Smash Finland Foorumi

Full Version: Yleinen SSBM -keskustelu
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

NamiNami

Toi sun allekirjotus on parempi.

Novi

(05-13-2014, 08:55 AM)mayhem_ link Wrote: [ -> ]siis aina kun ite yrittää päättää, että nyt vaan pelkällä foxilla pitää pelata niin sitten aina se iskee

No osaako hyvä pelaaja monella hahmolla vai pelkästään yhellä?

mayhem_

riippuu hyvästä pelaajasta

Novi

(05-13-2014, 08:26 PM)mayhem_ link Wrote: [ -> ]riippuu hyvästä pelaajasta

Nimenomaan. No onko mukavampi paahtaa monella hahmolla ku pelkästään yhdellä?

mayhem_

jos mulla riittäis hermot pelata marsuu niin varmaan pelaisin marsulla, mutta foxilla on rennompi pelata niin oon sillä ny pelannu.

meinasin eka kirjottaa helpompi mutta pääydyinkin sanaan rennompi koska ei ne pelitilanteet tavallaan helpompia ole, mutta rankasut on helpompi suorittaa foxilla kuin marsulla niin ei ole sillon tavallaan sellasta painetta niissä tilanteissa.

Novi

(05-13-2014, 08:37 PM)mayhem_ link Wrote: [ -> ]jos mulla riittäis hermot pelata marsuu niin varmaan pelaisin marsulla, mutta foxilla on rennompi pelata niin oon sillä ny pelannu.

meinasin eka kirjottaa helpompi mutta pääydyinkin sanaan rennompi koska ei ne pelitilanteet tavallaan helpompia ole, mutta rankasut on helpompi suorittaa foxilla kuin marsulla niin ei ole sillon tavallaan sellasta painetta niissä tilanteissa.

Feel good mentaliteetilla pääsee pisimmälle imo eli jos tuntuu et hermo menee ni sit boi

mayhem_

ei mee siis hermot vaan iskee paineet. mikään ei meleessä oo parempaa kun marsulla konemainen tila. falcolla konemainen tila on lähes yhtä feels good.

Novi

(05-13-2014, 09:14 PM)mayhem_ link Wrote: [ -> ]ei mee siis hermot vaan iskee paineet. mikään ei meleessä oo parempaa kun marsulla konemainen tila. falcolla konemainen tila on lähes yhtä feels good.

Sitten niitä paineita voi kohdata käyttämällä just noita hahmoja.

mayhem_

siks oon marsulla aikoinaa pelannutki enite, mutta oli liian työmaa sillon. pitää kattoo josko ois nykyää parempi meno

saska

tai sit ottaa muiku ja takoo sitä polvee nassuu

peki

Foxin konemainen tila on kaikista konemaisin

RTpmwe

Fox>Smuge>Marsu>Falco>...>pallo

bËst

Tieriä alemmas vaan, sillä pikachun konemainen tila on aika kermainen. Ei märjää falcon vastaavalle tunteelle, mutta konemainen silti.

TaisteluJaska

Luigin konemainen tila: Pari upsmashia, lyö vastustaja ulos kentältä ja misfire. Todettu toimivaksi ruotsalaisiakin vastaan.

Novi

(05-13-2014, 09:26 PM)mayhem_ link Wrote: [ -> ]siks oon marsulla aikoinaa pelannutki enite, mutta oli liian työmaa sillon. pitää kattoo josko ois nykyää parempi meno

Joko oot tajunnu että se ei oo pelin paras hahmo?

mayhem_

On se jos pelais sellasella tasolla että ei tyri. Marsulla on selvästi enemmän parannettavaa kuin foxilla ja falcolla, sen metagame ei oo läheskään yhtä pitkälle viety. Ainoa tällä hetkellä jonka marsu on suht legit on PP ja silläkin tuntuu olevan vähän pytyjä nimenomaan rankasuissa. M2K pelaa pelkästään fox/falco matchuppia marsulla, mutta ymmärrän sen kyllä täysin koska mun perustelu sille miks marsu on paras on se, että se voittaa noi 2 matchuppia ja nehän on ne tärkeimmät koska niillä on ylivoimasesti suurimmat pelaajamäärät.

