Smash Finland Foorumi

Full Version: Yleinen SSBM -keskustelu
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

mayhem_

RT: Katsomatta mitään settejä niin voin sanoa jo, että sulla suurin ongelma on se, että pelaat käytännössä autopilotilla kokoajan. Vielä sillä tavalla autopilotilla, että painat päälle vaan kokoajan käytännössä ilman mixuppeja. Vähemmän suoraa päälle menoa nairilla ja enemmän dashdance grabeja niin paranee jo huomattavasti.

Lisäksi mulla on vähän semmonen käsitys, että pelaat melkein kaikkia matchuppeja samalla tavalla, että et hyödynnä hirveesti hahmojen heikkouksia. Esim peachiä vastaan kannattaa hyödyntää sitä, että vastassa on huomattavasti hitaampi hahmo ja käyttää esim dashdanceä paljon. Ylipäätään foxilla on se hyvä puoli kun on yks pelin nopeimmista hahmoista, että voi melkein aina vaan odottaa toisen tekeen jotain ja rankasta siitä.

Jekku: Katoin nyt yhtä tiimisettiä comebackistä minä&nami vs sinä&zlasher. Spacetus alkaa oleen aika hyvin kunnossa nyt vaan pitää viä vähän parantaa sitä missä kohdissa lähtee ylipäätään hyökkäämään. Näytti vähän siltä, että hyökkäsit oikeestaan tilanteesta kuin tilanteesta sh fairilla ja siitä tulit rankastuksi monessa kohtaa. Ylipäätään sheik on vähän sellanen hahmo, että vaikka se sh fair onkin aika hyvä niin sheik on vielä parempi hahmo maassa. Eli ei kannata ehdoin tahdoin lähtee sillä fairilla puskeen päälle vaan mielummin pyrkii saamaan grabeja ja niistä sit jatkaan techchasella. Tietty vaikee nyt sanoo, että onko tilanne sama singleseissä, mutta oma muistikuva on aika samanlainen kyllä siitä mitä viimeks on pelattu.

Sit gimpeissä/edgeguardeissa on vielä aika paljon työstettävää kyl, mutta niitä on tosi hankala käydä järkevästi läpi tekstimuodossa. Pitää ens miitissä esim siellä beastin zoomaus miitissä sit kattoo miten kannattaa edgeguardaa. Sheik kuitenkin on noita foxia ja falcoa vastaan sellanen hahmo, että gimpit oikeestaan ratkasee matsin, koska kentän päällä sheik on vähän heikommassa asemassa, mutta kentän ulkopuolella sheik on parempi.

Sale: https://www.youtube.com/watch?v=eOUruiOApxw Katoin vaan 3 ekaa matsia tosta setistä ja yleisiä huomioita on semmosia, että teit reunalta melko usein fairin, joka jättää aika haavottuvaiseksi ja peki siitä pari kertaa rankasikin. Sit monesti kun sait tapon ja peki spawnas niin menit jostain syystä yläplatformille. Se on sheikille tosi huono asema, että suosittelen välttään sitä melkein millä vaan tapaa. Tietty se mitä voi käyttää tossa esim on se, että menee lightshieldaan platformille ja shielddroppaa sit alas. Sit edgeguardeissa oli välillä vähän kyseenalasia ratkasuja, jotka kyllä välillä toimikin, mutta enemmän ehkä sen takia, että peki recoveras väärin eikä niinkään, että oisit edgeguardannu "oikein". Sit se mitä en nähny juuri yhtään oli CC grabit foxin weakhit naireista, peki käyttää tosi paljon fulljump nairia niin menee vaan ottaan iskun vastaan ja grabaa.

Otin tähän muutamia timestamppejä esimerkiksi joistain pointeista.

0:30 Oli neuloihin asti hyvä sen jälkeen ite oisin tehny silleen, että kääntyny ympäri ja tehny laskevan bairin. Sillä ois saanu coverattua kaikki mahdolliset kulmat. Tossa peki ois oikealla kulmalla päässy reunalla ja saanu ilmasen punishin kun oisit ite tullu takas kentän päälle. Onnekseks peki ei saanu oikeeta kulmaa.

