Smash Finland Foorumi

Full Version: Power Rankings
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

bËst

Mielestäni parhaat (kokemukseen pohjaten) panelistit Suomesta olisi vanha nelikko eli Peki, Nipi, TK ja minä itse. Mutta kuinkas monta panelistia halutaan? Kaikista realistisin lista on ollut varmaan silloin, kun panelisteja on ollut useita.

Potentiaalisia panelisteja voisi olla joku eteläsuomesta, joka nyt varmaan olisi Sale (tai jekku?), koska Loota on selkeästi enemmän lawl orientoitunut. Paju on aktivoitunut ihan sikana ja hällä riittää kiinnostusta arvioida pelaajien kehitystasoa. Samolla olisi kokemusta, mutta vieläkö on kuinka hyvin scenen. Vilu olisi loistava, mutta riittääkö innostus siihen hommaan? Mayhemi teki viimeisimmässä enkä sitäkää minää huonona vaihtoehtona pidä, mutta ehkä tämä "kaverilistafobia" vältetään parhaiten sillä, että ei oteta samalta alueelta niitä parhaita kaveruksia. (en siis sano, etteikö Mayska osais tehdä listaa ilman kaverikerrointa, mutta tottahan se on että saman alueen pelaajat ihan vahingossakin korostavat alueensa pelaajia koska pelaavat näiden kanssa niin paljon).

Mutta en tiedä sitten miten olisi järkevintä homma hoitaa. Ehdotan että ainakin tuo mainitsemani nelikko toimisi panelisteina. lisää sakkia sit sen mukaan miten monen kannan listan porukka haluaa

mayhem_

Muistaakseni minun listassa TK, Udikku ja RT olivat alempana kuin mitä ne tuolla listalla ovat joten vähän tuulesta temmattu tuo kaverilista juttu :) Udikkuahan en siis äänestäny ollenkaan ja RTn äänestin kai 14. sillon. Toisekseen samalla perusteella Samo, Paju ja Vilu ei voi olla panelistejä (Oulu, "Tampere" ja Tampere). Mut eipä siinä ihan sama mulle ketkä äänestää vai tehdäänkö tuota edes ollenkaan, koska tuo on vain lista.

Paju

Niin tosiaan mun mielestä kannattaa tehdä tää vasta Tampora 3 jälkeen, koska Muhos 2 jälkeen olis sit vaan 2 turnausta ennen uutta PR:ää, kun se Tampora 3 nyt on sen verran pian tulossa.

(10-05-2011, 09:30 AM)mayhem_ link Wrote: [ -> ]Toisekseen samalla perusteella Samo, Paju ja Vilu ei voi olla panelistejä (Oulu, "Tampere" ja Tampere).

Ja tohon sellanen, että vaikka asunkin suht lähellä Tamperetta, niin oon pelannu kuitenkin varmaankin enemmän muita Etelä-Suomalaisia kuin Tamperelaisia vastaan. Mut ihan sama sit ketkä ton listan tekee.

bËst

Mayhemille siis vastaus: En edes yritä väittää, että olisit mitää "kaverilistaa" tehnyt. Todennäköisyys vaan kasvaa kun on saman alueen jengiä messissä, mutta ei siis mitenkään omaa elämääni rikkovaa. Pajua ehdotin sen takia koska intoa ja ymmärrystä ja perehtyneisyyttä löytyy ihan sikana. Ja Vilulla on sitä kokemusta ihan molosti

Mutta itselleni on aivan sama. Kunhan saadaan oikeuden mukainen listaus niin kaikki on bueno

RTpmwe

Siis en edelleenkää käsitä miten olen 13. että jos panelistit viitsis valistaa.

bËst

Siis ite en RT:tä kritisoi ollenkaan. RT on hyvinkin viime turnauksissa ollut mun silmissä sinne loppusijojen paikkeille hyvin liikenevä pelaaja. Enemmän tuo "kaverikerroin" tais tulla udikun kohdalla koska viimeisin silloinen turnaus missä esiintyi oli (muistaakseni) tampora 1missä sijoittui samalle sijalle Kuin Uber ja omega sijoittu korkeammalle. Seuraavissa turnauksissa (Muhos, Kylärallit) kukaan heistä ei ollut. Ja silti Udikku PR:15. En siis sano, että udikku olisi huono tai mitään, mutta herätti tiettyä skeptisyyttä silloin. Samoin Heplon puuttuminen ihmetytti ku kaveri oli semihyvin sijoittunut sekä Kyläralleissa että Tamporassa. Eli oli mukana turnauksissa missä Udikku/Uber/Omega eivät olleet.

