Smash Finland Foorumi

Full Version: Power Rankings
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

NamiNami

En tosiaan paa pahakseni jos mut jätetään listasta pois. Aion kyllä tulla jatkossa Suomen turnauksiin jos vaan pääsen, 17 päivän päästä yksi tekijä vähemmän joka voi estää pääsyn niihin. Kiinnostaa saada mahollisimman pian kyllä turnaus. Voisin yrittää itsekin turnausjärjestäjäksi kunhan aikaa on.

TaisteluJaska

Mä ymmärsin niin että
seeding points  = 100% tuloksiin perusteltu
PR = Kuinka hyvä pelaaja on.

bËst

(06-19-2012, 08:22 PM)TaisteluJaska link Wrote: [ -> ]Mä ymmärsin niin että
seeding points  = 100% tuloksiin perusteltu
PR = Kuinka hyvä pelaaja on.

Jotakuinkin noin. Ehkä konkreettisin ero, että PR ei ole täysin match upeilla perusteltu vaan se pohjaa usempaan turnaukseen ja jonkinasteiseen järjen käyttöön. Seeding points taas (ainakin nykyisellä metodiikalla) määrittää seedingin turnauksen lohkojakoihin ja siinä saa auttamatta 0p jos ei ole ollut turnauksessa

TaisteluJaska

No jos mut otetaan panelistiksi niin äänestin kyllä namia aika korkealle sijalle siis. Koska tiedän että se on top 7 vähintään. Mut ei mulla sinänsä mitään tarvetta ole olla panelisti että periaatteessa ihan sama. Kuiten turnauksissa käytetään pojoja ja hyvä niin.

Jekkukissa

(06-19-2012, 09:28 PM)TaisteluJaska link Wrote: [ -> ]No jos mut otetaan panelistiksi niin äänestin kyllä namia aika korkealle sijalle siis. Koska tiedän että se on top 7 vähintään. Mut ei mulla sinänsä mitään tarvetta ole olla panelisti että periaatteessa ihan sama. Kuiten turnauksissa käytetään pojoja ja hyvä niin.
Siis minkä takia pitää alkaa jääräksi, jos aloitusviestissä lukee selkeästi miten homma toimii ja mitä tässä nyt on katellu ni ihmiset on aikalailla samaa mieltä sen kanssa? Nami ois voinu pärjätä mut ois se jostain syystä voinu tyriäkin. Omakin mielipide näyttää sillä olevan että ei haittaa jäädä listalta. Tulevissa turnauksissa voi sit osoittaa kuinka kone on, ettei kenenkään tarvi arpoa tai muodostaa kaverilistoja. Ei oo mitään järkeä koko listassa jos homma menee miten sattuu eikä yhteisiä sopimuksia noudateta. Joku muu panelistiksi vilun tilalle tai sit sääntömuutos et ei kenenkään kohdalla sit väliä tulevaisuudessakaan käykö turnauksissa vai ei jos on vaan kone.

TaisteluJaska

En oo lukenu aloitusviestiä, kysyin miten PR tehdään, sain vastaukseksi että "kuinka hyvä pelaaja on". Tiedän että Nami on top 7 vähintään -> äänestäisin sen sinne. En ole mikään tyhmä.
Toisaalta ei mulla edes hinkua ole panelistiksi niin tottakai joku muu vaan.

Salevits

(06-19-2012, 07:15 PM)MasterTK link Wrote: [ -> ]jos ei ole kahteen turnaukseen ollut mukana niin ei PR:ään

Kannatan.

Pidän "läsnäolopakkoa" ylivoimaisesti parhaana systeeminä tehdä tällainen lista. Näin se vaan toimii. Oli kyseessä sitten ammattiurheilu tai mikä tahansa vastaava, niin melkein kaikissa lajeissa pitää käydä todistamassa että ansaitset paikkasi.

