelu Brawlin pelimekaniikkaan on aivan yhtä tärkeässä osassa kuin Meleen vastaavaan totuttelu, koska koko peli rakentuu sen varaan ja ilman sen tuntemista peli tuntuu jotenkin irtonaiselta. Uskoisin, että monilla on suuri kynnys lähteä pelaamaan Brawlia kun uuden mekaniikan opettelu vaatisi paljon pelin kanssa vietettyä aikaa ja Melee-scene on yhä eloisa. On helpompaa jäädä pelaamaan vanhaa jo sisäistettyä peliä kuin lähteä opettelemaan täysin uutta pelimekaniikkaa ja kaikkea sen mukana tulevia tekniikoita ja hahmoja.

Useimmiten joko henkilöä ei yksinkertaisesti kiinnosta pelata peliä kilpailullisesti tai mielenkiinto ei riitä kaiken uuden opettelemiseen kun Melee-scene on vielä elossa ja kehittymässä. Nämä edellämainitut syyt valitettavasti verhotaan usein erilaisten "paska peli" -ilmauksien taakse, jota on vaikea ottaa keneltäkään enää tosissaan. Kaikkein yleisin tilanne onkin juuri kun joltain Melee-pelaajalta kysytään mielipide näistä kahdesta pelistä niin lähestulkoon aina vastaus jossain muodossa halventaa Brawlia ilman yhtään mitään perusteluita. Minä ainakin olen jo hiukan kyllästynyt tähän kun kaikki, mitä Melee-pelaajilta saa aiheesta irti, on parin sanan trollailuviestejä. Jos asia ei oikeasti kiinnosta niin ei kannata vaivautua trollaamaan, koska sitten vasta huonoon valoon päädyttekin ja vielä ihmettelette miksi monet ajattelevat kaikenlaista Melee-pelaajista. bËst on ollut ehkä kaikkein asiallisin henkiö, jonka kanssa olen keskustellut hyvinkin asiallisesti tästä ja arvostan sitä todella paljon. Häneltä olen kuullut oikeita syitä miksi hän ei pelistä pidä kun suurin osa muista tyytyy vaan morkkaamaan kaikkea, missä esiintyy sana Brawl.

Itse olen nyt tasannut Meleen- ja Brawlin pelailun välistä rakoa aika paljonkin. Jatkan edelleen Meleen pelaamista kilpaillen huipputasolla ja asettaen vieläkin kunnianhimoisia tavoitteita itselleni. Siinä sivussa olen kuitenkin ottanut Brawlinkin vakavasti ja aion kehittää Suomen Brawl-sceneä entisestään parhaimpani mukaan. Kummatkin pelit ovat rakkaita minulle kun niiden parissa on vietetty niin älyttömästi aikaa, ettei siitä edes viitsi puhua. Kun olen vihdoin perehtynyt kumpaankin peliin hyvin syvällisesti niin minun on vaikea ymmärtää kuinka pelit voivat synnyttää näin suurta kiukkua ihmisten välille. Kummatkin pelit ovat mahtavia ja näyttävät ulkoisesti hyvinkin samankaltaisilta, mutta ovat pohjimmiltaan kuitenkin toisistaan hyvinkin poikkeavia. Vaikka eroja onkin niin en vain voi käsittää vieläkään kuinka esimerkiksi monet tyrmäävät Brawlin aivan totaalisesti. Uskaltaisin väittää, että monella ei ole todellakaan varaa väittää näin rajoittuneen tiedon ja kokemuksen vuoksi, koska suurimmalla osalla ei ole Brawlissa samanlaista pohjaa kuin Meleessä.

Jos Meleetä ei olisi niin uskoisin, että meillä olisi nyt iso Brawl-scene Suomessa, koska silloin kaikki Meleen tuomat ennakkoluulot ja kokemukset eivät olisi vaikuttamassa. Jos Melee olisi ilmestynyt vasta Brawlin jälkeen niin luulisin, että monella olisi aivan samanlaisia vaikeuksia hyväksyä sitä samanlailla kuin Brawlia nyt. Yksi hyvin tärkeä tekijä on pelaajat itse, koska jos on jo vuosia porannut samaa peliä kavereidensa kanssa niin on aika outo ajatus siirtyä sitten toista peliä pelaamaan varsinkin jos kaikki kaverit eivät seuraisi mukana. Siitä sitten seuraa tällainen yhteinen ideologia, jonka mukaan kaikki sitten ajattelevat. Kaikki tämä Brawl-viha johtuu nimenomaan Meleen tuomista kokemuksista ja yksipuolisesta kokemuksesta, josta seuraa toisen pelin sivuuttaminen ja tässä tapauksessa myös nälvintää peliä ja välillä jopa myös sen pelaajia kohtaan. Tätä voi melkein kutsua luonnolliseksikin, mutta silti toivoisin, että ymmärtäisitte, että ruoho voi todellakin olla vihreää myös aidan toisella puolen mikäli jaksaa hakea tikkaat ylitsepääsemiseen.

Eipä tässä muuta. Jos jäi paha fiilis tuosta niin ei hätää, I still heart you guys :>

heikki hopo

tl;dr viilee

Laatikko

(07-06-2010, 03:23 PM)Laatikko link Wrote: [ -> ]Minä ainakin olen jo hiukan kyllästynyt tähän kun kaikki, mitä Melee-pelaajilta saa aiheesta irti, on parin sanan trollailuviestejä.
:<

udikku

brawlol

bËst

Laatikko tietää mistä puhuu.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7