Mutta en siis tällä hae mitää syyttelyä tai yritä mitää nettiprovoa viljellä. Sanon vain omissa silmissäni perustelut sille, miksi saattoi tulla se vaikutelma että "kaverilsta". Mutta kyllä sen täysin ymmärrän jos esim: TK on äänestänyt Udikkua ku kokonaisuutenaan aika tasasia pelaajia kaikki esille nostetut kandidaatit koska tietää paremmin mihin Udikku parhaimmillaan pystyy kuin esim: Uber tai Omega. Enkä siis tiedä onko TK tai kuka ees äänestänyt näin. Ihan vain hypoteesina kerron mistä tuo "kaverilista"-termi tuli.

RTpmwe

En mä sitä kaverikerrointa tässä itselleni tarkoittanutkaan, vaan yleisesti kiinnostaa miksi olen 13. Perusteluineen kiitos :)

Paju

Joo siis meikänkin mielestä kyl tos tän hetkisessä PR:ssä on pari outoo kohtaa:

- Vilu on Samon yläpuolella, vaikka Samolla olikin selkeästi parempi turnausmenestyminen (Samo Muhoksella 2., Jyväskylässä 3. ja Tamporassa 4. vs Vilu Muhoksella 3., Jyväskylässä ei ollenkaan ja Tamporassa 9.) ja Samo ei tosiaan oo reiluun kahteen vuoteen hävinnyt bracketissa (en pooleja edes jaksanut katsoa/löytänyt) kenellekään muulle kuin Pekille ja Neutronille ja Samo vieläpä on keskinäisissä kohtaamisissakin voittanut Vilua. Vaikka Vilu voittikin Pekin Muhoksen pooleissa, niin ei se kuitenkaan imo noin paljoo pitäis todellakaan vaikuttaa, varsinkin kun Samolla oli yleisesti ottaen parempi voitto/häviö-suhde eri pelaajia vastaan.

- Minä ja Nami ollaan jonkin takia Salen yläpuolella, vaikka Salella oli selkeesti paremmat turnaustulokset ja muutenkin yleisesti parempi menestyminen. (Sale Muhoksella 9., Jyväskylässä 5., Tamporassa 17. vs Paju Muhoksella 5., Jyväskylässä ei ollenkaan, Tamporassa 17. vs Nami Muhoksella 9., Jyväskylässä 13. ja Tamporassa 17.)

- Myös Wormin olis pitänyt olla imo mun yläpuolella ainakin. Mulla ja Wormilla taisi olla suht samanlaiset tulokset (Wormi ei ollut muhoksella, Jyväskylässä 9. ja Tamporassa 9., mun tulokset näkyy ylempänä), mutta Wormi voitti mut Tamporassa meidän ainoossa keskinäisessä kohtaamisessa ja Wormilla taisi muutenkin olla parempi menestyminen yleisesti ottaen muita pelaajia vastaan, vaikka hänen paras sijansa olikin vähän alhaisempi kuin minun. Mutta tosiaan vähintään Namin yläpuolelle olis imo pitänyt laittaa, koska turnaustulokset olivat selkeästi paremmat.

- RT on vähän liian ylhäällä siihen suhteen, että joko paremmat tai suurin piirtein yhtä hyvät turnaustulokset löytyivät kai ainakin Heplolta,  Hopolta, Jaxilta, saskalta ja HippiEetulta. En ihan kaikista menee takuuseen, että oli yhtä hyvät tulokset kuin RT:llä, mutta muistaakseni kyllä ainakin osalla oli vähintäänkin yhtä hyvät. Lisäksi Omegan (Tamorassa 7., muualla ei ollenkaan) tulos oli periaatteessa paljon parempi, mutta osallistomattomuuden takia en olisi itsekään Omegaa listalle laittanut.

- Siitä tullankiin sitten udikkuun. En ymmärrä miten ihmeessä udikku voi olla mitenkään Omegaa ylempänä, sillä molemmat osallistuivat pelkästään Tamporaan, jossa Omega oli 7. ja udikku (ja Über, joka myöskin osallistui pelkästään Tamporaan) oli vasta 13.