0:47 Ihan turhaan lähdit yläplatformille kikkaileen. peki ei rankassu siitä, mutta ite ainakin oon aina tossa asemassa tosi tyytyväinen asemaani foxilla jos saan sheikin oleen mun yläpuolella koska sieltä on tosi hankala tulla alas ilman, että ottaa runtua.

1:03 Oisin tehny ite ftiltin jälkeen turnaround bairin laskevana. Sillä ois coverannu sekä sen mitä peki teki, että hyppää ja jää suihkiin sekä myös sen, että ois tehny etub. Ainoo oikeestaa mitä se ei ois coverannu on se, että ois tiputtautunu alas ja sweetspotannu etub.

2:35 Oli mun mielestä hyvä idea lähtee perään ja nopeasti regoitkin siihen, että hyppäskin kauas, mutta mun mielestä reaktio oli vähän väärä tai ainakin vaikeutit omaa työtäs ois sen varmaan noinkin saanu tapettua, mut vähän hitaammin noustuna nouseva nair ois coverannu oikeestaan kaikki mahdolliset recoveryt. Sen jälkeen sit vaan tietty pitää jökkiä bairilla, mut sen pitäs olla suht helppoo.

7:35 Tässä sulla oli oikea idea mut ois pitäny tehä nairin jälkeen heti dsmash kun tulikin nairin ali.

9:06/9:07 Kannattaa katsoa jo tuosta vähän aiemmin tuota kohtaa, mutta jos pysäyttää videon tohon kohtaan niin varmaan huomaat itekkin, että ei tuolta reunalta pysty mitenkään edgeguardaan noin korkealta recovaraavaa. Tosin peki anto tossakin viä mahkun kun tiputtautu vähän liian alas. Ite oisin vaan menny sivuplatformin päälle ja sheik ei ois tuolta kyl kerenny mitään järkevää tekeen. Mahdollisesti fairilla ois voinu ehkä keretä lyömään, mutta se ei ois tosta kohasta tehny yhtään mitään. Eli mitä ite oisin tehny niin oisin jääny kentän päälle joko bairilla edgeguardaamaan tai sitten ftiltillä ja jos näkee, että fox menee tosi alas ja tekee etub niin dropoff nair tai sit nopee wavedash fastfall reunalle.

9:20 Tässä esimerkki siitä, että menit vapaaehtosesti ylös ja sait heti runtua tosin aika pieni rankasu, mutta anyways.

Suosittelen tutkimaan noita sun edgeguard tilanteita ite vielä lisää ja ihan pysäyttää videoo ja koittaa miettiä miten sais mahdollisimman monta vaihtoehtoo aina estettyä. Sillä tavalla ite oon reenannu edgeguardaamista.

peki

pitääköhän tässä iteki alkaa taas treenaamaan vähän enemmän.<_<

mayhem_

Ite ainakin meinasin reenailla tässä nyt ennen apexia :)

bËst

Jos itellä ois yhtää tuoreita settejä, niin pyytäisin vetämään nopean analyysin siitä, että onko oman pelaamiseni suurin heikkous: a) tech skill pytyt b) Rankasupeli c) Se, että en pelaa varman päälle varmoissa tilanteissa d) Liian soveltava e) liian yksiviivainen f) joku muu.