Vilun logiikalla Neutronikin pitäisi heittää listaan. Ehkä vieläpä ensimmäiseksi, koska jannuhan voitti viimeisen turnauksen jossa kävi.

(06-19-2012, 07:15 PM)MasterTK link Wrote: [ -> ]Koitetaan saada joku logiikka näihin seedauksiin ja pr-listoihin ettei mene aina ihan perstuntumalta heittelyksi. Hyvä että nyt tehtiin seedit suoraan niiden pisteiden mukaan.

Olen sitä mieltä että viimeisten turnaustulosten keskiarvolla tulisi olla ehdoton paino verrattuna kaiken maailman pyllyporiin ja triweeklyihin ja omiin mielikuviin.

mayhem_

salevitsin kanssa samoilla linjoilla. homman ei kuitenkaan pitäisi mun mielestä aukottomasti mennä niin, että paremmat turnaustulokset -> parempi sijoitus PR:ssä. ei tietenkään voida mitään järkyttäviä muutoksia tehdä, mutta siis turnauksissa kun pelataan kuitenkin ne tärkeimmät pelit pudotuspeli systeemillä niin se vääristää tuloksia jonkin verran, hypeä se toki lisää :)

sit noi ulkomaanturnaukset. eli oonko mää nyt ainoa jonka mielestä nekin pitäisi ottaa huomioon tätä tehdessä? muistan ainakin, että viime kerralla kun tästä puhuttiin täällä niin kauhean moni ei ollu mun kaa samaa mieltä tai ei ainakaan sanonu mitään, mutta haluaisin kuitenkin kuulla jotain järkeviä perusteita sille miksi suomen sisäisiä turnauksia kovatasoisemmissa turnauksissa pärjäämistä ei oteta huomioon ollenkaan.

mun puolesta TK ja Paju voi olla tampereen alueen panelistit.

bËst

Oma argumentti sen puolesta, että ei antais hirveästi painoa ulkomaan turnauksille PR:ää tehdessä pohjaa siihen, että varsinkin ulkomaille matkustaminen on Suomessa usein keskittynyt hyvin murtomaaliseen osaan pelaajista. Toisekseen, kun puhutaan Suomen sisäisestä listasta ja Suomalaisten keskeisestä PR:stä niin tuo ulkomaalaisturnaukset vääristävät sitä aika pahoin.

Kuiten Suomen lista -> Suomen sisäinen nokkimisjärjestys. Ei niitä nyt kokonaan kannata huomioitta jättää (ainakaan jos on Suomessa pelattu ulkomaalaisturnaus) mutta ei niille välttämättä kannatta kauhean paljoa painoakaan antaa.

Panelistit: Paju, TK, Pepi, Salevits?

Paju

Itse näen ainakin ulkomaanturnauksissa pärjäämisen plussana, ja olen sitä mieltä että kyllä se pitäisi jotenkin ottaa huomioon. En sitten tiedä paljonko painoarvoa sillä tulisi olla, vai pitäisikö olla ollenkaan, jos muut ovat tätä mieltä, mutta itse ainakin arvostan niissä pärjäämistä.

Ja joo turnaustuloksille ehdoton painoarvo, mutta kuten mayhemkin sanoi, niitä ei voida ihan sokeasti tuijottaa bracket -formaatin takia. Sijat saattavat vaihdella aika paljonkin riippuen siitä ketä vastustajia jokaiselle sattuu tulemaan. Tän takia täytyy miettiä myös hieman sitä, että ketä vastaan jokainen pelaaja on niitä voittoja ja häviöitään saanut absoluuttisen turnaussijoitusten keskiarvon lisäksi. Sit tietysti jokaisen täytyy itse miettiä kuinka paljon turnaukseen osallistomattomuus vaikuttaa omassa listassa jne.