bËst

ite en muista ollenkaan miten sua äänestin. Muistelisin että olisin laittanut johonkin 13-17 välille. uudella koneella ei oo enää kopiota alkuperäisestä listasta niin en pysty tarkistamaankaan. Mutta muistaakseni sijat 1-12 oli aika selkeät. Sitten ku "oli pakko" tiputtaa Uber, Udikku, Omega ja Lime pois vähäisten näyttöjen vuoksi. Sitten siinä oli tyrkyllä sinä, Hopo, Jaxi, Saska, PeliQ, Hippi, Heplo ainaskin. sitten menin vaan raakasti turnaustulosten mukaan ja Muhoksen brackettiin pääsyllä pääpaino koska oli tuorein turnaus. Yksilöllistä eroa en kenenkään välille osannut vetää listaa tehdessäni joten katsoin erittäin paljon turnaustuloksia. Siinä muistelisin että marssijärjestys olisi ollut Heplo-Jaxi-RT-Hopo-Saska

mayhem_

Voitin samon 2-0 muhoksella ja tosiaan ainoa jolle vilu hävisi muhoksella oli samo (voitti siis pekinkin). Nämä olivat ne mun perustelut sille miksi äänestin vilun samon yläpuolelle. Muutenkin se oma fiilis oli enemmän sen kannalla, että vilu olisi hieman parempi kuin samo.

Jos katsoo pelkästään sijoituksia niin bracket-tyylillä pelattavat turnaukset saattavat tuottaa erittäinkin erilaisen tuloksen kuin se, että katottaisiin kuka pärjää yleisesti ottaen parhaiten. En tajua sitä minkä takia näistä tarvisi äänestää mitään jos vain turnaustuloksia katotaan, jos halutaan tuloksien mukaan menevä lista niin joku vaan tekee taulokkolaskurin mihin syötetään viimesen vaikka neljän turnauksen tulokset ja painotetaan aina enemmän viimesimpiä turnauksia ja sen perusteella katotaan kellä parhaat tulokset >_>.

Ite ainakin otin mun äänestyksessä huomioon kuka pelasi ketäkin vastaan bracketeissä yms ja katoin kyllä pool tuloksetkin.

Samochan

Ei mua ainakaan henkilökohtaisesti enää kiinnosta lähtee panelistiksi mukaan kun hädintuskin enää edes pelaan saati mietin koko meleetä, niin vähän hankalaksi se menisi arvioida minkään muun ku turneetulosten perusteella. Se oli joskus, muttei enää vaan.

Ja on sitä tullu tympiinnyttyä tän PR:n kanssa useammin kuin kerran, mutta en jaksa kyllä enää välittää omasta rankingistä. Ainoa suunta muutenkin on alaspäin kun en mitään ole edes harjoitellut.

bËst

Samalla periaatteella myös minä ja Peki (puhun nyt puolestasi) äänestettiin vilu>Samo. Samolla on suuria vaikeuksia haastaa yläpuolellaan olleita pelaajia (nipi ja peki) varsinkin pekiä vastaan samo on täysi vastaantulija. Sitten taas samolla on suotuisia match uppeja (minä ja TK) joille samo on pultti match up. Joten olemme ansaitusti Samon takana PR:ssä. Vilu voitti niin Pekin kuin minut kuin Nipinkin. Kaikki oltiin Vilun yläpuolella PR:ssä ennen tuota uutta listaa.

Vastaavasti Samo hävisi muun muassa Mayhemille, joka siis oli rankingeissa selkeästi huonompi. Eli näillä perusteluilla äänestin Vilun samon edelle. Mutta en voi mitenkään sanoa että järjestys olisi päivän selvästi noin. Venkslasin heidän välisiä sijoituksiaan aika kauan, mutta sitten koin että Vilun näytöt siitä, että on kykenevä voittamaan Suomen parhaiten rankatut pelaajat on suurempi meriitti kuin se, että Samolla on selkeitä ongelmia haastaa heitä.

Ja tämä siis pohjasi täysin tuon hetkiseen tilanteeseen. Kuka tietää miten asiat nykyään ovat.

Paju

(10-05-2011, 03:27 PM)mayhem_ link Wrote: [ -> ]Jos katsoo pelkästään sijoituksia niin bracket-tyylillä pelattavat turnaukset saattavat tuottaa erittäinkin erilaisen tuloksen kuin se, että katottaisiin kuka pärjää yleisesti ottaen parhaiten. En tajua sitä minkä takia näistä tarvisi äänestää mitään jos vain turnaustuloksia katotaan, jos halutaan tuloksien mukaan menevä lista niin joku vaan tekee taulokkolaskurin mihin syötetään viimesen vaikka neljän turnauksen tulokset ja painotetaan aina enemmän viimesimpiä turnauksia ja sen perusteella katotaan kellä parhaat tulokset >_>.