Tietty se on sit eri keskustelu voittaako se noi vai ei, mutta imo voittaa.

mayhem_

http://www.fantasystrike.com/forums/inde...ost-251049

Tossa on Puzzle Strike korttipelille tehty kuvaaja siitä mitä hahmoa kannattaa pelata metagamessa ja minkä verran.

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?...ring#gid=8

Tässä taas vastaavasti matchup chart, josta näkyy, että matchup tulosten perusteella Zane ois vasta 8. paras hahmo pelissä.

Zane ei tosiaan ole pelissä kaikkia hahmoja vastaan katsottuna paras, koska sillä on monia huonompia hahmoja vastaan tasaset matchupit, mutta ei kuitenkaan montaa häviävää matchuppia ja sitten sillä on poikkeuksellisen hyvät matchupit pelin top tierien kanssa. Eli toi kuvaaja kuvaa sitä tosiaan mitä hahmoa kannattaa pelata sen mukaan miten metagame kehittyy matchuppien perusteella, koska kun jotain hahmoa aletaan pelata paljon, koska se on hyvä, niin ne hahmot jotka pärjää sille paranee metagamessa (kuten PS:ssä Zane ja Meleessä Marth). Sen takia mun mielestä Marth on "paras hahmo", koska sillä ei ole juurikaan häviäviä matchuppeja (Sheik lähinnä ja sekin on tiukka) ja sitten sillä on todella hyvät matchupit noita pelin eniten pelattuja hahmoja vastaan.

saska

jos martti on paras ni eikös sen pahimat countterit eli smuge ja reiska nouse god tier statukseen.  8)

8)

Novi

(05-14-2014, 05:52 AM)mayhem_ link Wrote: [ -> ]On se jos pelais sellasella tasolla että ei tyri. Marsulla on selvästi enemmän parannettavaa kuin foxilla ja falcolla, sen metagame ei oo läheskään yhtä pitkälle viety. Ainoa tällä hetkellä jonka marsu on suht legit on PP ja silläkin tuntuu olevan vähän pytyjä nimenomaan rankasuissa. M2K pelaa pelkästään fox/falco matchuppia marsulla, mutta ymmärrän sen kyllä täysin koska mun perustelu sille miks marsu on paras on se, että se voittaa noi 2 matchuppia ja nehän on ne tärkeimmät koska niillä on ylivoimasesti suurimmat pelaajamäärät.

Tietty se on sit eri keskustelu voittaako se noi vai ei, mutta imo voittaa.

Oon samaa mieltä siitä ettei Martan metagamea oo hiottu loppuunsa (niinkuin ei monen muunkaan hahmon) mutta imo Fox voittaa neutral gamen pelkästään sen takia että sillä on projectile (+nopeus). FD on ainoa kenttä missä Martalla on etu Foxia vastaan. PAL:ssa tuo matchup on myös paljon helpompi Martalle.

E:

Ja Sheikillä ihan selvä etu Marttaa vastaan, kaikissa versioissa. Sheikit ei vaan PAL:issa osaa rankaista reaktiosta tarpeeksi hyvin dthrowsta (paitsi ehkä Ice/Over joista kumpikaan ei oo hävinnyt Marttaa vastaan vähään aikaan). Martan ongelma Sheikkiä vastaan on se että mitään varmoja komboja ei oo vaan ne pitää prediktoida. Sheikillä taas on paljon varmoja juttuja Marttaa vastaan (dthrow+hillo on isoin).

mayhem_

(05-14-2014, 07:09 AM)saska link Wrote: [ -> ]jos martti on paras ni eikös sen pahimat countterit eli smuge ja reiska nouse god tier statukseen.  8)

8)

No kaikki riippuu siitä mikä on hahmojenkäyttöjakauma, mutta noi ei ainakaa nouse, koska molemmat häviää marthille.

@Novi: Sheikillä ei kyllä suurta etua ole ainakaan PALissa. Sheikillä ei oo marsua vastaan mitään varmaa heitoista. Sen heiton voi DIaa niin, että vaihtoehdoiksi jää matalilla% jab tai ftilt joista ei voi jatkaa mitenkään. Korkeilla% taas ei tarvi ees DI koska mikään ei toimi. Ja aliarvioit marsun rankasut sheikkiä vastaan aika pahasti kun sanot, että tarvii predictaa. Marsulla combottaminen on todella hankalaa, mutta teoreettisella tasolla melkein kaikkia hahmoja vastaan kovimpia rankaseen virheistä.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29