Smash Finland Foorumi

Full Version: Lautapelit
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

bËst

Meikällä oli Munchkin siellä messissä, mutta aikaa pelata sitä ei pahemmin ollut :P.

Käytännössä kyseessä on korttipeli RPG parodiamielessä rakennettuna mutta Siis, kaikissa peleissä on pullaa, jossa pitää kortteja nostaa eikä Munchkin oo poikkeus. Mutta annan kyllä pelissä paljon enemmän painoarvoa mind gameille ja bluffaustaidoille. Toki myös suunnitelmallinen taktiikka ja oikeiden korttien säästely näyttelee osaansa. Myös taitavasta classien ja racejen (etc) käytöstä palkitaan, erityisesti epic munchkinissa. Jälleen kerran, ei kannata verrata esim: Twlight imperiumin kaltaisiin laajoihin strategiapeleihin, mutta omassa peliluokassaan kyllä ehdoton helmipeli ja varsinkin oikeanlaisella porukalla pelattuna erittäin nautinnollinen kokonaisuus. En nyt sano, että maailman paras lautapeli mutta hiton hienoja pelihetkiä se on kyllä vaikka kuinka paljon. vuorovaikutukseen ja bluffaukseen pohjaavat pelit ovat kyllä omalla kohdalla tajuttoman nautinnollisia. Samasta syystä pidän myös Shadows over Camelotista.

BürZ

(07-06-2012, 06:40 PM)MasterTK link Wrote: [ -> ]Ainoa mikä epäillyttää on että siinä vissiin taistelut käydään nopilla? En voi sietää noppia. >_>
ihan ymmärrettävää. jokaiselle alukselle on määritetty oma todennäköisyys antaa iskua ja nopalla (10-sivuinen) vain katsotaan osuuko ammukset. huonoin alus osuu 20% varmuudella ja paras alus ampuu kolme iskua 80% osumavarmuudella. tietenkin voi pullattaa ja mitä tahansa voi tapahtua, mutta harvoin häviää keskikokoisen tai isomman taistelun niin, että itsellä on kovin paljon isommat tsänssit voittaa. tietenkin jos molemmilla puolilla on vain 1-2 alusta niin huonompikin osapuoli voi helposti pullattaa voiton. kertaakaan ei varsinaisesti ole vielä jäänyt kismittämään tai hävinnyt peliä paskan noppapullan takia, en tosin väitä ettei niinkin voisi tapahtua. todennäköisyyksien laskeminen ja riskien ottaminen ja arvioiminen on kuitenkin loppujenlopuksi sataprosenttista taktikointia.

en ole käytännössä kokeillut, mutta varmasti toimisi myös, jos aluksilla olisi helat ja paremmat alukset runnuttaisi vain enemmän ilman mitään pullakerrointa. ehkä voisi joskus kokeilla, jos keksisi tasapainoisen ja käytännöllisen tavan toteuttaa asia.

seuraavaksi ehkä hommaan eclipsen jos löydän jostain hyvään hintaan, vissiin aika kermaista menoa. >_>

TaisteluJaska

Ilman lisäosaa Matti puhui taktiikasta, missä alussa vaan sovitaan että jäädään paikoille muistaakseni keräämään jotain, joka pistää mahdollisen petturin todella huonoon asemaan, koska petturin käytännössä on pakko tehdä questeja. Kantsii kysyä Masalta tuosta lisää mutta sen verran luotan sen äijän lautapelitietoon että lisäosa on oltava SOCissa.

bËst

(07-08-2012, 08:47 AM)TaisteluJaska link Wrote: [ -> ]Ilman lisäosaa Matti puhui taktiikasta, missä alussa vaan sovitaan että jäädään paikoille muistaakseni keräämään jotain, joka pistää mahdollisen petturin todella huonoon asemaan, koska petturin käytännössä on pakko tehdä questeja. Kantsii kysyä Masalta tuosta lisää mutta sen verran luotan sen äijän lautapelitietoon että lisäosa on oltava SOCissa.

hmm. Nyt pitäis melkein kysyä masalta, että minkälaista taktiikkaa meinaa. En epäile yhtään kaverin tietämystä, mutta tässä vissii joku stratti mistä en ite oo ikuna kuullutkaan. Meinaan SOC:issa lauta puskee sen verran pahoin päälle, jos kukaan ei niitä questeja rupea tekemään ja tää on ihan selkeä etu traitorille.

