Smash Finland Foorumi

Full Version: Yleinen SSBM -keskustelu
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Novi

(05-14-2014, 07:27 AM)mayhem_ link Wrote: [ -> ][quote author=saska link=topic=15.msg34531#msg34531 date=1400051394]
jos martti on paras ni eikös sen pahimat countterit eli smuge ja reiska nouse god tier statukseen.  8)

8)
@Novi: Sheikillä ei kyllä suurta etua ole ainakaan PALissa. Sheikillä ei oo marsua vastaan mitään varmaa heitoista. Sen heiton voi DIaa niin, että vaihtoehdoiksi jää matalilla% jab tai ftilt joista ei voi jatkaa mitenkään. Korkeilla% taas ei tarvi ees DI koska mikään ei toimi. Ja aliarvioit marsun rankasut sheikkiä vastaan aika pahasti kun sanot, että tarvii predictaa. Marsulla combottaminen on todella hankalaa, mutta teoreettisella tasolla melkein kaikkia hahmoja vastaan kovimpia rankaseen virheistä.
[/quote]

Oon samaa mieltä siinä että PAL:issa tuo matchup on huomattavasti tasaisempi, Sheikin etu perustuu imo parempiin tapposetuppeihin, edgeguardaukseen, dash attackiin, hyvään crouch canceliin sekä neuloihin. Oon eri mieltä tuosta boldatusta kohdasta. Ainoa optio mihin Sheikillä on haastavaa ehtiä rankaista on roll away, muut tekkaukset ehtii reagoida. Mitä tulee tuohon ylöspäin/vastaan DI mixuppiin niin jos Sheik ehtii reagoida siihen niin runtua tulee (ftiltilt-fair). Jabia on vähän turha käyttää kun grab on parempi ja Sheikillä on Marttaa parempi spotdodge. Tietysti haluaisin nähdä tämän maagisen Martan DI kulman dthrowsta josta Sheikki ei saa jatkettua mitään ;) Oon aika skeptinen sen suhteen etteikö ftiltistä sais jatkettua joko komboon tai muuten Martalle huonoon tilanteeseen. Totta, tarkoitin sitä että Marsulla ei ole grabistä mitään varmaan Sheikkiä vastaan (tuplahyppy täytyy baittaa jne.). Samaa mieltä oon kyllä siitäkin että Martalla on kova rankaisupeli mutta kunnon (Smash) DI:llä Martankaan ei oo helppo jatkaa komboja, joissain tilanteissa jopa mahdotonta koska Martta on niin hidas. Molemmat hahmot kombottaa toisiaan ihan poikittain mutta niiden tappojen saaminen on huomattavasti helpompaa Sheikillä.

E:

Sheik-Marth MM sit kun nähdään.

mayhem_

Otetaan vaan MM.

Siis jos sää tuikkaat ftiltin jostain 15% kohalla niin et sää siitä kyllä mitenkään jatka jos saa vähänkin järkevän DI. Sitten taas jostain 40% eteenpäin sheikillä nyt ei vaan PAL:ssa yksinkertasesti pysty jatkaan. Ois kiva kuulla mitä Sale on mieltä siitä, että saako grabeista rankastua marsua. Meinaan mitä nyt ollaan jonkun verran viime aikoina sitäkin matchuppia pelattu niin ainakaan itellä ei oo yhtään sellanen tunne, että grabien takia ottasin runtua pahemmin.

Novi

(05-14-2014, 10:10 AM)mayhem_ link Wrote: [ -> ]Otetaan vaan MM.

Siis jos sää tuikkaat ftiltin jostain 15% kohalla niin et sää siitä kyllä mitenkään jatka jos saa vähänkin järkevän DI. Sitten taas jostain 40% eteenpäin sheikillä nyt ei vaan PAL:ssa yksinkertasesti pysty jatkaan. Ois kiva kuulla mitä Sale on mieltä siitä, että saako grabeista rankastua marsua. Meinaan mitä nyt ollaan jonkun verran viime aikoina sitäkin matchuppia pelattu niin ainakaan itellä ei oo yhtään sellanen tunne, että grabien takia ottasin runtua pahemmin.