Ite haluaisin myös bËstin ja Nipin panelisteiksi, jotta saataisiin panelisteja useammilta alueilta. Toisaalta Nipi ei ollut ollenkaan Tampora 3:ssa eikä muutenkaan ilmeisesti kauheasti nyt pelaillut muita kuin Kajaanilaisia vastaan, niin ehkä Nipin tilalla vois olla joku muukin? Muuten omasta mielestäni ihan hyvä ehdotus Jankilta, jos kerran Vilu ja mayhem ei halua panelisteiksi? Kuusi panelistia olisi kuitenkin omasta mielestäni aika hyvä määrä.

mayhem_

Voin olla panelisti kyllä, mutta oletin, että tampereen alueelta vain 2, joten te voitte tehä. Jos tarvii niin voin minäkin listan tehä.

bËst

kaipa voin listani väsätä.

Mutta imo tässä hyvä ohjenuora PR:n määrittämiseksi

1. Aktiivisuus (käytännössä että jos ei turnausnäyttöjä -> Ei listaan) pääpaino uusimmilla turnauksilla.
2. Sijoitukset ja yleinen menestyminen turnauksissa
3. Yleinen objektiivinen taitotason arvioiminen (käsittää oman havainnon siitä, mihin pelaaja parhaimmillaan pystyy)
4. Match upit (kuinka hyvin pärjää muille pelaajille keskimäärin -> Onko paljon ongelmavastustajia jne)
5. Yleinen järjenkäyttö. Toisin kuin seedauksissa, PR:ssä tämä on jossakin määrin suotavaa. Tästä syystä panelisteiksi mieluiten ihmisiä jotka omaavat mahd. laajan kuvan Suomen smashaajien tasosta.
6. Ulkomaan turnauksissa pärjääminen positiivinen plussa, mutta juurikin niiden marginaalisen osallistujamäärän takia en korostaisi niitä tätä tärkeämmiksi. Kuitenkin ehdottomasti positiivinen plussa rankingia miettiessä.

Salevits

Joo voin väsätä listan. Listataanko itseä omaan listaan?

peki

en oo nyt seurannu yhtään tätä, mutta meikä ilmeisesti varmaan kokoaa tän listan? <_<

NamiNami

(06-20-2012, 11:16 AM)Salevits link Wrote: [ -> ]Joo voin väsätä listan. Listataanko itseä omaan listaan?

Joskus taannoin kun tehtiin MKWiissä "PR-lista" jonka Ltax johti, homma toimi silleen ettei panelistit äänestä itteään. Panelistien pistesumma jaettiin yhtä pienemmällä kuin muiden. Selvennän asiaa esimerkkilistoilla:

1. peki     (15)
2. nipi (14)
3. jabi (13)
4. vilu (12)
5. mayhem (11)
6. best (10)
7. samo (9)
8. sale (8 )
9. tk (7)
10. worm (6)
11. hopo (5)
12. hippi (4)
13. loota (3)
14. jaxi (2)
15. peliq (1)

1. paju
2. mayhem
3. nipi
4. vilu
5. best
6. samo
7. sale
8. tk
9. worm
10. peliq
11. loota
12. jaxi
13. jabi
14. hopo
15. hippi

1. paju
2. peki
3. vilu
4. mayhem
5. nipi
6. samo
7. sale
8. tk
9. loota
10. worm
11. jaxi
12. peliq
13. hopo
14. jabi
15. hippi

Eli 1. sijasta saa 15p, 2. sijasta 14p jne. Esimerkkilistoissa panelistit on ollu Paju, peki ja bËst. Kun sijoista saadut pisteet lasketaan yhteen, jaetaan summa sillä luvulla kuinka monessa listassa pelaaja oli. Eli:

1. paju (30 / 2 = 15)
2. peki (29 / 2 = 14,5)
3. nipi (38 / 3 = 12,7)
4. vilu (37 / 3 = 12,3)
4. mayhem (37 / 3 = 12,3)
6. best (21 / 2 = 10,5)
7. samo (29 / 3 = 9,7)
8. sale (26 / 3 = 8,7)
9. tk (23 / 3 = 7,7)
10. worm (19 / 3 = 6,3)
11. jabi (18 / 3 = 6)
12. loota (15 / 3 = 5)
13. peliq (11 / 3,7)
14. jaxi (10 / 3 = 3,3)
14. hopo (10 / 3 = 3,3)
-----------------
16. hippi (6 / 3 = 2)

Tein tämän aika nopeaa ja varmaan voi olla virheitä. Saatte ehkä silti periaatteesta kiinni jos edes haluatte käyttää tota.