Eihän sitä pelkkien turnaustulosten perusteella tarvitse tehdä. Mutta mielestäni tuo Vilun ja Samon turnausmenestymisen ja PR:n sijoitusten välinen ero oli jo liiankin iso. Niiden isojen turnaussijoitusten erojen lisäksi oli vieläpä tilanne se, että Samo oli häviöllä pelaajien välisissä seteissä ainoastaan Pekiä (settivoitot Samo 0-5 Peki), Neutronia (settivoitot Samo 0-2 Neutroni) ja Mayhemia (settivoitot Samo 0-1 Mayhem) vastaan näissä 3 viimeisimmässä PR:n mukana tulleissa edeltävissä turnauksissa. Ketään muuta vastaan Samo ei ollut hävinnyt settiäkään. Vilulla taas oli pelaajien välisissä seteissä häviöllä Samoa (settivoitot Vilu 0-3 Samo), TK:ta (settivoitot Vilu 0-1 TK), Laatikkoa (settivoitot Vilu 0-1 Laatikko), Überiä (settivoitot Vilu 0-1 Über) ja Jabia (settivoitot Vilu 0-1 Jabi) vastaan vastaavissa turnauksissa. Jyväskylästä ei ole julkaistu pooleja, enkä ollut siellä paikalla, joten en tiedä muuttaisiko se tilannetta jotenkin. Muutenkin Vilu ei ollut Jyväskylässä ollenkaan ja Samo oli ollut jokaisessa turnauksessa, ja tuonkin piti vaikuttaa.

Edit:

(10-05-2011, 03:44 PM)bËst link Wrote: [ -> ]Samalla periaatteella myös minä ja Peki (puhun nyt puolestasi) äänestettiin vilu>Samo. Samolla on suuria vaikeuksia haastaa yläpuolellaan olleita pelaajia (nipi ja peki) varsinkin pekiä vastaan samo on täysi vastaantulija. Sitten taas samolla on suotuisia match uppeja (minä ja TK) joille samo on pultti match up. Joten olemme ansaitusti Samon takana PR:ssä. Vilu voitti niin Pekin kuin minut kuin Nipinkin. Kaikki oltiin Vilun yläpuolella PR:ssä ennen tuota uutta listaa.

Vastaavasti Samo hävisi muun muassa Mayhemille, joka siis oli rankingeissa selkeästi huonompi. Eli näillä perusteluilla äänestin Vilun samon edelle. Mutta en voi mitenkään sanoa että järjestys olisi päivän selvästi noin. Venkslasin heidän välisiä sijoituksiaan aika kauan, mutta sitten koin että Vilun näytöt siitä, että on kykenevä voittamaan Suomen parhaiten rankatut pelaajat on suurempi meriitti kuin se, että Samolla on selkeitä ongelmia haastaa heitä.

Ja tämä siis pohjasi täysin tuon hetkiseen tilanteeseen. Kuka tietää miten asiat nykyään ovat.

Vastailenpa tähänkin:
Ja tosiaan Samo ja Nipi ovat viimeksi kohdanneet vuoden 2008 alussa. Tästä siis on hyvä ottaa mallia nykyistä PR:ää tehdessä. Siis vaikka Samo häviskin Mayhemille, joka oli alempana rankingeissa, niin se ei sitten vaikuttanut mitään, että Vilu hävisi mm. Lootaa, Überia ja Jabia vastaan, jotka myös olivat selkeästi Vilua silloin alempana?

Edit 2: Vai tehtiinkö siis koko tuo PR sittenkin vain silloisen uusimman turnauksen mukaan? Että vanhat turnaukset eivät sitten vaikuttaneetkaan mitenkään? Siinä tapauksessa sit ihan perusteltua kai et Vilu on ylempänä, mutta muuten en vaan itse sitä tajua.

RTpmwe

Muistaakseni oli puhetta ainakin että muhoksen turnaus on erittäin suuri tekijä, sillä silloin jyväskylän turnauksesta oli puoli vuotta tai jotain.