Muuten vaikka tärpit ja pelivirheeni laittaisinkin yksittäisestä setistä korvan taakse, niin tiedän että menee kuumille ku pelaan aika täysin "with the flow"-mentaliteetilla

mayhem_

https://www.youtube.com/watch?v=06q9rs6-J_c

Keskityin ekaan matsiin tässä setissä. Suurimmat ongelmat on siinä, että pelaat neutraalia periaatteessa kuin pelaisit vaan yhdellä hahmolla vaikka käytössä on 2, joka jättää nanan useasti haavoittuvaksi ja pääset harvoin hyödyntään sitä. Lisää desync juttuja tarvii, nanapult/jääpalikkoja/ym. Sit toinen selvästi heikko alue on se, että rankasut grabeista ei oo kauheen hiotut. IC on hahmo jolla on käytännössä pakko saada tappo grabista, mutta tyydyt aika usein siihen, että saa lyötyä smashin sisään. Wobblingia kannattaa oikeesti käyttää, koska se on vaan tehokkain tapa ICllä lopettaa vastustajan stock. Vaihtoehtosesti handoffit reunalla, jos se tuntuu helpommalta, mut olettaisin kyl wobblingin olevan helpompaa. Eli lyhyesti neutraali positio ja rankasut on ne alueet mihin kannattaa keskittyä.

bËst

Roger.

Oon aina koittanut analysoida omaa peliäni, mutta ku ikinä oo mitää käryä millä hahmolla pelaan tulevassa turnauksessa niin ei oo IC:llekään osannut sitä yksilöllistä puolta luomaan. Eli juurikin noi grab systeemit on jäänyt vähä "hiomattomiksi". Muutenkin pelaajana oon aina enemmän soveltava kuin varma niin sekin on selvä heikkous, jos se sovellus on yksin kertaisesti huonompi ratkaisu. Myös vuosikausien kieltäytyminen wobblingin käytöstä (ala fly amanita) on hidastanut sen sujuvuutta omassa pelissä.

Nyt ku viime aikoina oon pelannut, niin oon keskittynyt oikeastaan pelkästään wobblingin sisään saamiseen ja siihen, että siitä tulisi luontevaa. Se ku on yksinkertaisesti kilpailullisella tasolla paras optio rankaisulle. Ongelmia taas luo se, että pelaan nykyään todella Peach / falco painotteisesti.

Että ehkä kannattaa ite vielä nostaa tämä ikuinen oma heikkous esiin: en osaa keskittyä vain yhteen hahmoon >_>

Mutta muuten kiitos tärpeistä. Tiedän vähä mihin osa-alueisiin keskittyä muillakin hahmoilla. Veikkaan nimittäin että punishment ja neutral game kaipaa hiomista oli hahmo mikä tahansa.

Jekkukissa

Kiitti mayhem. Piti aiemminkin reagoida tuohon mutta aattelin että teen sen samalla ku saa jotain materiaalia singleseistä. Jos mayhem vielä jaksat jotan analysoida niin tässä ois singlesejä noin 55 minuuttia Slässeria vastaan. On siellä jossain välissä ja lopuksi joku surkea Salematsikin. 55 min jälkeen on aika lailla tyhjää tai turhaa, unohtui recordaus päälle kun lähettiin kauppaan jne. Mutta jos jaksat niin kato jostakin kohtaa hetki ja kerro mitä näkyy. :p

Linkkiä

peki

en jaksa sen kummemmin ite kommentoida tässä, mut kantsii ite kattoo noita matseja tosiaan läpi, ja kattoa missä vaiheessa tulee runtua. tuossa ekassa matsissa otit oikeen puoleisella platformilla jotain sataviissataa iskua vastaan ku yritit vaan väkisin mennä platformista läpi, vaikka ois voinu vaan shieldata ja hypätä ylätasolle. ei mulla muuta. :-*

Jekkukissa

(12-15-2014, 09:59 AM)KRN | peki link Wrote: [ -> ]en jaksa sen kummemmin ite kommentoida tässä, mut kantsii ite kattoo noita matseja tosiaan läpi, ja kattoa missä vaiheessa tulee runtua. tuossa ekassa matsissa otit oikeen puoleisella platformilla jotain sataviissataa iskua vastaan ku yritit vaan väkisin mennä platformista läpi, vaikka ois voinu vaan shieldata ja hypätä ylätasolle. ei mulla muuta. :-*
Mjoo no kiitos kun jaksoit tuon verran.  :-* Kyl mä itekin ajattelin näitä vähän pureksia ja Salen kanssa lyhyesti juteltiinkin tänään joistain jutuista mitä pohdiskelin. Muiden näkemykset on vaan tosi iso plussa kun mulla nyt ei kovin hyvä pelisilmä ole enkä välttämättä osaa kiinnittää aina huomiota oleellisiin tyrimisiin.

