Smash Finland Foorumi

Full Version: Lautapelit
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Salevits

Mikä on seven wonderssin koukku? Kuinka paljon vaatii opettelua että pelit sujuu jouhevasti?

Harkitsen vahvasti ostamista, mutta kaveriporukassani ei ole ultrakiihkoisia lautapelaajia, joten pelisessioita tulisi ehkä kerran kuukaudessa tai jtn.. Ja joka toisella pelikerralla joukossa tuuppaa olemaan joku uusi pelaaja.

Bang on ollut mun kaveriporukassa aivan mahtava, koska se on helppo oppia, mutta strategia mahdollista. Mietin vaan kuinkahan paljon syvempi / monimutkaisempi seven wonders on..

mayhem_

No mulle ei kerrottu ekaan peliini sääntöjä kunnolla ja lopulta kuitenkin voitin sen että kyllä pelin nopeesti sisäistää. Peli on hyvä koska kaikki pelaa samaan aikaan ei tule tylsää odottelua ja sitte vaikka on yksinkertanen peli niin oma/muiden taktiikat vaikuttaa toisiinsa paljon. Lisäksi pelit kestää vain noin 30-45min joten kerkee pelaa useamman illan aikana tai tehä jotain muutakin.

MasterTK

Eilinen Starcraft lyhyesti pelaajien näkökulmasta:

Meikä: Käytänössä voittoon tarvittava määrä pisteitä, mutta Fraeonin ability esti voittamasta, joten hävisinkin koko pelin. >_>
Mayhem ja saska: Tuupitaan toisia hanuriin 4h ja sitten kiihko.
Paju: Pelasi periaatteessa järkevästi, mutta ei auttanut tällä kertaa tällaisten pelaajien kanssa. >_>
Fraeon. Makasi kituneena 90% pelistä omalla planeetallaan, mutta voitti silti. Time out on taktiikka.

Voin kertoo että ens kerralla pistän kaikki vaan pakettiin.

EDIT: Free for all - Se vaan toimii.

mayhem_

mietin jo tuossa eilen kävellessä himaan seuravaan peliin meikän taktiikan, joka ainakin paperilla kuulostaa ihan järjettömän hyvältä, mutta sen näkee sit ens kerralla >_> ens kertaa odotellessa, siihen voi tosin mennä vähän aikaa >_> tosin jos nyt tänä viikonloppuna ois täällä tampereellakin jotain niin vois periaatteessa harkita ihan tampeerellekkin jäämistä, koska ois vähän asioita hoidettavana ennen inttiin lähtöä, jotka kaikki olin ajatellu hoitaa sunnuntaina, mut helpottais vähän aikatauluja jos vois tehä jotain jo pe/la.

MasterTK

Siis tuossa pelissä on ihan käsittämätön määrä erilaisia strategioita millä pelata.  Itsekin sain jo viime pelin aikana täysin kermaisen vision seuraavaan peliin, mutta saa nähdä miten käy kun porukka on täynnä kovan luokan pelimiehiä joiden kanssa sattuu ja tapahtuu. >_>

Pitää nyt katsoa tässä joku päivä jos saadaan taas porukka kasaan ja uudet pelit pystyyn. Itselle kyllä käy melkein milloin vaan.

mayhem_

noh ite tarvisin tän päivän aikana varmuuden siitä että jotain pelejä tulis huomenna/yli huomenna niin voisin jäädäkkin tampereelle, mutta muuten lähen sinne triweeklyyn varmaa. hiton intti, ottaa pannuunb jo tässä vaiheessa >_>

EDIT: onko hopo ja fraeon huudeil huomenna? >_>

Fraeon

Mä voin spelata.

hompo

no joo

mayhem_

no sopiiko tklle huominen >_>

NamiNami

(07-05-2012, 08:25 AM)mayhem_ link Wrote: [ -> ]hiton intti, ottaa pannuunb jo tässä vaiheessa >_>

hajoob tj1. <_<

Sale jos ostat 7 wonders niin pelaan kyllä aina kun mahdollista. Se on kone peli mutten usein jaksa pelaa sitä kauheen montaa peliä putkee.

ja mayhem. Se Ramses on myytti sain sen 2 kertaa viime kerralla putkee eikä melkein mitää hyötyä. Sen piti olla high tier <_<

mayhem_

nii sale muuten suosittelen sit suoraan ostaan leaders lisäosan, koska se lisää paljon taktikointia peliin.

nami se ramses on sillee hyvä ettei tarvi panostaa tuotatoihin että saa niitä kiltakorttei ostettuu eli jos pelaa muuten taktiikkaa jossa on paljon tuotantoo niin sittenhän se on aika turha kyl, mutta on se keskiverto leaderiä parempi :)

ja tulevissa miiteissä vois kyl sit 7wonderssia pelailla jos nyt useampikin osais sitä sit jatkos pelata ettei tarvi aina selitellä sääntöjä :)

RTpmwe

Kivesmarketti vaan

bËst

Approovaan 7 wondersin.