Salevits

voisiko joku laskea ja postata tänne vaikkapa edellisen 2-3 turnauksen sijoitusten keskiarvon 20 parhaan pelaajan osalta, panelisteille pohjaksi. (ja vaikkapa niin että tuo kosteusmittari lasketaan tuplana niin se saa puolet isomman painon) Ettei kaikki 6 joudu tekemään samaa asiaa.

Eli jos vaikka Vilness ois tullu sijoille (fiktiivisiä):

kolme turnausta sitten: #7
kaksi turnausta sitten:  #5
kosteusmittarissa:        #3

olisi tulos: 7 + 5 + 3 + 3    / 4 = #4,5

E: itsekin voin tuon siis tehdä mutta en lupaa että ehtisin ennen ensi viikkoa.

E2:  Tajusin juuri ettei tuo ole noin yksinkertaista koska joitakin pelaajia puuttui Tampora3:sta ja 2:sta, jossa ruotsalaiset alenti tuloksia aikalailla.. >_> Postaan nuo tulokset tähän.

Salevits

Kosteusmittari 2
1: Paju
2: Mayhem
3: VilNess
4: Nipi
5: bËst
5: Peki
7: Samochan
7: Salevits
9: Novi
9: Jaxi
9: Hups
9: MasterTK
13: Hopo
13: Worm
13: HippiEetu
13: Loota
17: zÄp
17: RTpmwe
17: saska
17: Über
21: kalzu
21: Zlazher
21: Julle
21: ByrZ
25: Mallu
25: PeliQ
25: Jekku
25: Pege

Tampora 3
1. Armada
2. IVP
3. Pepito

4. Leffen
5. Paju
5. Android
7. AJP
7. MikeHaggarKJ
9. Usleon

9. Mayhem
9. VilNess
9. Salevits
13. udikku
13. Zoler
13. bËst
13. Über
17. MasterTK
17. saska
17. HippiEetu
17. Novi
17. Grimmair
17. Jaxi
17. PeliQ
17. RTpmwe
25. Hara
25. Hopo
25. Susi
25. Mazor
25. Jekkukissa
25. Aleksi
25. Lootic
25. Darch

Tampora 2
1: Armada
2: leffen
3: IVP
4: pepito
5: Randomness

5: pepi
7: Nipi
7: Jadde
9: MikeHaggar

9: mayhem_
9: Yuna
9: Aniolas

13: MasterTK
13: Paju
13: Vilu
13: Rocky
17: bËst
17: Sale
17: Laatikko
17: udikku
17: NamiNami
17: Android
17: Smasher89

17: Samo
25: Über
25: saska
25: hopo
25: RT
25: AJP
25: Susi
25: ccst
25: Skinutski

Paju

Ketä nyt sit on panelisteina? Peki, bËst, Paju, TK, Sale ja Mayhem/Nipi? Voiko sitä listaa jo alkaa tekeen/lähettään Pekille?

Edit. Ja saako äänestää itseään?

peki

edellisissä listoissa on äänestetty myös itseensä, niin mun mielestä turha alkaa vaihtamaan, ei siitä kuitenkaan mitään isoa muutosta (jos ollenkaan) synny.
listoja vois alkaa pistelemään meikälle vaikka viikon lopussa.

peki

pistäkää sitten top 20 listat, niinkuin ennenki. lopulliseen listaan jää sitten 15 eniten pisteitä saanutta.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24