40% jälkeen saa fairin ja tech chasen jos DI:aa vastaan. Jos ei DI:aa saa dash attackin. Jos Marth DI:aa pois saa tech chasen.
Sheikillä myös vastaan DI:stä saa regrabin/dash attackin matalammissa prosenteissa. En oikein tiedä millasesta DI:stä puhut kun sanot ettei Sheikki saa mitään muuta kuin ftiltin tai jabin koska luulis että noista toimii myös tuo regrab.

mayhem_

Ei se dashattack osu jos DI poispäin? Ja siis ei siitä kerkee ottaan grabia jos DI poisyläviistoon. Ftiltin saa mutta se on mitätön rankasu kun ei voi jatkaa mitenkää.

saska

Kattelin tossa justii tukaanin edgecanceleita ku se on vissii ollu joskus konemaisessa tilassa: http://i.imgur.com/QqyHEwU.gifU.gif

RTpmwe

(05-14-2014, 08:39 PM)saska link Wrote: [ -> ]Kattelin tossa justii tukaanin edgecanceleita ku se on vissii ollu joskus konemaisessa tilassa: http://i.imgur.com/QqyHEwU.gifU.gif

asgiasjgqawpvabnsöknasökfnawäöflkhalscvbapw

TaisteluJaska

(05-14-2014, 08:39 PM)saska link Wrote: [ -> ]Kattelin tossa justii tukaanin edgecanceleita ku se on vissii ollu joskus konemaisessa tilassa: http://i.imgur.com/QqyHEwU.gifU.gif

PR.t uusiksi, Tuksu vähintään top 5.n

NamiNami

Musta tuntuu että Novi on kehittyny aika paljon viime aikoina.

mayhem_

Suomenturnauksiinkin bracket poolit, säästäis aikaa paljon kun aina pelataan kaikki kuitenkin samana päivänä. Ei tarvis joka kerta pelailla bracketin viimesiä matseja keskellä yötä.

Ymmärrän sen, että se on niille pelaajille vähän huono, jotka pärjää turnauksissa heikommin eli saa sit pelata vähemmän settejä, mutta kumpi on sit parempi, että ne kärsii jotka pääsee turnauksessa pidemmälle vai alkupuolella putoavat?

Laatikko

Bracket poolit eivät kyllä varsinaisesti rohkaise ihmisiä maksamaan itseään sisään turnaukseen ollenkaan jos oletusarvona on vain kaksi settiä. En itse kannattaisi lainkaan kun Suomessa on aika paljon näitä osallistuvia pelaajia, jotka tuskin osallistuvat jatkoonpääsymahdollisuuksien toivossa vaan ihan puhtaasti turnauskokemuksen. Kuvittelisin, että aikatauluja saa aina puristettua tiiviimmiksi tiukemmalla valvonnalla ja organisoinnilla, mikä meinaa ainakin sitä yhtä johtajaa joka pooliin, joka voisi oikeasti katsoa homman toimivan.

RTpmwe

Jos ihmiset pelais niitä pooleja ni seki helpottas jo paljo

Sit myöskin se että jonakin muunaki päivänä pelattas ku yhtenä

bËst

Suomen osallistujamäärät ovat sen verran pienet, että Bracket pooleista on enemmän haittaa kuin hyötyä

Suosin ehdottomasti enemmän sitä, että moni pelaaja saa tuolle viidelle eurolle vastinettaan, kannustaa osallistumaan, saa kokemusta ja kokemus kestää kauemmin uudella pelaajillakin. Hyvällä organisaatiolla aikatauluja ei tarvitse puristaa pool-eventeissä. Suomessa valtaosa on kuitenkin niitä pelaajia, jotka kaipaavat enemmän kokemusta ja turnauspelejä alleen kehittyäkseen, eikä nopeaa eliminaatiomallia. Mahdollisuutta hakea tuntumaa hahmoilla ja käsitellä turnauspaineita. Ja JOS kaikki ovat ajantasalla ja homma luistaa (pidetään kiinni aikatauluista, pelaajat pelaavat matsinsa ajallaan eikä tule näitä "pidän pikku breikin" hetkiä tai painu tupakille / syömään / perseilemään settien välissä ja organisoijat pitävät kiinni aikataulutuksesta tiukin ottein) niin tällöin Suomessa keskimäärin 40-50 pelaajan turnauksissakaan ei todellakaan tarvi bracket pooleja.