Suosittelen muuten kaikille Shadows over Camelottia. Ei nyt mikään maatamullistava peli ehkä Starcraftin ja Twilight Imperiumin kaltaisten massiivisten pelien jälkeen, mutta taatusti pelaamisen arvoinen kokemus. Ja molon vaikea voittaa >_>

MasterTK

Itse en kyllä pahemmin välitä tuosta 7 Wondlerssista. Tosin en ole pelannut kuin jotain 10 kertaa, joten voi parantua ajan kanssa ja lisäosa parantaa peliä hiukan. Sellaista perus jeeshubailua, jos haluaa viettää kevyttä peli-iltaa isommalla porukalla ja sopii myös hyvin sellaisten kanssa pelaamiseen, ketkä eivät muuten tykkää lautapeleistä tai peleistä ylipäätänsä. Ja aina mieluummin 7 Wonderssia kuin sitä helkkarin Bangia. >_>


En ole tuota Bestin Shadows over camelottia pelannut, mutta kattelin viime lautapeliseuran miitissä kun osa porukasta pelasi sitä. Vaikutti ihan hyvältä. Vähän kevyempi co-op pelilautaa vastaan näytti toimivan ainaki näkemäni perusteella. Meinasin ostaa tuon kun oli boostepissa tarjouksessa 30e:lla josku muutama kuukausi sitten mutta jätin väliin kun on niin paljon muutakin pelattavaa. >_>

Saskan luona pelattiin sitä Ticket to ridea (Menolippu). Oli kyllä yllättävän hyvä peli ja yksiä parhaita "simppeleitä" pelejä mitä olen vähään aikaan pelannut. Tuota uskallan itsekin suositella.

TaisteluJaska

Itse liputan täysin Shadows over camelotin puolesta, MUTTA siinä on oltava se lisäosa. Muuten siinä on pomminvarma taktiikka hyville pelaajille.

bËst

Vilu: Se pomminvarma taktiikka kokee kolauksen jos Traitor. Tästä syystä on hyvä että on messissä sen verran "taitavia" pelaajia partyssa mukana että osaavat pelata tuon traitorin roolin oikein, sattuipa se sitten kenelle tahansa.

Ja ite kyllä tykkään tuosta Bangistaki aika paljon. Paras sellainen peli, minkä ääressä ei tarvi istua sitä puolta päivää vaan voi pelata vaikka useamman pelin putkella.

MasterTK

90% kortti- ja lautapeleistä on sellaisia ettei tarte istua puolta päivää ja niitä voi ottaa helposti monta erää putkeen, joten tuo on aika isosti sanottu. >_>

BürZ

hommasin sellasen pelin ku twilight struggle, en oo vielä päässy kokeileen, mutta odotukset on korkealla, koska kyseinen peli on boargamegeek.comin korkeimmaksi rankattu peli. kylmä sota -teemainen kahden pelaajan strategiapeli kyseessä.

twilight imperium iskee vieläkin lujaa, parikymmentä matsia pelattu ja koko ajan himottaa lisää, toistaiseksi voin vain unelmoida siitä että olisi joskus enemmänkin kuin 3-4 pelaajaa. sen parissa aika vierähtää pelottavan nopeasti, viime matsissakin katsoin ensin kelloa ja sitten toisen kerran ja oli tunti vierähtänyt, vaikka tuntui ehkä vartilta.

bËst

(07-06-2012, 03:38 PM)MasterTK link Wrote: [ -> ]90% kortti- ja lautapeleistä on sellaisia ettei tarte istua puolta päivää ja niitä voi ottaa helposti monta erää putkeen, joten tuo on aika isosti sanottu. >_>

Laitappa Munchkin tulille. Jos ei meinaa kestää, niin laita Epic Munchkin tulille *_*

MasterTK

(07-06-2012, 03:48 PM)ByrZ link Wrote: [ -> ]hommasin sellasen pelin ku twilight struggle, en oo vielä päässy kokeileen, mutta odotukset on korkealla, koska kyseinen peli on boargamegeek.comin korkeimmaksi rankattu peli. kylmä sota -teemainen kahden pelaajan strategiapeli kyseessä.

Oon himoinnut tuota itsekin. Siis tuo teema ei itselleni nappaa yhtään ja peli on mielestäni ruma kuin mikä, mutta pelimekaniikan pitäisi olla konemaista tavaraa. Pitäisi päästä testaamaan jossain.

(07-06-2012, 03:48 PM)ByrZ link Wrote: [ -> ]twilight imperium iskee vieläkin lujaa, parikymmentä matsia pelattu ja koko ajan himottaa lisää, toistaiseksi voin vain unelmoida siitä että olisi joskus enemmänkin kuin 3-4 pelaajaa. sen parissa aika vierähtää pelottavan nopeasti, viime matsissakin katsoin ensin kelloa ja sitten toisen kerran ja oli tunti vierähtänyt, vaikka tuntui ehkä vartilta.

Minulla hyllyssä edelleen koskematta, koska en ole jaksanut vielä opetella sääntöjä heti Starcraftin jälkeen. Saisit opettaa joskus sillä peli kiinnostaisi kyllä hitonmoisesti. Ainoa mikä epäillyttää on että siinä vissiin taistelut käydään nopilla? En voi sietää noppia. >_>


(07-06-2012, 06:28 PM)bËst link Wrote: [ -> ]Laitappa Munchkin tulille. Jos ei meinaa kestää, niin laita Epic Munchkin tulille *_*

Ei ole hajuakaan mitä koko pelissä pitää edes tehdä. Vissiin joku korttipeliseikkailu? >_> Boardgamesta luin että uskomaton pullatuspeli, joten olen hiukan epäileväinen mutta en sano mitään ennen kuin pääsen itse pelaamaan. Joissakin peleissä, kuten seikkaluissa, se ei niin haittaa. Olisit ottanut synttäreille mukaan.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20