Jekkukissa

Siis.

7 Wonders. >_>

Aattelin eka, että varmasti hullun tylsää ja monimutkaista ja asdf, mutta toihan oli oikein loisto kun alko tajuamaan juttuja ja pääs pelin makuun. Eikä siinä kovin kauaa kestänyt että säännöt oppi jne. Muutama peli tuli pelattua tossa tänään ku Sale kävi sen joku päivä sit ostamassa. Näköjään on olemassa hyviäkin lautapelejä.

NamiNami

Sit kun mayhem näät niin muistatko siitä 7 wondersista sitä kun sillä yhellä laudalla oli se erikoisuus, että saa pelata aikakauden lopussa molemmat kortit sen sijaan että joutuu toisen heittää poistopakkaan. Niin jos kahesta vikasta kortista toisen työntää sinne laudan alle niin saiko sen toisen sitten myös pelaa. Jotenki hämärästi muistelen että se piti olla jo edellisellä vuorolla että noin voi tehä mutten oo varma. Jäi häiritsee.

Jos saska / muut osaa vastaa niin vastatkaa toki.

TaisteluJaska

Kortin pelaamisvaihtoehto on että sen työntää alle (pyramidin osaksi). En ymmärrä yhtään miksi se olisi kiellettyä ellei sitä erikseen säännöissä mainita.

saska

pointti on vissii se että sen kun sen featuren saa, nii saako samalla vuorolla jo käyttää toisen... ei mitää käsitystä.

NamiNami

Nii meinasin tota mitä saska sano.

TaisteluJaska

öh, jos feature on että saa pelata molemmat kortit niin eihän siitä hyödy yhtään mitään. Ellei sen saa laittaa ens vuorolle pankkiin.
Ääh, pitäis nähdä kortti itse. Olen pelannut aika paljon eri lautapelejä ja kyllä näissä uusimmissa on yleensä mietitty lähes kaikki jutu järkevästi.

mayhem_

Ei saa pelata noin koska jos käyttää aikakauden vikan kortin sinne alle niin se toinen on jo poistopinossa siinä vaiheessa. Eli ennenkuin kortit paljastetaan/laitetaan laudan alle niin se toinen poistetaan. Toivottavasti selvensi :)

Offtopic: jaloissa yhteensä 6 rakkoa tuntuu hyvälle

NamiNami

Joo selvensi. Tyrittiin siis pari kertaa kun pelattiin Jekun ja Salen kanssa. Se poistopakkaerikoisuus mietitytti kanssa, jos sen kortin sujauttaa laudan alle aikakauden lopussa niin odotetaanko että kaikki muut on heittäny korttinsa poistopakkaan jonka jälkeen voi mennä valitsee sen kortin minkä sieltä haluaa. Poistopakalle menohan aktivoituu heti kun sen tason pelaa.

mayhem_

Saman kierroksen aikana poistetut kortit on käytössä tossa tilanteessa eli joo saa ottaa ne muidenkin poistamat.

bËst

Puerto Rico = konemainen peli. On testattu

saska

Jaahas. Itteäki kiinnostais se kun sitä on verrattu caylusiin ja imo caylus on yksi parhaita lautapelejä ikinä. (ellei paras)

pingviinituutti

Usch... himottais kyllä joskus joinata peli-iltaan näin lautapeleistä suuresti kiinnostuneena.

Paju

Tampereelle tuli just puolenkuun pelit ja aattelin käydä osteleen jotain hyviä pelejä. Nyt jotain suosituksia. Itse oon miettinyt et agricolan vois ainakin hommata. Onko kellään kokemuksia sen lisäosista, kannattaisiko niitäkin ostaa? 7 wonders + leaders vaikutti kans ihan hyvältä kevyemmältä peliltä. Chaos in the old worldin varmaankin ostan kans, vaikka tklta se jo löytyykin. Bang ja munchkin olis aika hyviä korttipelejä kans, mutta en tiedä ostanko niitä vielä heti kun aika monelta kaveriltakin ne löytyy. Lisäks porukat on vissiinkin tuomassa Kanadasta war of the ringin ja sen lisäosan.

Onko noi pelit hyviä ja oisko kellään mitään muita suosituksia? Iteltä ei tosiaan löydy vielä melkein mitään hyviä pelejä.