Ja itse ainakin paljon mieluummin kannustan ja tuen niitä, jotka ovat selkeästi heikompitasoisia, kuin niitä, jotka tietävät olevansa turnauksessa top3. Karkeimmillaan tulee tilanne, että turnauksen osanottajamäärä kärsii kun 5€ saa kaksi settiä (ekan mayhemia ja tokan Pekiä vastaan >_>) ja näin ollen toteaa, että mieluummin säästää tuon viitosensa.

Asia uudestaan pöydälle niissä tapauksissa, jos Suomeen tulee paljon pelaajia vetävä kansainvälinen turnaus. Tällöin aikatauluissa pysyminen on hankalampaa

mayhem_

No ei se ainakaan tähän mennessä ole onnistunu. Vaikka kuinka monesti venyny ne turnaukset mitä erikoisemmista syistä. Et joko pitää alkaa si takoon oikeesti niitä DQ:ta pöytään jos ei oo paikalla tai sit pitää nopeuttaa turnauksen rakennetta.

Viimeksikin nukahdin vaa välittömästi kun se turnaus loppu, vaikka ois kiinnostanu friendlyjä tai lautapelei tai jotain pelata, mutta ei vaan yksinkertasesti jaksanu.

Guest

No siis, isoimmissa turnauksissa pitääs ruveta olemaan julma. Siinä on vaan aina sitä "venymistä" kun Suomessa ei oo omaksuttu tuota natseilua, vaikka pitäis tehdä jengille selväksi että se on up to you. Tuolloon kun on peli niin pelaa tai luovuta. Jos nyt ei oo paikalla niin sen verran että puhelin edes mukana ja hollilla että joku voi soittaa. Eipä jääkiekossakaan toinen joukkue sano tuomarille että "tullaan vartin päästä. Käydään pizzalla".

Mutta pointti on kuitenkin siinä, että en koe noita bracket pooleja hyvänä ratkaisuna yleisen kehitystason kannalta ja muutenkin, näin pienessä smash scenessä se suosii ainoastaan niitä topseedejä (jotka tietävät olevansa sillä sijallaan, pelattiinpa sitten poolit tai bracket poolit). En tiedä olenko yksin tämän mielipiteen kanssa, mutta ite arvostan enemmän sitä että turnauksissa sais oikeasti pelejä alle kaikki, eikä vain parhaat.

Parasta toki olis, että homma laitettais toimimaan. Muhokselle olin tyytyväinen, että aina kun TO:lla oli asiaa, niin porukka oikeasti pysähtyi kuuntelemaan. Tällöin infon pitäisi olla ilmiselvää kaikille. Mutta ennen tuota turnausta siellä on aina joitakin orpoja, jokka paahtaa muikkudittoja dreamlandissa eikä kuuntele tippaakaan mitä on asiaa ku puhutaan aikatauluista.