peki

kannattaa muuten kiinnittää huomioo millon teet väistön. se vissiin tulee aika selkärangasta. tosi monesti vielä sellasessa tilanteessa jossa sun ei tarvis väistää. esim jos oot sulle edullisessa tilanteessa, mutta väistön takia menetät frame-edun. jos vastustaja osaa kiinnittää tuohon huomioo niin oot aika kusesssa.

mayhem_

Jou kestäny aika pitkään ny meikällä zoomailla tota jekun singles juttua ja sitä zlasherin matsia minkä sale linkkas. Mut tosiaan mulla on se kone paskana niin twitchin vodit ei aukee mobiililaitteilla et sen takii en oo niitä viä kattonu >_> Et voin toki kattoo niitä joskus kun pääsen koneelle tai sit jos jaksatte uppii youtubeen niin se ois mulle helpoin :)

mayhem_

Ei ollu ny viime miitis mut joku kerta väiteltii voiko nollista chaingrabaa foxia jos DI taakse ja sanoin että ei voi ja muut sano että voi. No molemmat käytännössä oikeessa: http://gfycat.com/HairyParchedHogget

Eli PAL tarvii 1% ennenku toimii ja NTSC toimii 0%

peki

Sheik up smash:
PAL
Deals 16% with 102 knockback scaling

NTSC
Deals 17% with 105 knockback scaling

Fox Down smash:
PAL
Sweetspot deals 13% with an angle of 30

NTSC
Sweetspot deals 15% with an angle of 25

http://www.ssbwiki.com/List_of_regional_...%28SSBM%29

:-*

mayhem_

Juu ei kai tosta dsmashistä kukaan eri mieltä ollutkaan? >_> Upsmashistä en muistanut, että on eroa koska ton vaikutus on niin pieni sen iskun käyttöön. Peachiä vastaan laatalla tappaa ehkä pari % aikasemmin.

peki

(01-13-2015, 07:16 AM)mayhem_ link Wrote: [ -> ]Juu ei kai tosta dsmashistä kukaan eri mieltä ollutkaan? >_> Upsmashistä en muistanut, että on eroa koska ton vaikutus on niin pieni sen iskun käyttöön. Peachiä vastaan laatalla tappaa ehkä pari % aikasemmin.
ei kai eri mieltä, mutta aina joku on silti kysymässä että onko muka oikeesti. paras vitsi muuten tuo että ntsc foxin upsmashin base knockback ja scaling knockback on suurempi >_>

peki

hrcssä 5llä hahmolla tulos ja total 5300m ilman reiskaa 8)

Guest

(01-18-2015, 07:24 PM)KRN | peki link Wrote: [ -> ]hrcssä 5llä hahmolla tulos ja total 5300m ilman reiskaa 8)

Hmm, itellä 3 parhaan hahmon yhteistulos johon ei kuulunut reiska niin melkein saman verran. Falcon 1796m, GW 1774m, Roy 1725m.

huvikseni tuossa taannoin koitin, että kauanko menee siihen, että saa 15000m kokoon. Hieman yli puolisen tuntia kului.

RTpmwe

Zämi välittömästi vastaa ku joku mainitsee sanan hrc

Zämi

Punaista alkaa välkyttää näyttö kun jossain sivulla mainitaan asiasta :D Tosin en tiiä kannattaisko enää noilla vanhoilla tuloksilla paljoa kehua kun niihin ei enää tahdo pystyä.

peki

Gw 1200 ja royn 1000 vetäsin jossain 10min yhteensä >_>
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29