Samochan

Miksi täällä puhutaan jostain minun ns. suotuisista matchupeista, mutta sitten jätetään huomioimatta täysin toinen osapuoli, aka että ehkä vilulla saattaa olla pekiä ja nikoa vastaan suotuisammat matchupit kuin minulla? >_> En voi kieltää etteikö Peki tuhoaisi minua, se on selvä juttu ja se on ollut samanlaista sitten joskus 2007 tai jotain, mutta tuosta on myös hankala alkaa setvimään että häviäisinkö nikoa vastaan vaiko en, koska viime turnauskohtaamisesta on aikaa, joten se ei ole enää tässä vaiheessa mikään älyttömän käypä argumentti. Ja jos jostain syystä tämä otetaan kuitenkin esille, huomioisin etten ole kaikissa kohtaamisissa hävinnyt nikolle, vaan voitin tämän ainakin yhdessä oulun turnauksista jos muistan oikein, oulun turpaus 2. Ei aleta olettamaan että kun vilu voitti nikon, olisin samassa turnauksessa itse hävinnyt nikolle. :/ Ja voin sanoa että on hemmetin hankalaa voittaa kans ketään PR:ssä mun yläpuolella jos ainoa joka sieltä tulee turnauksessa vastaan on Peki. >_> Bestiä ei voi edes laskea, koska tämä oli samalla sijalla minun kanssa edellisessä PR.ssä.

Mutta niin, viimeksi taisin pelata kasuaaleja nikon kanssa tampora2 ja silloinkin ne ei ollu puolin eikä toisin. Ja se että hävisin mayhemille, noh, aina ei voi voittaa, mutta hävisi pekikin samassa turnauksessa vilnessille. Molempien rankingit oli tasan yhtä monta sijaa kaukana minusta ja pekistä, niin se että hävisin itteeni huonommin rankatulle ei tässä valossa myöskään enää hirveen hyvältä argumentilta kuulosta.

peki

jos en nyt ihan väärin muista niin samon ja vilun setti oli tosi tasanen, ja samo oli ainut jolle vilu hävis, joten rankkasin sen takia vilun korkeammalle.

Samochan

(10-05-2011, 04:59 PM)pepi link Wrote: [ -> ]jos en nyt ihan väärin muista niin samon ja vilun setti oli tosi tasanen, ja samo oli ainut jolle vilu hävis, joten rankkasin sen takia vilun korkeammalle.

Losers finaali oli loppumatseissa tasainen joo, mutten muista minkälainen setti se winners semi oli. :/

Miksi muuten niko nousi rankingissä vaikka tämä ei sijoittunu muhoksen turneessa top 3? <_> En muista miten tampora2:ssa kävi, muuta kuin peki oli ainoa joka pääsi korkealle sijalle.

bËst

Omalla kohdallani paino on aina viimeisimmllä turnauksella. Mielestäni olen aina aika perustellusti tehnyt listaukseni avoimesti puhunut äänestyksistäni. Ja painotan siis sitä, että Samon ja Vilun ero oli omissa silmissäni täysin minimaalinen. Vilun vahvat näytöt Muhoksella vain sit teki sen eron että äänestin Vilun Samon yläpuolelle. Mutta en olisi yhtään pettynyt ollut vaikka olisivat olleet toisin päin. Mietiin välistä jopa molempien äänestämistä 3:ksi. ja nelossijaa en olis jakanut.

Muuuuttta Samo on siis täysin arvostukseni ansainnut, vaikka oon huono häviäjä siinä ollutkin. Alkaa Johnit loppua ku Samo on voittanut mut turnauksessa JOKA KERTA!!! :P. Eli mielestäni Samo ansaitsee paikkansa top4:ssä. Mutta potentiaali päästä korkeammalle kärsii huonosta Peki-match upista. Samasta syystä en itsekään missään nimessä kuuluisi korkeammalle, koska itselläni Samo on uskomattoman pultti match up. IMO kun puhutaan top5 pelaajista, niin siihen tulisi kuulua sellaiset pelaajat, joilla on potentiaalia päästä joka turnauksessa pitkälle, match upeista riippumatta. Ja silloin tuota rankingia tehdessä Vilun potentiaali oli parempi kuin samon. Se voi olla, että Vilulla osu hyvä turnaus hyvään tsaumaan. Oon 99% varma, että jos Tamporan jälkeen olisi listaus tehty, niin samo olisi ollut vähintään kolmas.

Samochan

(10-05-2011, 05:30 PM)bËst link Wrote: [ -> ]Oon 99% varma, että jos Tamporan jälkeen olisi listaus tehty, niin samo olisi ollut vähintään kolmas.

Siis Tampora2 meni multa ainaki ihan metsään, jos oikein muistan. :D

bËst

(10-05-2011, 05:34 PM)Samochan link Wrote: [ -> ][quote author=bËst link=topic=10.msg19574#msg19574 date=1317835849]
Oon 99% varma, että jos Tamporan jälkeen olisi listaus tehty, niin samo olisi ollut vähintään kolmas.

Siis Tampora2 meni multa ainaki ihan metsään, jos oikein muistan. :D
[/quote]

Tarkoitinkin tampora 1:stä :P
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24