MasterTK

Tässä muutamia omia ehdotelmia, joita itse olen harkinnut ostavani ellei joku osta ennen minua. Olen lukenut varmaan kaikki boardgamegeekin arvostelut läpi ja tullut siihen tulokseen että nämä ovat ostamisen arvoisia pelejä. Kaikki löytyvät boardgamegeekin top50:stä eli eivätköhän ole suhteellisen laatutavaraa. >_>

Agricola
http://boardgamegeek.com/boardgame/31260/agricola

Itselläni on nyrkkisääntö etten osta mitään suomeksi käännettyjä pelejä, koska ovat minusta lähes aina liian kevyitä ja tylsiä omaan makuuni, eikä niillä ei ole edes mitään keräilyarvoa, mutta Agricolan ja Eclipsen kanssa olen valmis tekemään poikkeuksen.


Eclipse
http://boardgamegeek.com/boardgame/72125/eclipse

Suomalaisten suunnittelema "light Twilight Imperium".

A Game of Thrones: The Board Game (Second Edition)
http://boardgamegeek.com/boardgame/10334...nd-edition

Kuulema ihan molon hyvä 4-5 pelaajan mindgametus-peli.


Summoner Wars: Master Set
http://boardgamegeek.com/boardgame/93260...master-set

Kehuttu kaksintaistelu / korttipeliviritelmä.

Blood Bowl - The card game
http://boardgamegeek.com/boardgame/90137...-card-game

Jalkapalloa Amerikan malliin Warhammer-tyylisessä mailmassa. Suhteellisen lyhytkestoinen, mutta ytimekäs korteilla pelattava peli jopa neljälle. Tämä kiinnosta itseäni suuresti ja ajattelin ostaa lähiaikoina.

War of the ring
http://boardgamegeek.com/boardgame/9609/war-of-the-ring

Selvästi pykälää raskaampaa settiä, mutta tätä on kehuttu aivan hirveästi. Ei mikään filleripeli jonka voi pelata puolessa tunnissa.

Twilight struggle
http://boardgamegeek.com/boardgame/12333...t-struggle

Koko sivuston parhaaksi arvosteltu peli. Mikä parasta, pelissä ei ole teemana taas joku umpitylsä Kreikan keisari, Tammelan tori tai Punahilkan eväskorin kasaaminen niin kuin suurimmassa osassa europelejä. Yllättävän lyhytkestoinen, mutta pitäisi olla aika skillipeli.

Age of empire
http://boardgamegeek.com/boardgame/22545...-discovery

Tietokonepelistä väännetty lautapeli, joka on ilmeisesti sangen onnistunut. Toinen vaihtoehto tälle olisi Civilzation.


Claustrophobia
http://boardgamegeek.com/boardgame/36932/claustrophobia

Kahden pelaajan luolasto/sota/seikkailu.


RuneWars
http://boardgamegeek.com/boardgame/59294/runewars

Usealle pelaajalle suunnattu sotapeli. Olisin jo ostanut yhdessä vaiheessa, mutta jouduin perumaan tilauksen kun olikin loppunut varastosta.


Sitten oikeasti suosittelen hommaamaan vaikka muutaman valmispakan MTG-kortteja, niin voidaan pelata niilläkin porukalla. Puolenkuun peleissä on vielä joka lauantai-ilta turnauksiakin. Paras korttipeli mitä koskaan on tehty ja saa muut korttipelit tuntumaan jätesäkkitavaralta. Voidaan joskus pelata minun luona pari esimerkkimatsia, koska minulla on aika monta pakkaa.

Paju

Mtg kyl himottais mut kortit maksaa liikaa jos oikeesti haluaa pärjää. Aikoinaan pelasin duel masterseilla (joka on muuten oikeastaan lähes samankaltainen kuin mtg, mutta suunnattu vain huomattavasti nuoremmille) ja olinkin siinä yks suomen parhaista (voitin tyyliin 13/15 tampereen liigan viimeisintä turnausta kun yhteen en päässy ja yhes olin toinen).

MasterTK

Joo, tarkoitin lähinnä jonkun deck builder 2012 -kitin ostamista ja siitä pakkojen tekemistä. Maksaa 20e ja siinä tulee kortteja mukana jotain 500 kipaletta ja riittää hupia pitkäksi aikaa kaveriporukalla pelatessa. >_>
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20