EDIT: Tuli mieleen, että tuossa turnauksen aikatauluttamisessa / poolien teossa voisi olla yks ihan ulkoistettava homma jollekulle. Se on kuitenkin niille, jotka pelaa ja hoitaa hommaa yhtäaikaa, niin aika hektistä yrittää hoitaa kaikki samaan aikaan. Jos paikalle saisi niitä henkilöitä, jotka mieluusti keskittyisivät ensisijaisesti tähän hommaan. Mitä nyt ite oon varmaan viimeiset 10 (en siis oo laskenut, mutta monessa) Suomen turnausta hoitanut pääasiassa noi bracket aikataulutukset ja poolit yms, niin kyllä sekin syö aikaa kun siinä sivussa pitää vielä itsekin ehtiä pelaamaan ja haluaisi lähteä turnaukseen pitkälti vain pelaamaan (mutta harva muu tarttuu tuohon hommaan >_>). + sitten kun varsinkin outseedien kohdalla haluan siihen todellakin yhden / kahden muunkin ihmisen mielipiteen (yleensä Paju, koska näkemystä) mutta sekin on aina vähän semmosta "nakittamista" ku Pajuki, kuten kaikki muutkin TO-tiimin ulkopuolelta ovat tulleet ensisijaisesti pelaamaan.

peki

[Image: 1N4Wa9a.gif]

Samochan

Bracket pooleista ei ole hajuakaan mitä ne ees on :D ... mutta eikö pooleja olisi mahdollista aloittaa jo ensimmäisenä päivänä turnauksen aikana, tosin mitä ne yleensä on olleet aina toisena päivänä jollon on kaikki singles bracket ja doublesit jne. Se tietty meinaa et pitäisi tulla paikalle jo tyyliin perjantaina, mikä ei kaikille ole suinkaan aina mahdollista (työt jne.) Mutta se mahdollistaisi paremman aikataulun pitämisen eikä bracketit venyis sitten niin myöhään lauantaina eikä tarvitsisi herätä niin aikaisin lauantaina pelaamaan myös (turnauksissa huonosti nukkuminen on aika perseestä) ja rennompi meininki ois ihan jees turneejärkkääjänki kannalta. Ja ihmiset saisivat pelata kans ne poolinsa ja saamaan sitä kokemusta siinä sivussa. Sitten ihmiset on vapaita pitämään pizzataukonsa jne. ja on peräti aikaa syödä välissä ja porata vaikka kasuaaleja ja rentoutua että voi tuoda sen a-pelinsä niihin finaaleihin.

Mutta joo, jos perjantaina turnauksen virallisten pelien aloittaminen ei toimi, poolin johtajaksi voitaisiin etukäteen nimittää kokeneet pelaajat jotka sit laittaa poolinsa ihmiset poraamaan aikataulun mukaisesti ja pitää huolen ettei kukaan laiskottele

peki

bracket pooleja voi miettiä sit ku osallistujia alkaa olemaan se 150. niissä on vaan kunnon työmaa seedata ne hyvin.

Shikyo[Ijuka]

Siis eihän suomen osallistujamäärillä pitäis olla mitään ongelmaa vetää vaan round robineita, vai? bracket poolsit kusee siitä et voi ne seedaukset mennä päin pömpeliä sun muuta.

Jos on vaikka 4 8n hengen poolia ja 4 settiä per pool ja pelattais kahta poolia kerrallaan(8lla setillä yhteensä kerrallaan), niin pitäis molempiin 2n poolin ryhmiin mennä se 7 Bo3ea, joka noin 4n minuutin peleillä keskimäärin kestäis sen vajaa 2 tuntia eli poolsit menis yhteensä 4ssä tunnissa.

Ensimmäisenä itse olisin vähentämässä Bo3sta Bo2een jos tuntuu että on liian vähän aikaa / settejä tehdä tuollaista mutten noista bracketpoolseista niin perusta vaikka olis 64 henkilöä, varsinkin jos poolseille on omistettu yks päivä kokonaan. Yhdessä päivässä jos aikoo turnauksen vetää niin pitää kyllä varmaan vetää jotain Bo1-poolseja tms mutta en pidä sitäkään kovin hyvänä ideana.

pingviinituutti

Quote: link=topic=15.msg34711#msg34711 date=1402283438]
Ensimmäisenä itse olisin vähentämässä Bo3sta Bo2een
Mikä on tämä mystinen pelimuoto?

bËst

Muoto, joka antaa mahdollisuuden tasapeliin. Aika heikko systeemi, koska ekan pelin voittamalla jää c-pick alttiiksi ilman mahdollisuutta vastata siihen millään lailla.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29